Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie, wszyscy programiści proszeni.

jankesadamus

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wpadłem na pewien pomysł który jest dość dziwny i nie będę go tu dokładnie opisywać ponieważ zajęło by to trochę czasu. 

Chodzi o stworzenie programu, aplikacji bądź czegokolwiek co będzie wstanie zrobić następującą czynność w windowsie:

Po napisaniu tekstu w notatniku lub czymś podobnym, który może być różnej długości będzie się ten tekst wklejało do tej aplikacji bądź programu a następnie po wciśnięciu np: guzika o nazwie START,

zaczną się tworzyć np w wyznaczonym folderze (teraz uwaga), zaczną się tworzyć foldery które będą przybierały swoją nazwę, z tekstu który właśnie wcześniej wkleiliśmy do programu.

Ma to działać tak aby każde słowo z tekstu było nowym folderem o nazwie właśnie tego słowa z tekstu. Po prostu jak będzie np taki tekst: "Pan Jan kupił butelkę wody w sklepie" to stworzy się 7 folderów, z których każdy po kolei utworzy się o nazwie: 1 folder: Pan, 2 folder: Jan, 3 folder: kupił, i tak dalej...

Myślę że wyjaśniłem w miarę jasno i proszę powiedzieć czy wogóle jest to do wykonania ;)

Jeśli przeczytałeś i nie wiesz o co mi chodzi a jesteś zainteresowany pomocą to skontaktuj się ze mną na PW.

Dopiszę jeszcze że foldery nie muszą się układać w kolejności.

13_mpcforum-logo.png

Opublikowano

Nie będę ci pomagał. Mam nadzieję, że nikt nie będzie.

Napiszę tylko, że nie lubię takich ludzi jak ty, którzy myślą, że są najważniejsi, i że jak nazwą temat tak jak nazwałeś to wszyscy się zlecą ci pomóc.

Nie jesteśmy niewolnikami na twoje zawołanie i twój rozkaz i nikt nie będzie nas zwoływał.

Opublikowano

Nie będę ci pomagał. Mam nadzieję, że nikt nie będzie.

Napiszę tylko, że nie lubię takich ludzi jak ty, którzy myślą, że są najważniejsi, i że jak nazwą temat tak jak nazwałeś to wszyscy się zlecą ci pomóc.

Nie jesteśmy niewolnikami na twoje zawołanie i twój rozkaz i nikt nie będzie nas zwoływał.

Spokojnie, i po co od razu pisać taką odpowiedź? Jesteś niezainteresowany to opuść post, naprawdę nie wiedziałem jak nazwać ten temat więc proszę o trochę kultury.

Chcę tylko dowiedzieć się czy da się coś takiego wykonać a jeśli się da to proszę napisać że się da. Ceny ustalić można na prywatności jeśli będzie taka potrzeba.

13_mpcforum-logo.png

Opublikowano

Jedyne co powiem: w C++ wystarczy proste system() oraz mkdir

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...