Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Monitor 144hz (Pod gry FPS) 1500 zł max

JohnTGM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! O tuż chciałbym zakupić monitor 144 Hz do 1500 zł . Głównie chciałbym go wykorzystywać do gier typu Counter-Strike Global Offensive. Aktualnie posiadam Samsunga SyncMaster 2233bw działa praktycznie jak nowy, a jest już używany od 6 lat nie miałem z nim żadnych problemów wie ktoś może ile jest warty ten monitor ?

Opublikowano

Ceny sprawdz sobie na allegro.

Stac cie jedynie na benq'a 144Hz wszystkie inne sa drozsze o 500+zl.

Nie wnikam w to jak sortujesz sobie tam na allegro. ale ja znam jeszcze takie firmy jak : Asus, Aoc, Acer, Philips, Ezio, LG, Liyama, itd... 

@Ps nie tylko na allegro można zakupić monitor.

Opublikowano

nie wiem czy wiesz ale monitor wcale nie powoduje wyświetlania gry w wyższym FPS, zgodnie z zasadą działania tych monitorów osiągniesz i tak tylko połowę wartości klatek na sekundę.

zresztą smużenie i tak na większości monitorów występuje bo to nie zależy od Hz odświeżania tylko od matrycy które raczej w zwykłych monitorach nie osiągają mniej niż 1-5 ms

najlepiej takie monitory działają z kartami Nvidia obsługującymi g-sync, jeśli nie posiadasz dobrej katy bezsensem staje się zakup takiego monitora skoro wystarczy nawet zwykły albo 100 lub 120 Hz by mieć dokładnie to samo

sens kupna takiego monitora jest dopiero jak karta odziała w SLI albo CF , to się lepiej zastanów czy wywalić pieniądze w błoto by mieć dokładnie taki sam obraz jak wcześniej zyskując tylko i wyłącznie na jakości

z dobrych i tanich monitorów masz do wyboru Benq albo AOC, opcjonalnie Iiyama, na allegro tego pełno, w sklepach komputerowych też

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

nie wiem czy wiesz ale monitor wcale nie powoduje wyświetlania gry w wyższym FPS, zgodnie z zasadą działania tych monitorów osiągniesz i tak tylko połowę wartości klatek na sekundę.

zresztą smużenie i tak na większości monitorów występuje bo to nie zależy od Hz odświeżania tylko od matrycy które raczej w zwykłych monitorach nie osiągają mniej niż 1-5 ms

najlepiej takie monitory działają z kartami Nvidia obsługującymi g-sync, jeśli nie posiadasz dobrej katy bezsensem staje się zakup takiego monitora skoro wystarczy nawet zwykły albo 100 lub 120 Hz by mieć dokładnie to samo

sens kupna takiego monitora jest dopiero jak karta odziała w SLI albo CF , to się lepiej zastanów czy wywalić pieniądze w błoto by mieć dokładnie taki sam obraz jak wcześniej zyskując tylko i wyłącznie na jakości

z dobrych i tanich monitorów masz do wyboru Benq albo AOC, opcjonalnie Iiyama, na allegro tego pełno, w sklepach komputerowych też

GTX 660 Ti posiadam .

Opublikowano

Witam! O tuż chciałbym zakupić monitor 144 Hz do 1500 zł . Głównie chciałbym go wykorzystywać do gier typu Counter-Strike Global Offensive. Aktualnie posiadam Samsunga SyncMaster 2233bw działa praktycznie jak nowy, a jest już używany od 6 lat nie miałem z nim żadnych problemów wie ktoś może ile jest warty ten monitor ?

BenQ XL2430T - 24-calowy monitor 144 Hz 

http://pclab.pl/news59962.html

ASUS VG248QE

http://www.ceneo.pl/22578302

Lub kup sobie kolejnego samsunga :3.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Myślę o tym żeby zakupić Eizo 240hz i zmianie karty na r9 r290 Asus co Ty na to ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...