Skocz do zawartości

Jak ogarnąć EQ do elin reaper?

mateusz6711

Rekomendowane odpowiedzi

@mateusz6711

siemnako jak zdobyć eq na 60 lvl do elin reaper chodzi mi głównie o zbroje bo gdy patrzę na marketplace to nie ma żadnej i wgl jaka to kategoria zbrojek bo broń znalazłem

tak samo jak na innych klasach ;) Śmigasz na instancje aż poleci item, którego szukasz (szczęścia przy roll'owaniu, zawsze się przyda! :P) Głównie to chyba na RE , AB ;)

No chyba, że chcesz sprzęt PvP, to musisz pierwsze za quest zdobyć Opportune itemy, a potem wycraft'ować z nich Favored'y.

Jak znaleźć zbroje u Brokera? Armors by location ---> Body

a i pytanie jak zrobić broń masterwork ? w sęsie tą+12 ?

<Master Enigmatic Scroll> rollujesz item tymi scroll'ami tak długo, aż nie wejdzie w nią masterwork, wtedy będziesz mógł ją ulepszać do +12 ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

(sensie)

Master Enigmatic Scroll [MES] na item który można enchantowac (w swoim opisie ma slowo enchantable).

MES zmienia nam przedmiot w Enigme której nie możemy uzywac, aby zidentifikowac Enigme należy uzyc Intricate Identification Scroll (do kupienia u zwykłego Merchanta).

Powtarzaj te kroki az się uda - w momencie wbicia MW będziesz miał na przedmiocie zloty medalik i wtedy będziesz go mogl podbijac max do +12.

Przy każdej zmianie przedmiotu w Enigme, zmieniają się jego staty, do blokowania statow których nie chcemy zmieniac używamy Spellbind'ow. Ilosc Spellbindow których musimy uzyc zależy od Tier'a przedmiotu i ilości statow które chcemy zablkowac.

UWAGA! Nie polecam blokowania statow przed wbiciem Masterwork'a! >>> najpierw bijacie Masterwork'a ,a później powtarzacie kroki z MES i IIS + ewentualnie Spellbind aby wyrolować wymarzone staty.

Reaper nosi Leather'y czyli te same co Archer, Slayer, Warrior. Musi na nich być napisane, przez które klasy może być używane. Nie wiem na jakiś serwerze grasz ale na Killianie tego jest pełno, wiec craczej cos zle szukasz.

Killian - Goofy Force - rekrutujemy! pw na forum lub w grze.

Masterworka można zdobyć przez używanie

master enigmatic scrolla(mes) 3% szansy na wbicie

Blessed enigmatic scrolla

Noble enigmatic scrolla 100% szans na wbicie

Lub common Enigmatic scroll 0.05% szansy, są one dostępne u zwykłego merchanta.

Używasz ich tak jak napisał breakage

Reaper nosi leatherowe ubrania, dobrze poszukaj to znajdziesz, ale raczej radzę zdobyć samemu bo wyjdzie to dużo taniej i będziesz miał trochę zabawy z tym.

siemnako jak zdobyć eq na 60 lvl do elin reaper chodzi mi głównie o zbroje bo gdy patrzę na marketplace to nie ma żadnej i wgl jaka to kategoria zbrojek bo broń znalazłem a i pytanie jak zrobić broń masterwork ? w sęsie tą+12 ?

Wersja dla początkujących:

Zaczynasz od pójścia na Balders temple -> tam zdobywasz oculusa podstawowy set pozwalający na udanie się na instancje 60lvl

Gdy masz oculusa:

Biżuteria:

Lakan Prison i The Abscess:

tam zdobądź :

Cerulean Harrier Ring i Cerulean Harrier Earring

Zbieraj też Rubra Tokens/Arcta Tokens za 90/25  możesz kupić drugą wersje biżuteri harrier.

Brooch:

Nexus : rób zbieraj kredyty i zamień punkty na tokeny za które kupisz puryfing brooch.

Zbroja/buty/weapon:

Idź na RENM zdobądź patrona podnieś go do +9 a następnie idź na REHM gdzie możesz zdobyć Devastator set.

Tylko tu należy uzbroić się w cierpliwość znam ludzi którzy mają po +50 wyczyszczeń i wciąż nie wydropili belt-a.

Oczywiście jest też opcja craftingu tylko to troche kosztuje sam zapłaciłem około ~7k za samo wykrafcenie weapona z składników które dałem.

Masterworking:

Używasz Master Enigmatic Scroll a następnie Identification jako że jest to random to możesz mieć szczęście i uzyskać masterwork za 2 razem a możesz mieć pecha i wywalić 80 i nic.

Do podniesienia  eq potrzebujesz

-Inny eq tego samego tieru lub wyższego

+1-+6 - Alkahest zwykły nie żaden godly możesz go kupić u merchanta

+7-+9- refined alkahest dostępny w Speciality store 14gold/each

+10-+12- Masterwork alkahest dropi w LoT na 3 mini bosach sprzedawany jest u Tradebrokera za 150gold/each na Zenobi

Aby podnieść do +12  przedmiot musi być masterwork.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający forum Jak ogarnąć EQ do elin reaper?   0 użytkowników
    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...