Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Postać dystansowa dla początkującego.

DavExLouisE

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Na początku tak jak i w temacie chciałbym z góry zaznaczyć, że jestem początkującym graczem. Lubię grać dystansowo. Grałem 2-3x razy bohaterką Ashe i przyznam, że nie było tak źle. Co polecacie dla nowego (zielonego) gracza? Mam 400 Riot Points i 890 Punktów zasług.

Mam jeszcze takie małe pytanko. Jak odblokować taką jakby kartę z wyglądem bohatera?

Opublikowano

Karta - skórka - skin, kupujesz za RP (realny hajs, by to doładować)
Caitlyn jest w miarę dobra, lecz musisz dozbierać troszkę Punktów Zasług, gdyż kosztuje Ona aż 4800 PE ;)
Ogółem sam sobie popatrz po umiejętnościach itp. itd i sam sobie pomyśl o kupnie bohatera.
Ashe na początku jest dość dobra, lecz potem nie masz po co jej brać.

@TreQuS dystansowa 

647041416238306889721.png

Opublikowano

Polecam Tristanę

+ silna w mid game, op w late
+ duży dmg
+ duży zasięg w late
+ mobilna
+ fajne ulti pozwalające np. Na disengage
+ można ją dostać za darmo

- Słaba w early
- Na początku mały zasięg, przez co trzeba grać z rozwagą

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano
Opublikowano

Karta - To są specjalne skórki dla Twoich bohaterów zmieniające TYLKO i wyłącznie wygląd w grze i art. Można je kupić za RP (zł)

Co do postaci hmm... Caitlyn ale ona za 4800 IP więc trochę musisz na nią zbierać. Jest dystansowa oraz bardzo mocna :) Dodatkowo jej mechanika sprawia, że granie nią naprawdę sprawia duużo przyjemności szczególnie nowym graczom.

916741414680034286162.png

Opublikowano

Polecam Ci te "Karty" odblokowywac jak sa wyprzedaże :) Na stronie lola są napisane. Fajne skiny sie czasami trafia za 260rp

Dla początkujących to osobiście polecam ashe/tristane/miss fortune

Ale jeśli chcesz adc którego jak ogarniesz to siekasz to vayne, definitywnie vayne :)

Opublikowano

Polecam Tristanę

+ silna w mid game, op w early

+ duży dmg

+ duży zasięg w early

+ mobilna

+ fajne ulti pozwalające np. Na disengage

+ można ją dostać za darmo

- Słaba w early

- Na początku mały zasięg, przez co trzeba grać z rozwagą

Daj mi trochę tego statu, ty tak serio? Piszesz ze trist IP w early a później ze jest słabą, to samo z zasięgiem xD

Z ADC tez ci ja polecam jednak do 6lvla grasz pasywnie. Według mnie ADC nie jest dobrym champem do nauki, polecam asasywnow kata, akali będzie w sam raz :)

3d8b54f471ac3645gen.png

Ten ból dópy

Opublikowano

Mój fail z tym early, oczywiście chodziło o late, poprawione :P

Co do tematu to może warto pozbierać na luciana? Prosty do ogarnięcia, mobilny, mocny w każdej fazie gry, 1vs1 bóg dzięki pasywce.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Ashe.

+ Slow z Q.

+ AoE z W.

+ Jej E z pasywki daje złoto za zabicie miniona lub przeciwnika + ujawnia przeciwników w krzakach.

+ Ulta stunuje oraz spowalnia, dodatkowo nie ma długiego CD.

+ Im większa szybkość ataku, tym ciężej ją powstrzymać.

+ Mobilna.

- Brak escape.

- Manożerna.

- Papier.

Opublikowano

Te "karty" jak by co mówi sie skórki. Wchodzisz w skelp> SKorki >Klikasz odblokuj > I gotowe.  Lecz aby mieć Riot Points (RP) trzeba płacić prawdziwą kasą .

Nie polecam kupować następujących championow:

Garen,Tristana,Alistar.

Czemu?: Ponieważ można je dostać za darmo lajkując FaceBoka (tristana) | YouTube (alistar) | Tiwttera (Garen) + do każdej postaci dostajesz darmową skorkę.

Tutaj łapaj TuT'a jak można je zdobyć :) .

Opublikowano

Te "karty" jak by co mówi sie skórki. Wchodzisz w skelp> SKorki >Klikasz odblokuj > I gotowe.  Lecz aby mieć Riot Points (RP) trzeba płacić prawdziwą kasą .

Nie polecam kupować następujących championow:

Garen,Tristana,Alistar.

Czemu?: Ponieważ można je dostać za darmo lajkując FaceBoka (tristana) | YouTube (alistar) | Tiwttera (Garen) + do każdej postaci dostajesz darmową skorkę.

Tutaj łapaj TuT'a jak można je zdobyć :) .

Gdzie ten tut?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...