Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta dźwiękowa i jakoś mikrofonu

ToTenZiomBosziP

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Chcę robić filmy na YouTube z moim głosem, mam mikrofon Trust Starzz tylko że chcę sobie kupić lepszą kartę dźwiękową żeby mi się głos polepszył i żeby było mniej szumów, słyszałem że jak kupię lepszą kartę dźwiękową np. ASUS Xonar DG to będzie o wiele wiele lepszy głos i brak szumów. Czy warto wydać 100 zł na tą kartę dźwiękową ? Mam przygotowane 100 zł na kupno tej karty i bardzo chcę poprawić ten mój głoś z mikrofonu.

Opublikowano

Nie ma najmniejszego sensu.

kup lepiej jakiś mikrofon który będzie ok a nie jakiś marketowy.

Tak jak to napisał Rocki star12, ten mikrofon jest dobry, najlepszy z najtańszych można powiedzieć...

Starzz jest dobry ale nie pod integrami, Xonar DX / porządne mikro pod USB. Chociaż nie gwarantuje Ci w 100% że polepszy się jakość dźwięku mikrofonu.

Nie chce porządnego mikrofonu pod USB, długo się nastawiałem na ten mikrofon i widziałem że u innych on działa dużo dużo lepiej niż u mnie i wiem że na 100% to wina karty dźwiękowej, to prawda mam zintegrowaną kartę dźwiękową, kupie sobie tą kartę Xonar DG i wiem że będzie dobrze, chociaż jak możesz mi polecić jakąś lepszą kartę to śmiało pisz, bo teraz muszę się nastawić na tą kartę dźwiękową i usłyszeć od społeczności że jest dobra xD

Xonar zdecydowanie poprawi jakość mikro jak i zmniejszy szumy. Wbrew pozorom więcej daje dobra karta niż dobre mikro.

Też tak właśnie słyszałem :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...