Skocz do zawartości

Top 100 DJs 2014-Dyskusja

Gość ʞɔɐqǝɯoɔןǝʍ

Rekomendowane odpowiedzi

@.avaterys_ Tumorołland to komercha pelna para,tylko ze Spinnin Records i Beatportu ;) na sam Tommorowland zawsze chciałem pojechać ze względu na niezwykły klimat i najsłynniejszych producentów muzyki w jednym miejscu przez grube dwa tygodnie (!), ale DJów w zyciu bym nie uznal za najlepszych. Wszyscy grają to samo, niewielu zdobywa się na kreatywność. Taki Aoki to wszystko w 128bpm i po prostu splata utwory koncowkami, co to za sztuka? :p

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

@.avaterys_ Tumorołland to komercha pelna para,tylko ze Spinnin Records i Beatportu ;) na sam Tommorowland zawsze chciałem pojechać ze względu na niezwykły klimat i najsłynniejszych producentów muzyki w jednym miejscu przez grube dwa tygodnie (!), ale DJów w zyciu bym nie uznal za najlepszych. Wszyscy grają to samo, niewielu zdobywa się na kreatywność. Taki Aoki to wszystko w 128bpm i po prostu splata utwory koncowkami, co to za sztuka? :P

@umotex12 bo mylisz pojęcia. DJ, a producent to dwie inne sprawy. :)

Hah najlepsze jest to,że jest to ranking DJ:).Z wyników można wnioskować,iż 90 % ludzi głosujących nigdy nie widziała na żywo dj i nie wie czy jest dobry.Głosują na utwory.

Przykład?
Deorro 19 miejsce ?! Za co ? Za Yee i Five hours

Oliver Heldens 34 miejsce tylko i jednie za Gecko.

Ten ranking to kpina nie mówiąc o Hardwellu czy Martinie Garrixie któremu nie należy się miejsce w top 50.Gdzie deadmau5 gdzie Tiesto Daft punk Carl Cox.Prawdziwe legendy, które wiedzą co to Dj.

@umotex12 bo mylisz pojęcia. DJ, a producent to dwie inne sprawy. :)

Nie mylę pojęć, używam ich świadomie. Taki Aoki to słynny i dobry producent, ale DJing.. Pożal się Boże :p

@Sato87 co do Heldensa utwory ma dobre, jak się wkręcić głębiej jest miszczem w swojej dziedzinie. Co jednak nie czyni go top DI-DŻE-JEM tylko najwyzej producentem -_-

Btw nie ma się tym co emocjonować, wszystko bazuje na głosach ludzi :) a niestety często głosują ludzie ktorzy nie maja o tym pojęcia. Tak jakbym ja głosował w plebiscycie top gwiazd rocka .-.

Cały czas trwa dyskusja na temat przewagi DJów nad funkcją shuffle w winampie ~Paulo Coelho

Jego "Animals" i "Wizard" rozjebało kompletnie. Animals... - future music, muzyka przyszłości. Tak proste i zarazem tak ciekawe dźwięki zlepione w FL Studio. Po prostu młody chłopak ma talent, głowę. :-)

A Wizard, to już w ogóle kosmos. Świetna nuta.

Ty na serio chyba nie wiesz o co chodzi z tym rankingiem.Jesteś typowym głosującym tam,to ranking DJ jego produkcje mają się nijak do DJ.Ogarnij to w końcu.To nie jest ranking "Top 100 łupanek 2014".

Jego "Animals" i "Wizard" rozjebało kompletnie. Animals... - future music, muzyka przyszłości. Tak proste i zarazem tak ciekawe dźwięki zlepione w FL Studio. Po prostu młody chłopak ma talent, głowę. :-)

ale ty jesteś marny, nie wiem jak to się ma do tego rankingu i w dodatku używasz gimbusowego zamiennika

Animals = 20 minut w FLu

Wizard = Przerobione Animals. W ogóle zacznijmy od tego że jak puścisz wszystkie piosenki Garrixa w jednym momencie, dobrze tylko dopasowując drop to będzie 1 w miarę dobra piosenka.

Zacznijmy od tego że Martin Garrix = wypromowany dzieciak przez Spinnin, daje 100 zł że ma wtyki w tej wytwórni i go wciągnęli. Przecież tyle młodych artystów robi to samo co on i go nie biorą. Nie mówiąc o tym, że go zatrudnili w wieku 16 lat co trochę tak nie jest codzienne. Wydaje mi się że jest on projektem od początku do końca prowadzonym przez kogoś i ktoś na nim zbija miliony.

http://www.ranker.com/list/re-rank-the-dj-mag-top-100-2014/davidyoshitomi?var=2&utm_expid=16418821-66.2vofEU_-TfqUYwzK_OeZiQ.1&utm_referrer=http%3A%2F%2Fwww.ranker.com%2Fprofile-of%2Fdavidyoshitomihttp:// 

Jedyna lista, która mówi prawdę. W ogóle nie wiem czy słyszeliście ale połowa "DJów", którzy są w topce nie miksują na żywo. Na Tommorowland, UMF są prerecorded sety. Ofc to wypowiedz tych co patrzą na to z backstagu. Są legendy - Paul Van Dyk, D5, Above&Beyond którzy to na prawdę robią na żywo i robią coś więcej niż break-drop-break. I wracając do tego rankingu - żeby w oficjlanym top 100 nie było Mat Zo, Paul Oakenfold(Nawet niech mi nikt nie próbuje wmówić że to nie legenda.), BT, John Digweed to są legendy muzyki elektronicznej oni kreowali topke w czasach, w których ten gatunek się rozwijał... Już nie mówię o Jerome Isma-Ae, czy ALT+F4, którzy teraz są ghost-producentami. A jak już mowa o ghost-producentach to tak samo do tej 100 dokładam to że dla Garrixa taki duch robi muzykę.

sAGxRQg.jpg

Super usuwanie sygnatur bez info.

Dla mnie te wyniki sa co najwyżej śmieszne. Skoda ze nie zzauważyłem tematu wcześniej, bo można byłoby więcej podyskutować. Hardwell - w 2013 na 1 miejsce zasłużył, w tym na pewno nie. Martin Garrix? Komentarz zbędny. Dimitri Vegas i Lubi Michał - parę fajnych produkcji, w setach nic ciekawego.

Ranking totalnie bez sensu. Sami twórcy rankingu mówią już ze to ranking popularności.

Dla mnie te wyniki sa co najwyżej śmieszne. Skoda ze nie zzauważyłem tematu wcześniej, bo można byłoby więcej podyskutować. Hardwell - w 2013 na 1 miejsce zasłużył, w tym na pewno nie. Martin Garrix? Komentarz zbędny. Dimitri Vegas i Lubi Michał - parę fajnych produkcji, w setach nic ciekawego.

Ranking totalnie bez sensu. Sami twórcy rankingu mówią już ze to ranking popularności.

Jakby tak nie było to nie było by tam wogóle skrillexa, a tymczasem widać gdzie typ jest.

Ten ranking skończył się już dawno. Teraz to ranking najpopularniejszych producentów, mniej jako takich DJ'i. Głosują zwykli ludzie. Jest ich coraz więcej. Tak jak kiedyś, byli to prawdziwi odbiorcy, osoby z jakąś wiedzą muzyczną, nie lecące TOP10 z maxxx'a, eski etc., tak teraz jest to zdeeecydowana mniejszość. Generalnie głosuje każdy. 9'latek i 29'latek. Wiadomo chyba, że dla 9 latka "najlepsiejszym diżejem ever" będzie ten, którego wyczaił właśnie w radiu, telewizji, internecie, ten o którym dużo się mówi, robi fajne umce. Dla 29 latka będzie to "legenda" z dzieciństwa, osoba z umiejętnościami itp. Wiek akurat dałem dla przykładu, ale wiadomo kogo będzie więcej... Ot i macie wyniki. Dyskusja jako tak zbędna. Bez zaskoczenia, bez rozczarowania. Teraz sprawdzam tylko jak trzymają się hardstylowcy i hardcorowcy, a jest ich coraz więcej top100.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Top 100 DJs 2014   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...