Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Magazynkowiec

szluga123

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, właśnie jutro powinienem skończyć moją drugą dziesiątkę więc trzeba pomyśleć o kolejnej:) Zamierzam teraz pójść w jakiegoś z magazynkiem i mam na oku T57 heavy lub Bat chata. T57 heavy według statystyk jest o wiele lepszy od bat chata. Jak nimi grać, czy trudne są ich linie i który jest lepszy dla gracza z niecałymi 3k bitew, obecnie mam z X tierów is-7 oraz E3. 

Opublikowano

Powiem Ci tak z mojego doświadczenia : 
Jeśli pójdziesz w T57 Heavy to dla mnie męczarnią były czołgi T69 ( na którym tylko i wyłącznie wchodzi strzelanie z goldem ) i T54E1. T57 już jest serio przyjemny. O poprzednich nie ma co wspominać bo szybko można wbić.
Natomiast jeśli chodzi o B-C  to jedynie co mi przypasowało to ELC AMX oraz 13 90 i w delikatnym stopniu Lorka i B-C. Resztą się ciężko gra .
Praktycznie bardziej bym Ci polecał iść w AMX 50B ( mega frajdę sprawia AMX 50 100 ) 

"Tu, gdzie często wiele chcesz, a mało możesz."

22976677062317285689.jpg

Opublikowano

Powiem Ci tak z mojego doświadczenia : 

Jeśli pójdziesz w T57 Heavy to dla mnie męczarnią były czołgi T69 ( na którym tylko i wyłącznie wchodzi strzelanie z goldem ) i T54E1. T57 już jest serio przyjemny. O poprzednich nie ma co wspominać bo szybko można wbić.

Natomiast jeśli chodzi o B-C  to jedynie co mi przypasowało to ELC AMX oraz 13 90 i w delikatnym stopniu Lorka i B-C. Resztą się ciężko gra .

Praktycznie bardziej bym Ci polecał iść w AMX 50B ( mega frajdę sprawia AMX 50 100 ) 

Bo T69 trzeba potrafić grać ;)

Idealny czołg do wszystkiego, sam odkupiłem teraz pod esl ^^

T57 polecam, mimo nerfa dalej robi miazgę.

50B dłużej ładuję, gorszy pancerz i więcej ładuję między pociskami. Jedyny plus, że trochę szybszy ;)

UggNk9.gif

ExMod WoT SP  ExLider MMT exMentor

http://www.twitch.tv/jugensik

Opublikowano

Obie linie są godne uwagi.

Jeśli chodzi o BC, to jeden z 2 najlepszych spoterów na X tierze (wraz z Leosiem). 5 tier jest świetny i ma jedną z najlepszych penetracji na tierze (na goldzie aż ok. 250). Niestety, długo skupia i przeładowuje, ale mobilność i camo to rekompensuje. Następnym świetnym czołgiem jest 13 90. 6 pestek po 240, z przyzwoitą peną na goldzie, bardzo dobra mobilność, świetny do spota jak i do wsparcia.

Xt jest bardzo mobilny, a 5 pestek po 390 robi miazgę.

T57 to jeden z najlepszych HT na Xt. Dobra mobilność, świetne działo, najlepszy DPM na tierze, kadłub może coś odbić, dobra depresja działa, ale wieża papier, lecz czasem zdarzają się dingi.

Nie ma co porównywać tych 2 czołgów, bo to 2 różne czołgi o różnych zastosowaniach. 

Opublikowano

Obie linie są godne uwagi.

Jeśli chodzi o BC, to jeden z 2 najlepszych spoterów na X tierze (wraz z Leosiem). 5 tier jest świetny i ma jedną z najlepszych penetracji na tierze (na goldzie aż ok. 250). Niestety, długo skupia i przeładowuje, ale mobilność i camo to rekompensuje. Następnym świetnym czołgiem jest 13 90. 6 pestek po 240, z przyzwoitą peną na goldzie, bardzo dobra mobilność, świetny do spota jak i do wsparcia.

Xt jest bardzo mobilny, a 5 pestek po 390 robi miazgę.

T57 to jeden z najlepszych HT na Xt. Dobra mobilność, świetne działo, najlepszy DPM na tierze, kadłub może coś odbić, dobra depresja działa, ale wieża papier, lecz czasem zdarzają się dingi.

Nie ma co porównywać tych 2 czołgów, bo to 2 różne czołgi o różnych zastosowaniach. 

U t57 góra wieży przyjmuje cały czas za zero, wystarczy dobrze zagrać na wieże i cie nie przebiją ;)

Bc 25t najlepszy med ;)

UggNk9.gif

Opublikowano

U t57 góra wieży przyjmuje cały czas za zero, wystarczy dobrze zagrać na wieże i cie nie przebiją ;)

Bc 25t najlepszy med ;)

Czy najlepszy, to kwestia gustu. Inni mogą woleć Leosia, bo świetne snajperskie działo, bardzo dobra mobilność i zasięg widzenia. Inni znowu np. Ob. 140, bo spamerskie działo i dingający pancerz. Kwestia gustu.

Góra wieży często rykoszetuje, ale dół zbiera mocno. 

Opublikowano

Czy najlepszy, to kwestia gustu. Inni mogą woleć Leosia, bo świetne snajperskie działo, bardzo dobra mobilność i zasięg widzenia. Inni znowu np. Ob. 140, bo spamerskie działo i dingający pancerz. Kwestia gustu.

Góra wieży często rykoszetuje, ale dół zbiera mocno. 

Dlatego mówię, trzeba potrafić grać nim na wieże ^^

UggNk9.gif

Opublikowano

BC wygrało, by z T57. Ogólnie BC to można powiedzieć, że jedna z fajniejszych dyszek, bo na wszystko się nadaję. Ma świetną mobilność, świetne działo i coś dinga. Ja osobiście robiłbym najpierw BC, a potem T57.

Opublikowano

BC wygrało, by z T57. Ogólnie BC to można powiedzieć, że jedna z fajniejszych dyszek, bo na wszystko się nadaję. Ma świetną mobilność, świetne działo i coś dinga. Ja osobiście robiłbym najpierw BC, a potem T57.

Dinga ?

1 strzał na 100 ?

I to jeszcze na farcie ^^

UggNk9.gif

Opublikowano

Dinga ?

1 strzał na 100 ?

I to jeszcze na farcie ^^

Tak dinga. Wystarczy mieć ten czołg, a potem się wypowiadać.

@Edit

Nie dinga jak E100 czy Maus, lecz coś tam odbija i na pewno nie jeden strzał na 100. :)

Opublikowano

Tak dinga. Wystarczy mieć ten czołg, a potem się wypowiadać.

@Edit

Nie dinga jak E100 czy Maus, lecz coś tam odbija i na pewno nie jeden strzał na 100. :)

A tak się składa, że mam na nim 550 bitew :)

1 na 100, jak pocisk idealnie Ci się poślizgnie po płycie :)

UggNk9.gif

Opublikowano

Nie widziałeś magii tego czołgu ;)

Tak, nie widziałem, mając na nim 550 bitew  -.-

Rozumiem, jakiś fartowny ding, ale nie gdzie co bitwę odbijasz pocisk ;)

Trafi się ding, jak ludzie strzelają na autoaimie albo celują byle by gdzieś trafić, wtedy pocisk czasami poślizgnie się po płycie

UggNk9.gif

Opublikowano

Trafi się ding, jak ludzie strzelają na autoaimie albo celują byle by gdzieś trafić, wtedy pocisk czasami poślizgnie się po płycie

Nie jest to pancerny med, ale jak strzelisz pod dużym kątem, to pocisk zrykoszetuje. 

Opublikowano

Również miałem kilka set bitew na nim i zdarzyło mi się, że łapał w gąski czy odbijał. Racja nie w każdej bitwie, ale nie można mówić, że odbija raz na sto czy wcale. Wystarczy się bokiem nie ustawiać.

Jak chcesz dalej dyskutować to zapraszam na pw.

Opublikowano

Granie nim jest jak żyletką po jajkach.

T69 to epicki czołg można powiedzieć że jeden z lepszych na tym tierze nie wiem jak ktoś sie nim męczył ja go skończyłem i zal mi go było sprzedawać ale jagoda sama się nie kupi.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

A 9 tier bat chata Lorain jest przyjemny? Szybko go przejdę itd? 

Lepsza moc na tonę, ale gorszy obrót kadłuba. Działko ma to samo co Setka, czyli jest dobrze. Ogólnie jak patrzę na parametry, to jest taki 50 100, z gorszym pancerzem i dużo lepszą mobilnością.

Opublikowano

Lepsza moc na tonę, ale gorszy obrót kadłuba. Działko ma to samo co Setka, czyli jest dobrze. Ogólnie jak patrzę na parametry, to jest taki 50 100, z gorszym pancerzem i dużo lepszą mobilnością.

Dinga na pewno więcej niż 50 100, bo ma lekko skątowany pancerz.

Opublikowano

Lorka to jeden strzał dla artylerii. Zresztą na reszcie drzewka też często.

Nie zupełnie. Rzadko zdarzają się ,,łan szoty" jak już to od T92. Wystarczy tańczyć, a artyleria nie trafi.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...