Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

iPhone 6 - czy opłaca się go kupić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Średnio. 

Jak masz kase to możesz wziąć, nie wiem jak ta sprawa z wyginaniem. 

Zależy też, czy cenisz sobie otwartość systemu :E

graphic.png

Opublikowano

Nawróćcie się

Nie, nie warto. IPhone 6 jest mało innowacyjny, a drogi. Ten model jest po prostu nieudany. Na dodatek firma zrezygnowała ze swojego dawnego wyglądu i zrobiła "coś nowego" (wygląda jeszcze gorzej). Zaoszczędź pieniądze i kup coś lepszego, jeśli zależy Ci na ładnym telefonie przyjrzyj się ofercie HTC, mają naprawdę fajne smartfony za pół ceny tego.

Średnio. 

Jak masz kase to możesz wziąć, nie wiem jak ta sprawa z wyginaniem. 

Zależy też, czy cenisz sobie otwartość systemu :E

Tylko IPhone 6 Plus się wygina.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Nie. Nawet widziałem w necie jak jakiemuś gościowi w kieszeni wybuchł xD

Jak już to kup HTC One M8. Genialna jakość dźwięku, bdb ekran oraz jakość wykonania, wydajność też. Do tego prawie 2x tańszy od tego iPhone'a.

2fc5bf6c-fdfc-4915-9dbf-d307348b6ae2_gif

xD

Bywalec
Opublikowano

Nie. Nawet widziałem w necie jak jakiemuś gościowi w kieszeni wybuchł xD

Jak już to kup HTC One M8. Genialna jakość dźwięku, bdb ekran oraz jakość wykonania, wydajność też. Do tego prawie 2x tańszy od tego iPhone'a.

2fc5bf6c-fdfc-4915-9dbf-d307348b6ae2_gif

xD

HTC są tak brzydkie, że już wolę stare Nokie z klapką xD XD

Bywalec
Opublikowano

Kwestia gustu ;) A co myślisz o Xperii Z3?

Szczerze mówiąc to już zadecydowałem. Rozważam nad iPhone 5S lub 6. Inne telefony mi się nie podobają <a sam mam Samsung'a xD>

Opublikowano

Jak mnie śmieszą takie dzieciaki co zobaczą na bezużytecznej że komuś ajfon wybuchł i w to wierzą.

Nie jestem fanbojem ejpla ale kurde. To że drogi to racja. No ale system w tym telefonie jest o wiele bardziej dopracowany system (no i oczywiście się nie tnie tak jak android). I rozumiem że ostatnio czesto Apple miał wtopy co może zniechęcić.

Android nie jest zły lecz to jest masówka i dlatego telefon bardziej potrzebuje RAM, aby w pełni działał dobrze. (ip4s z 512RAM lepiej chodzi niż taka xperia SP z lepszymi bebechami, nawet na przykładzie GTA SA)

Sam miałem androida przez... 6lat? Przeżuciłem się na ajfona i nie narzekam. (otwartość systemu to nie problem, w końcu jest JB) Sam planuję kupic 5s.

Jeżeli chcesz brać ajfona to bierz 5S bo 6 to nie wypał.

A Dante chyba nie stać i dlatego tak napisał. Zero argumentów.

Mnie też nie stać od tak kupić sobie telefon ale jak już coś to wolę wziąć ajfona i mieć bardzo długie wsparcie a nie tak jak niektóre androidy, że po miesiącu już nowego nie będzie bo wyszło nowe, lepsze urządzenie

Kiedyś to były czasy. Teraz już nie ma czasów...

Opublikowano

Witam, z tej strony fanboy Apple, odbjur. 

Słuchajcie, iPhone'y, to naprawdę mega porządne telefony, zresztą wszystkie sprzęty Apple mają w sobie to "coś", dzięki czemu są magiczne, inne od wszystkich. ;)

Ja osobiście korzystam na co dzień z iPhone'a 4S, miałem możliwość wyboru pomiędzy 4S a 5S - zdecydowałem się na 4S'ke, bo dla mnie 3.5-4 cale, to idealny rozmiar telefonu. Ba, nawet za duży.

Telefon to nie tablet i niech tak zostanie. Wolałem zaoszczędzić 1300 zł, dorzucić sobie do Maca, a mieć bardzo zbliżony telefon, nawet dla mnie lepszy.

Co mogę powiedzieć o iPhone? To nie jest telefon, to jest coś więcej. iOS miażdży wszystko, ten OS jest niesamowity. Stabilny, szybki, minimalistyczny - taki jak lubię. Kocham.

Design telefonu też świetny, jakość wykonania również. Nie ma się tak naprawdę do czego doczepić. Android, a iOS, to taaaaaka przepaść. Korzystałem z SGS wcześniej na Andku i to jest niebo a ziemia. 

Dosyć słodzenia o iPhonie ogólnie. iPhone 6, to niestety... dość słaba produkcja. Design jest fatalny, w ogóle mi się nie podoba, taka cegła, klocek, nie podobny do design'u Apple, a szkoda. 5S'ka jest śliczna, 4S też, może troszkę zbyt prosty 4S jedynie i to szkło, które bardzo łatwo się tłucze. Ja bym poczekał pół roku aż 5S potanieje troszkę i kupił 5S - na pewno będziesz zadowolony. 6 nie jest po prostu warty tej ceny. Mimo, że dobry telefon, to nie jest on aż tak dobry, żeby wydać na niego 3500 zł. Nie. Lepiej poczekać aż 5S potanieje do ~ 2000 zł i mieć właściwie lepszy telefon. :)

Te nowości w 6 jak Apple Pay też są o kant dupy rozstraś, bo w Polsce to nie działa i długo jeszcze nie będzie działać.

--

Pozdrawiam,

Opublikowano

. iOS miażdży wszystko, ten OS jest niesamowity.

tak pięknie napisane, aż się popłakałem.

ode mnie:

Szczerze to zero postępu. Przykro mi to mówić ale do tej pory podobał mi się design iPhone ale teraz to dali ciała po całości, wygląda jak jakiś telefon z biedronki a w podzespołach nie ma dużej różnicy pomiędzy tym co było. W dodatku dali plamę z iOS'em. 

lownfast

Opublikowano

Bez zbędnego srania pierdołami. Do wyboru masz:

IPhone 5S

HTC M8

Galaxy S5

Xperia Z3

Wszystkie będą dobre.

Szósta to syf.

graphic.png

Opublikowano

tak pięknie napisane, aż się popłakałem.

ode mnie:

Szczerze to zero postępu. Przykro mi to mówić ale do tej pory podobał mi się design iPhone ale teraz to dali ciała po całości, wygląda jak jakiś telefon z biedronki a w podzespołach nie ma dużej różnicy pomiędzy tym co było. W dodatku dali plamę z iOS'em. 

Lol xD Każdy samsung tak wygląda i o to, że jest brzydki to się nie sracie, ale trzeba pocisnąć po iPhonie, bo jest za drogi. :P

Co do tematu... Jeśli masz pieniądze to kup iPhone'a 6, jeśli wolisz zaoszczędzić nieco gotówki to wydaj to na iPhona 5S, który z pewnością Cię nie rozczaruje.

Pozdrawia szczęśliwy posiadacz iPhone'a 5. :P

Opublikowano

Miałem iphone 5 przez kilka miesięcy.

Na początku super innowacyjny telefon ale potem mi przeszło i widziałem jakie to jest gówno nie warte swojej ceny.

Żałosne wykonanie obudowy, pajęczynka po spadku z 30cm na dywan.

Zmieniłem telefon na Nexus 5 i teraz wiem, że mam telefon a nie pseudogówno w niby dobrze wykonanej obudowie.

Siostra aktualnie ma iphone 5s i sama by się ze mną zamieniła na telefony więc coś w tym jest.

Apple ma tylko fajne ipady air i nic więcej, reszta to zwykły syf za pieniądze z dupy.

0LsM05U.png

Opublikowano

Wyglad to kwestia gustu ale ogolnie wiadomo ze 6 jest lepsza z wiekszym ekranem 4,7 cala albo 5,5 cala (iPhone 6 Plus), lepszym aparatem, procesorem A8.

Ja osobiscie niedawno moja 5S sprzedalem za 440€ ze skorzanym etui od Apple, a to po to zeby zamowic 6 ktora kurier mi w poniedzalek przywiezie, i mysle ze sie nie rozczaruje ;)

Przepraszam, jesli w moich postach nie bedzie polskich znakow - mieszkam w Niemczech.

Opublikowano

Nie wiem po co tyle kasy wybulać na IP6. Lepiej kupić piątkę, albo te które wymieniłem.

graphic.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Miałem iphone 5 przez kilka miesięcy.Na początku super innowacyjny telefon ale potem mi przeszło i widziałem jakie to jest g****o nie warte swojej ceny.Żałosne wykonanie obudowy, pajęczynka po spadku z 30cm na dywan.

Co ty masz ziomuś dywan z kolcami?

tumblr_static_2zxpp8w2q604o80sswoo84s84.

Opublikowano

Co ty masz ziomuś dywan z kolcami?

Przecież dobrze mówi. Ostatni wytrzymały iPhone to 3GS. 

Następne to seria "srebrzystych" ramek które masakrycznie się rysowały. Są dwa smartfony które kuleją z wytrzymałością - Xperie i iPhone. 

Na mieście, u znajomych itd. jak ktoś wyciąga jabłuszko z kieszeni to zawsze jest potłuczone albo strasznie porysowane, tak samo z Xperiami. 

Zresztą nie oszukujmy się, szóstka wygląda jak myPhone, albo GoClever - zero prestiżu. :) 

lownfast

Opublikowano

Jak chcesz dobry telefon który ma głównie służyć do prostych zadań typu aparat, sms, internet i pogranie w jakieś gry to iPhone 6 spełni twoje wymagania bardzo dobrze tak jak i każdy flagowy telefon. Jeśli jednak lubisz mieć większą kontrolę nad swoim smartfonem i większą funkcjonalność przy czym ma też spełniać poprzednie podstawowe wymagania, to zastanów się nad telefonem z androidem. W końcu telefon dobiera się do swoich potrzeb. Btw. Odradzam patrzeć głównie na specyfikacje. Najlepiej żebyś wypróbował kilka flagowców i poszperał o funkcjach itp i wtedy zadecyduj ;)

Ja np. mam Note 3 ale ty możesz wolić lumie, HTC One albo iPhone'a.

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano

Pisałem już... IP6 jest nieopłacalny za taki gruby hajs. Lepiej 5s, albo coś innego.

graphic.png

Opublikowano

Od siebie polecam iP5S, kiedyś dla mnie brak otwartości systemu był poważnym minusem, ale jednak z czasem się z tego nie korzysta. Nic się nie tnie, wszystko ładnie chodzi. Od czasu do czasu jakaś gierka. Co najważniejsze system nie jest jakoś strasznie dziurawy i jest intuicyjny

3587513.png

Potrzebujesz pomocy? Pisz śmiało na PW/Skype/Gadu-Gadu!

(albo napisz na forum... ^.^)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...