Interfector Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Witam. Grałem dość długo w LoL'a, lecz gra jak większość innych znudziła mi się. Czy w tej grze znajdę coś innego, lepszego co mogłoby dać mi znów satysfakcję z gier tego typu?Chciałbym zobaczyć wasze opinie na temat tej gry oraz porównanie do LoL'a jeśli można. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrPro Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W lolu małem 15 poziom lecz spróbuję Smite oferuje grafikę 3D - Widok zza pleców. LOL tylko 2D - Z góry. W smite jest więcej ogarów w sumie 95% jakieś - w Lolu więcej nie ogarów 95% Mamy możliwość wybicia kilka razy first win of the day - Każdy tryb 3v3/5v5/Arena/Siege/Aram oraz Match of the day - Co dziennie jedna z wielu dostępnych map, rożne zasady gry itd. Jak już wspomniałem o match of the day. Dajmy jest święto wina czy uj wie co. To na jakieś mapie gramy Bogiem Wina Baachusem. Czasem także za te tryby mamy więcej expa/favorów - favor główna waluta gry. Częste eventy oraz aktualizacje. Dajmy eventy na gemy (takie RP) w których dziennie można czasem zdobyć ich 100 albo i więcej. Trwają 3dni+ Skórki kosztują najtańsze bodajże 200 najdroższe 600. Często nowe postaci co prawda nie są z początku dobrze zbalansowane (jak w lolu), ale szybciutki neft po kilku dniach. Brak faworyzacji championów (bogów). Tylko kilka bogów - By ułatwić start. Jest tańszych kosztują bodajże od 1500-3000 favorów. A reszta jest za równe 5500. Żeby nie było łatwo i ludzie nie kozaczyli nowym op bogiem jest on za 11000, w sumie i tak często go ludzie mają chwile po update - Ale to Ci ludzie P2W którzy kupują wszystko co popadnie. Mniejsze pole do trollowania w dodatku system zniechęcający ludzi do trollowania. Począwszy od tego że niema tu hybryd ani postaci które są AP a mają hity pod AD. Co wiąże się z tym, że jeśli grasz magiem - masz tylko itemy magiczne, na defa, speeda itd. niema psychicznych i na odwrót. W dodatku masz takie coś jak goodwill. Taka reputacja tylko przyznawana przez system nie jak w lolu przez graczy. Nabija się dość szybko do 100% z 8 meczy myślę. Gdy osiągnie 100% znacznie podwyższa zdobywane doświadczenie oraz fawory. Lecz gdy nasze raporty będą często napływać - Stracimy to. Ludzie nie dają raportów o byle gówno, nie jak w lolu - REPORT teemo - wszyscy go reportują. Tylko dajmy mówi report oni co za co i oceniają czy celowy feed czy no skill itd. Pytają Ciebie o level i tym podobne. HiRez - Developerzy bardzo przejmują się graczami, wszystkie uwagi są brane pod uwagę, można je zgłaszać na forum. Jeśli jesteś artystą może nawet zaproponować jakiegoś boga - Mitologia oraz zaprojektować jego standardowy skin. Także wnioskować o jakiś mecz dnia, wtedy w opisie jego w grze będzie Twój nick W dodatku urządzają eventy dla osób które z byle jakich przyczyn nie mogą aktualnie sobie grać. Prawie co dzień na twitch smitegames oraz tiermonster są rozdawane gemy. A raz na jakiś czas ultimategod pack - Taka paczka NoPayBeHappy. Kiedyś dawała dostęp do wszystkich postaci, voice paców oraz skórek w grze. Nie wie czy nadal daje skinny i vp ale bogów na pewno. Masz masę pingów by nie musieć pisać itd. Dajmy VSTB - Im Returning to Base - objaśniam: V - menu pingów, S - My self czy coś takiego, T - turning (menu powrotów), B - Base. W VST są różne np 1/2/3 - Left/Middle/Right Lane. Każda postać ma voice pack który można zakupić chyba za 50 gemów. Są oprócz zwykłych pingów emocje. Tylko You Rock! - Wyskakuje na czacie plus słychać lektora. Ale także Joke - Twoja postać opowiada swoim głosem nie lektora dowcip kpiący z enemy oraz taunt i laugh czy jakoś tak, jedno to pokazuje wrogom że mają podejść drugie nie wiem. Są też emocje w stylu klaskania, tańca i tym podobne które trzeba kupić za gemy i są w granicach 50/200 gemów - Nowy system jeszcze nie każdy Bóg to posiada. Dużej nie chce mi się rozpisywać. Są masterki danego boga, całego konta, ward skinny, dużo różnych w luj ciekawych rzeczy. Grę z szczerego serca polecam oraz liczę że nie znudzi Ci się ona szybko albo i w ogóle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevsPL Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W smite jest więcej ogarów w sumie 95% jakieś - w Lolu więcej nie ogarów 95% 95% ogarów w Smite ciekawa teoria, po za tym w LOL'a gra ze 3x, 4x tyle ludzi co w Smite Często nowe postaci co prawda nie są z początku dobrze zbalansowane (jak w lolu), ale szybciutki neft po kilku dniach. Nowa postać jest najczęsciej co jakieś 3 tygodnie, Nerf najczęściej jest przed wydaniem postaci lub dopiero w patchu z kolejną nową postacią Żeby nie było łatwo i ludzie nie kozaczyli nowym op bogiem jest on za 11000, w sumie i tak często go ludzie mają chwile po update Na tz. rankedach jest on/a od razu banowana Każda postać ma voice pack który można zakupić chyba za 50 gemów VP kosztuje 200 gems Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick Szukam pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 W LoL'a gra więcej osób, bo był lepiej reklamowany, więcej znanych osób tam gra i organizowane są turnieje o pieniądze (jeżeli się nie mylę). Jeżeli chcesz zarobić na grze i zaszpanować przed znajomymi, to LoL jest dla Ciebie, bo Smite mało osób kojarzy; jest to gra, która nie była nigdy reklamowana na dużą skalę. Ogółem Smite jest bardziej dopracowany, zadbany i przystosowany do rozgrywek zespołowych. Co jakiś czas są przeprowadzane aktualizacji; dodawani nowi bogowie, nowe przedmioty, nowe skiny, a z czasem zapewne nowe mapy. Nie wiem jak jest w LoL'u, bo nie grałem, lecz wiem, że w Smite liczy się gra zespołowa... w osłabionym składzie, bez przewagi wygranie jest nierealne. Postacie są tutaj zrównoważone i posiadają Ulti, które wymaga pracy zespołowej. Jednym słowem Smite jest bardziej stworzone pod gry zespołowe i zapewni Ci więcej godzin rozgrywki. Osobiście w Smite gram już ponad rok czasu i nigdy nie odczułem znudzenia. Wierzę, że kiedyś Smite się wybije ponad LoL'a, który nie może dorównać tej grze. Zapraszam Cię do gry i życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RevsPL Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Co do popularności Smite jest dopiero 7 miesięcy po becie! i organizowane są turnieje o pieniądze (jeżeli się nie mylę). w smite też Chcesz abym przeczytał twojego posta dodaj mój nick Szukam pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Die Young Opublikowano 22 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2014 Smite to gra bardziej dynamiczna a w LoL'u trzeba dużo więcej myśleć bynajmniej tak to odczuwam po tygodniu gry : ) . Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Interfector Opublikowano 25 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Dzięki za opinie. W takim razie myślę, że zagram. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokize Opublikowano 25 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2014 Osobiście gram w Smita i LoLa [ więcej Smita ] i jeżeli mówicie że smite jest bardziej przystosowany do pracy zespołowej i ogólny zarys MOBy jest lepszy niż w LoLu no to sie mylicie. Smite jest prosty jak budowa cepa masz postać fizyczna lub magiczną i ją budujesz tylko tak jak ci to developerzy ukierunkowali w LoLu można zrobić postacie pod AD i AP w zależności od tego co jest w danej chwili nam potrzebne. A co do tego dla czego w Smite jest mniej ludzi ? swojego czasu było sporo ale pewne patche doprowadziły do pustek co spowodowało wywaleniem map z poczekalni, z pięknego Smita zrobili typową mobe, a co do reklamy no to sorka w polsce ci co grają w gry tego typu na pewno slyszeli o smicie a to że nie grają świadczy że czegoś ta gra nie ma by zrezygnowali ze swoich tytułów, a jeżeli chodzi o ameryke to tam sytuacja jest lepsza, przez wielka mase streamerow i pracowników hi-reza co reklamują ciągle ta gre. Turnieje też są organizowane teraz będzie 2 Wielki turniej a male turnieje rozgrywane są praktycznie co tydzien z małymi nagrodami, więc sorka ale reklama jest a ludzi jakoś nie. Mi osobiście gra się podoba gram od samego początku [lecz nie stawiam tej gry przed LoLem bo ], pierwsze patche były bardzo dobre i dobre balance postaci były, a teraz to szkoda gadać ciągle te same skile w nowych bogach, ciągle Asassyni i ADC nie do zatrzymania, oraz ta sztuczna reklama gry dawanie gemów za granie ... łapią się wszystkiego byle by rozreklamować swoją gre, ale jak widać słabo im to wychodzi przez bardzo prostą mechanike gry co w tym gatunku nie jest na plus. Nie oszukujmy się ale większość z was w smita gra tylko dla tego że LoL ma złą renomę mimo iż w Smicie jest teraz prawie tyle samo troli i dzieci, a poziom na rankedach spada z tygodnia na tydzień, plus pewnie pare osób z was gra bo jest to ciut inna mechanika kamery [ 3 osoba ] co sprawią że gra wydaje się dynamiczniejsza oraz łagodniejsza dla oka mimo iż cała mechanika gry tak jak napisałem jest zbyt prosta na ten gatunek Gry. Jak by ci ludzie co pracują nam skinami do bogów, wardów, ikonek konta czy innych pierdołek przeszli do ulepszania gry by nie była tak sztywna i prostolinijna to gra od razu zyskała by nową rzesze fanów, a tak to sami mówicie że ludzi mało mimo iż reklama mała nie jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IdleSolution Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 @yokize od kiedy w lolu mozesz budowac postac ad lub ap? Tam nie ma wyboru, nie zmienisz profesji postaci pod sytuacje, a do tego uzywana tam jest tylko 1/4 przedmiotow. Smite to fajna gra, 7 miechow po becie a duzo osob jest. Hi-rez robi swietna robote i mozna powiedziec ze ich gra jest w top 3 razem z dota i lolem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yokize Opublikowano 6 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2014 Hmmm np Teemo AP pod grzyba, np Ezz, wymieniac moge, a moge i mimo iż na turniejach są stałe buildy i dobieranie bohaterow pod cała gre to nie zmienia faktu że można zagrać inaczej i będzie to mieć ręce i nogi o ile team przystosuje sie do nas. Dodam jeszcze ze w smicie tez używa się w okolicach połowy itemków a jest ich mniej niż w lolu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
╰☆╮NeTsoN ™╰☆╮ Opublikowano 10 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2014 Gra super grałem w lola od samego początku i dużo z nim przeżyłem lecz Smite wymiata naprawdę gra godna polecenia !!! ,,Bo najlepiej gra się zespołowo,, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.