Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Metin2.pl Czy nadal uważacie ze to jest martwy serwer?

TwojaBabka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie spodziewałem się że aż tylu graczy nadal gra na *PL'u..

No, no.. 
(Powodzenia w dalszych nagrywkach z *PL'a)

Opublikowano
Ci gracze którzy są tu pokazani to 2-3 letni gracze.

Gracz zaczynający teraz, bez paru tysięcy załadowanych w IS nie ma najmniejszej szansy na wybicie się.

Powód jest prosty, patche.

Po ostatnich patchach czysta Śmiertelna+9 jest warta przynajmniej 4 razy tyle co Stalka+9, a samo znalezienie czystej jest niemożliwe bo każdy to bonuje pod absy na gruby hajs. Wszystkie bronie na 65 lvl pomijając Smocze Noże i Partyzanę na +9 są mniej warte od broni na 30 lvl +9.

Może filmik z fajną napierdolką trochę zachęca, ale to jest nic w porównaniu do zniechęcenia które zapewni sama gra po wbiciu 30 lvl'a.

Dodam że osobiście kilka dni temu sprzedawałem żelazną+9 4b (mix) drożej niż chodzi stalka+9.

A co jest najśmieszniejsze, KU Strach jest warte 2 Wiry Miecza/Silne Ciała.

Z doświadczenia mogę napisać krótki scenariusz jak wygląda dziś gra przez nowego gracza.

Robi WP/Bodego żeby nadropić i zarobić na inną postać.

Następnie na 30 lvlu wszystko co udało mu się zarobić musi przeznaczyć na FMS'a żeby ubić metina za Nim się jakiś rasowy dropek (35 lvl, aura P i rib 45% śr) mu w niego wbije.

Potem zaczyna zbierać na YY+9/Śmiertelną+9 i w połowie odpuszcza bo widzi ceny zbroi na 34 lvl 5b (350/450kk) (cena z Diumaru).

A powiem nawet więcej, mało kto chcę sprzedać te zbroję bo liczy że wbije w Nią 10 abs do pż, 2k, 15 strzały i się dorobi kokosów, a w istocie traci motywację przy zrobieniu 10 postaci na zmianki i zbroja leży.

A co mnie boli w tym wszystkim najbardziej, kto kończy grę w Metina, idzie na inną grę GF'a, inwestuję pieniądze/czas i zatraca się w błędnym kole.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Oj niestety nie moge sie z Tb zgodzic.

Teraz wybicie sie jest wedlug mnie o wiele latwiejsze. Mozna np. Robic odlamki, inwestujesz 1.5kkk w ukaszenia kota i przerabiasz to u alchemika z zainwerstowanych 1.5kk masz 5kk i to robi sie 2 min. Drugi z sposobem z ktorych zauwazylem jest dropienie odlamkow smoczego kamienia. Robisz 4 postacie na tym samym koncie wbijasz na nich 30 lvl i robisz codziennie cor-y. Po jakims tygodniu masz okolo 120 sztuk. To jednak wystarczy na tyle zeby zrobic okolo 5 antykow co daje nam 200kk za sztuke :) Jednak, gdy jestes osoba ktora ma farta polecam klikanie stopnia wyzej gdyz mozesz zarobic 1 kliknieciem 5kkk :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Oj niestety nie moge sie z Tb zgodzic.

Teraz wybicie sie jest wedlug mnie o wiele latwiejsze. Mozna np. Robic odlamki, inwestujesz 1.5kkk w ukaszenia kota i przerabiasz to u alchemika z zainwerstowanych 1.5kk masz 5kk i to robi sie 2 min. Drugi z sposobem z ktorych zauwazylem jest dropienie odlamkow smoczego kamienia. Robisz 4 postacie na tym samym koncie wbijasz na nich 30 lvl i robisz codziennie cor-y. Po jakims tygodniu masz okolo 120 sztuk. To jednak wystarczy na tyle zeby zrobic okolo 5 antykow co daje nam 200kk za sztuke :) Jednak, gdy jestes osoba ktora ma farta polecam klikanie stopnia wyzej gdyz mozesz zarobic 1 kliknieciem 5kkk :)

To co Ty piszesz to nie jest granie, tylko nałogowe farmienie.

Jeśli kogoś zadowala robienie w kółko 30 lvlowych postaci to jak najbardziej masz rację, ja mówię jednak o graczach, nie dropach.

0VPaRnd.png

Opublikowano

To co Ty piszesz to nie jest granie, tylko nałogowe farmienie.

Jeśli kogoś zadowala robienie w kółko 30 lvlowych postaci to jak najbardziej masz rację, ja mówię jednak o graczach, nie dropach.

Po prostu, kolega/kolezanka mowil ze nie da sie zarobic na pl po aktualizacji ;) Wiec przedstawilem jedna opcje :)

Zreszta co Ty sobie myslisz? Nie latwo sie wybic na PL :) kazdy kiedys musiał zapierdzielac na poczatku :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Po prostu, kolega/kolezanka mowil ze nie da sie zarobic na pl po aktualizacji ;) Wiec przedstawilem jedna opcje :)

Zreszta co Ty sobie myslisz? Nie latwo sie wybic na PL :) kazdy kiedys musiał zapierdzielac na poczatku :)

Bzdura.

Nie porównuj robienia skilli 2 lata temu, do robienia skilli teraz.

Na tą Aurę zawsze zarobiłeś jakimś KD+3/4, a teraz wszystkie KD po za speeda, potwora, kryta+4 z reguły się wyrzuca.

0VPaRnd.png

Opublikowano

Mówisz tak, bo nawet nie spróbowałeś :) A tak przy okazji moze robienie odlamkow to faktycznie jest to nudna robota :) nie trzeba ja znowu wykonywac mechanicznie. A zarobic mozna bez problemu na ku/kamole zeby codziennie czytac. Wystarczy dobrze przestudiować www.wiki.metin2.pl i wybadać rynek :) z Tego co zauważyłem kolejnym z bardzo dobrych zarobkow jest dropienie nog pajaka :) chodza po okolo 7kk za sztuke a nie problem jest to wydropic z pajaków na pustyni :) Nie bede sie powtarzał wybić sie na pl to nie problem wystarczy miec odpowiednia motywacje i wziasc sie do roboty :) Jednak gdy masz do tego umiejetnosci w handlowaniu bedzie Ci latwiej :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mówisz tak, bo nawet nie spróbowałeś :) A tak przy okazji moze robienie odlamkow to faktycznie jest to nudna robota :) nie trzeba ja znowu wykonywac mechanicznie. A zarobic mozna bez problemu na ku/kamole zeby codziennie czytac. Wystarczy dobrze przestudiować www.wiki.metin2.pl i wybadać rynek :) z Tego co zauważyłem kolejnym z bardzo dobrych zarobkow jest dropienie nog pajaka :) chodza po okolo 7kk za sztuke a nie problem jest to wydropic z pajaków na pustyni :) Nie bede sie powtarzał wybić sie na pl to nie problem wystarczy miec odpowiednia motywacje i wziasc sie do roboty :) Jednak gdy masz do tego umiejetnosci w handlowaniu bedzie Ci latwiej :)

Celowo rozebrałem swoją główną postać by zrobić dropa który na 75 lvl'u ubija metka mordu w 15 sekund, także proszę Cię zaoszczędź mi swoich mądrości na temat dropu.

Jedyny zarobek solo na PL to metki mordu na mapkach. Do reszty trzeba gildii chodzącej np. na wiedźmy, a do takiej "niewybity" raczej się nie dostaniesz.

0VPaRnd.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...