Skocz do zawartości

Sony Xperia Z1 zaczyna zamulać

ddamian102

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wina Androida a aplikacji, które działają w tle. Jeśli znowu chcesz, żeby był jak nowy to przywróć ustawienia fabryczne.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Przywróciłem ustawienia fabryczne i telefon działa znacznie lepiej tylko mam jeden mały problem. Nie mogę powiązać telefonu z komputerem i na ekranie wyświetla mi się komunikat "Komputer jest już powiązany z urządzeniem Xperia. Aby ponownie skonfigurować urządzenie, usuń powiązanie." Ktoś mógł by mi powiedzieć jak usunąć to powiązanie? Z góry dzięki :D

Przywróciłem ustawienia fabryczne i telefon działa znacznie lepiej tylko mam jeden mały problem. Nie mogę powiązać telefonu z komputerem i na ekranie wyświetla mi się komunikat "Komputer jest już powiązany z urządzeniem Xperia. Aby ponownie skonfigurować urządzenie, usuń powiązanie." Ktoś mógł by mi powiedzieć jak usunąć to powiązanie? Z góry dzięki :D

Wyświetla się na telefonie czy komputerze? Łączysz przez jakąś apkę?

Nigdy nie stosuje się opcji przywracania fabrycznego. Ta opcja usuwa tylko aplikacje a dane Zostają i robią się bugi, force close itp itd. Android 4.4.4 jest aktualnie Najwydajniejszy wiec nie ma co się do niego czepiać. Wgraj system na nowo Pc companionem

Jakie dane zostają? Do zera (jak po wyjęciu z pudełka) czyszczona jest pamięć, na karcie SD może coś zostawać, a zapisane połączenia się nie zaliczają ;)

W plikach systemowych /system zostają ;-)

Z tym się zgodzę, ale to zostają pliki po aplikacjach systemowych (ale też mogą syfu narobić). Ogólnie masz rację, flash będzie dobrym rozwiązaniem, bo wyczyści telefon do zera.

• 2 tygodnie później...

Niestety pojawił się kolejny problem. Wcześniej jak robiłem zdjęcia to czasami wskakiwał błąd "Aparat jest niedostępny" i później jak chciałem zrobić zdjęcie to telefon się zawieszał i musiałem zablokować i odblokować ekran żeby się odwiesił ale zdjęcie niestety się nie zapisywało. Wyczytałem gdzieś w necie że problem znika po wyczyszczeniu danych aplikacji "Aparat" i "Aparaty". Przez jakiś czas ten sposób był skuteczny lecz wczoraj gdy sytuacja się powtórzyła to po wyczyszczeniu danych tych aplikacji problem nadal występował a dzisiaj zamiast obrazu z aparatu jest czarny ekran. Da się to naprawić czy muszę oddać telefon na gwarancji?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Sony Xperia Z1 zaczyna zamulać   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...