skiller567 Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Witajcie! Dzisiaj pokażę wam jak zrobic własną komendę w pluginie Skirpt. Ja zrobie tu wzór na komendę /pomoc dla graczy. 1. Wchodzimy w plugins\Skript\scripts. 2. Robimy dokument tekstowy. 3. Piszemy w nim: command /pomoc [<text>]: trigger: send "Tu można wpisać nagłówek strona 1/2" send "/Jakas tam komenda - robi cos tam" send "Coś tam dalej" Tam gdzie pisalem na żółto można wpisać własny tekst! Pamiętajcie, aby wcięcia robic klawiszem "Tab"! Teraz graczu po wpisaniu /pomoc wyswietli się to co napisaliśmy: Tu można wpisać nagłówek strona 1/2 /Jakas tam komenda - robi cos tam Coś tam dalej A teraz zrobimy komende /pomoc 2. Tu jest podobnie tyle że musimy to napisac tak: command /pomoc [<text>]: trigger: if arg 1 is "2": send "Tu można wpisać nagłówek strona 2/2" send "/Jakas tam komenda - robi cos tam" send "Coś tam dalej" Jak jest "if arg 1 is "2":" to między "" tam gdzie jest 2 możemy wpisac tekst który gracze będą musieli wpisac po /pomoc <tekst miedzy""> Więc mamy już komendy: /pomoc /pomoc 2 Teraz pokaże jak zrobić ogloszenie takie dla wszystkich graczy. Zrobimy sobie komende /info po której bedzie wiadomosc do wszystkich graczy np.: Stop spam! command /info [<text>]: trigger: broadcast "Stop spam!" Teraz dodam permisje do tego skryptu: command /info [<text>]: permissions: skript.info trigger: broadcast "Stop spam!" Narazie to tyle mam nadzieje, że pomoglem! Odnośnik do komentarza
marcell2k Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Poradnik nie zbyt przejrzysty, za dużo kolorów (jak dla mnie).Nie wyjaśniłeś wszystkiego dokładnie trigger itp, może to być problem dla początkujących jak nie wiedzą co to. Odnośnik do komentarza
Gość FallingCookie Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Jest bardziej rozbudowany przykład na stronie z dokumentacją Skripta + objaśnienia z uprawnieniami, aliasami, argumentami i tak dalej Odnośnik do komentarza
Rayso. Opublikowano 23 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2014 Za duża czcionka i wiele kolorów. Poradnik jest nieczytelny, proponuję to poprawić. Odnośnik do komentarza
olszus Opublikowano 24 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2014 Żeczywiście za dużo kolorów ale myślę że ten poradnik mi pomoże dzieki Odnośnik do komentarza
bary910 Opublikowano 30 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2014 Dzięki za pomoc. Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.