DesoPL Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Krótko i na temat. Czasami gdy gram w coś itp. W kompie jest takie pojedyncze pik pik kilku sekundowe, ale to mniejszy problem. Większy to ten, że gdy robię alt + tab często podczas gry, komp po prostu się wyłącza, a odpalenie go zajmuje kilka minut. Z tego co mi mówili znajomi w realu, to może być od pamięci RAM. Możliwe? Mam 3.50GB ram ale to już dość stara kostka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tls01 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Krótko i na temat. W takim razie rozwiń i dopisz w co grałeś, skąd ten "pik pik" (z głośników? z beepera?), podaj specyfikację komputera, odpal program HWMonitor i daj screena z niego. ㅈㅈ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoPL Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Ten pik pik dochodzi z komputera, ale nie zbyt często. Jest w momencie jak lekko stuknę nogą lub coś, albo w losowych momentach. To pik pik jest w miejscu gdzie mam podłączone DVD itp. A to różnie jest z tym wyłączaniem się kompa, ponieważ raz to w Lolu, Borderlands etc. Więc ciężko określić. AMD Althon 7850 Dual-Core 2.81 GHZ. 3.50 GB ram. (Jak podkreśliłem, to dość stary ram) Nvidia Geforce 9500GT 512 ram. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tls01 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Popatrz na moją sygnaturę - masz takie przykład, jak powinna wyglądać pełna specyfikacja PC. Zapraszam do poradnika: Jak sprawdzić jakie się ma podzespoły. Prosiłem też o screen z programu HWMonitor - być może coś się przegrzewa. Skoro po lekkim stuknięciu w obudowę PC się wyłącza, to sprawdź, czy wszystko jest dobrze zamontowane, czy śrubki są dokręcone, itd. I na przyszłość, nie uderzaj swojego PC. ㅈㅈ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DesoPL Opublikowano 22 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Z tym uderzaniem to jest przypadkowo, ponieważ krzesło za blisko kompa. :P Możliwe że się też może przegrzewać, bo wentylator też już nie wyrabia, ale to kwestia może 100 - 200 złotych. Śrubki dokręcone tak jak należy wszystko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tls01 Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Zacytuję samego siebie, bo nie chce mi się ponownie pisać tego samego zdania. Popatrz na moją sygnaturę - masz takie przykład, jak powinna wyglądać pełna specyfikacja PC. Zapraszam do poradnika: Jak sprawdzić jakie się ma podzespoły. Prosiłem też o screen z programu HWMonitor - być może coś się przegrzewa. ㅈㅈ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
DesoPL
Krótko i na temat.
Czasami gdy gram w coś itp. W kompie jest takie pojedyncze pik pik kilku sekundowe, ale to mniejszy problem.
Większy to ten, że gdy robię alt + tab często podczas gry, komp po prostu się wyłącza, a odpalenie go zajmuje kilka minut.
Z tego co mi mówili znajomi w realu, to może być od pamięci RAM. Możliwe? Mam 3.50GB ram ale to już dość stara kostka.
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.