Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ekwipunek za kahruny

kd44

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Skoro dziennie mogę wydropić max. 40 kahrunów, to jest jakiś sens zbierania na epicki set? Zajeło by mi to z kilka miesięcy... Sam nie wiem co robić. Jeśli chce zdobyć jakieś przyzwoite eq do dalszego farmienia i do farmy ap  ( zabijanie elit 5 lvl ) oraz do pvp i dropu kinah ( przynajmniej na kilka gp ), to chyba nie poradzę sobie z eq za milhir coin i jakimiś akcesoriami z qestów... Są jeszcze jakieś sety za ac i bm, ale na nie też chyba są ograniczone ilości misji w ciągu dnia. Ktoś porazi na jaki set powinienem zbierać? Gram sinem 59lvl.

Opublikowano

Cos mu chyba nie odpowiedzieliscie na pytanie :/ Questy na kahruny masz weekly i daily nie bawie sie w to, ale z tygodniowych dalo sie jakos 400+ kahrunow wysiupac (chyba ze cos sie zmienilo) a z daily ok 30 chyba.Tylko masz jeszcze 6x dziennie Raksang (1 run to chyba 15 kahrunow+ i luski).Wiec jakos idzie.No i mozesz spokojnie zbierac a w miedzyczasie rob TF i ttam pewnei tez cos usiupasz.Co do zarobku poczytaj troche to forum to sie wiecej dowiesz bo ciagle pisanie o tym samym jest poprostu nudne.Questy na bm-y spokojnie w secie pvp (z kampanii dasz rade).Kahrun do pvp jest do dupy, moze i ma jakis tam mress i msupp na poczatku wiekszy, ale i tak to nic nie daje.No i po co ty wgl bijesz elitki AP ? :D

Nie czaruj.

Opublikowano

Wiem jak zarabiać, tylko nie wiem jaki set sobie złożyć. Z której kampanii dostaje jakiś set pvp? Co to jest set za TF? Nigdy się z takim nie spotkałem. Co to jest Raksang? Jakaś instancja?

Te questy na BM to dostane dopiero po 65lvl? Czy opierają się one tylko na zabijaniu graczy z przeciwnej frakcji?

Opublikowano

raksang to tahmes i jest od 57 lub 56lvla. eq pvp dostajesz na 63 z kampani. Nie jest takie zle. BM zdobywasz poprzez Q na zabicie 5mobów w obozie jeśli został przejęty przez Twoją rasę.

Opublikowano

Wiem jak zarabiać, tylko nie wiem jaki set sobie złożyć. Z której kampanii dostaje jakiś set pvp? Co to jest set za TF? Nigdy się z takim nie spotkałem. Co to jest Raksang? Jakaś instancja?

Te questy na BM to dostane dopiero po 65lvl? Czy opierają się one tylko na zabijaniu graczy z przeciwnej frakcji?

Zawsze mozesz zlozyc bizke za kahruny a set z TF (tiamat fortress) dosyc latwa instancja, ktora teraz da sie duo/trio zrobic jak np ja czasami :D Jednak tutaj juz trzeba miec jakies eq. ja akurat mam kahruna+15 full hp wiec chillout.Mozna by bylo sie do mnie przypruc czemu nie mam juz setu mythic z runa czy kata.Na runa praktycznie nie chodze bo mi sie nie chce i nie mam czasu na to, RST to samo, SWB tez nuda a zlozenie setu SWB to hardcore uliczny normalnie.Z katalamize to juz inna sprawa nachodzilem sie legionowo (jak to zawsze co tydzien) tyle razy, ze spokojnie moglem mie 2 sety takie mythicowe, ale przerabialem na kamole.Z jednej strony glupota z drugiej nie, po co mi nowy set pve skoro mam kahruna +15 ?? :D Na dodatek pve robie od swieta, wiec mi jakis super pro elo nie potrzebny.< Wracajac do tematu bo dziwnie troche zboczylem, albo i nie bo zawsze mozesz stad troche wygarnac i bedziesz wiedziec cos na przyszlosc :D Co do setu pvp z kampanii, dostepne sa w north katalam i south od 65.Te kampanijne q sa naprawde prosciutkie wiec spokojnie to ogarniesz z palcem w nosie w 2-3 godzinki, zwlaszcza ze teraz tak to uproscili huhu.Raksang jest to instancja z 3 bossami, albo 4 ? :D JEdnak malo ludzi idzie na full inste i tylko Raksha rush (wejdz na yt i ogladnij filmiki to edziesz wiedziec co i jak).Eq tam spokojnie w mithril secie dasz rade bo jak wspomnialem insta lajtowa i na 56 (jak rush to 15min i skonczone+ latwe kahrunyy).Questy na bmy w garniakach odblokuja sie dopiero czesciowo na 62 a reszta na 63 a w south od 64 + masz takze dodatkowe questy na asmo/ely za bmy(same sie wlaczaja do zrobienia)

Nie czaruj.

Opublikowano

Za czasow 4.0 byly daily w garniakach, teraz sa weekly.Tak bierzesz 2 questy na 5 mobow eluchow/asmokow i 5 na balaury ubijasz, wracasz i oddajesz.TF wyzej wyjasnilem ci skrot, jest to Tiamat Fortress nie pomyl czasami z Tiamat Hideout bo to juz hardcore.

Nie czaruj.

Opublikowano

Przecież teraz bardzo szybko idzie zbieranie kahrunów :/ A tahmes można robić 5 razy dziennie (jeśli się ma goldpacka) a nie 6 jak napisał metinowiec. Około 100 kahrunów dziennie można wyciągnać dzięki tahmes. Do tego dwa questy na daily po 10, kilka tygodniowych w tiamie i sarpan i naprawdę szybko idzie :) Czasami też lecą kahruny ze skrzynek za mitril coiny.

Imo kahrun to podstawa na pve dla klera/chantera, no i chyba dla tanka. Reszta może mieć tfa, a jak ktoś jest bogatszy albo ma kilka postaci to lepiej zrobić set za ancient coins.

Taką ciekawostkę wrzucę, że nie ma dla chantera lepszego setu na support niż kahrun... Twórcy nie pomyśleli i nie dali w secie hyperionowym castingu ani healing boost (a kler ma :<) Z drugiej strony w hyperionie można wyciągnać z 20k hp ;P

Opublikowano

Co to tahmes ? Bo nieogarniam, juz w tym temacie po raz kolejny czytam 'tahmes' ? To ten raksang jak mysle ? Fajnie w takim razie spolszczyli.No i niezapomnijcie o Muadzie tam tez kahruny ladne ida.

Nie czaruj.

Opublikowano

Co to tahmes ? Bo nieogarniam, juz w tym temacie po raz kolejny czytam 'tahmes' ? To ten raksang jak mysle ? Fajnie w takim razie spolszczyli.No i niezapomnijcie o Muadzie tam tez kahruny ladne ida.

Zgadza się, Tahmes to Raksang. No niestety, nieco niefortunnie to przetłumaczyli (a w zasadzie w ogóle nie powinni tego tłumaczyć).

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Daj sobie spokój z setem z Kahruny.. lepiej rób konkretniejsze instancje ....

Ja tak samo grałem sin'em i tylko że leciałem pod pvp wiec złożyłem sobie fajnego secika za garnizony, później zacząłem robić poważniejsze insty i tam właśnie powinno się zdobywać set.. za kahruny jedyny co kupiłem to skrzydła - bez sensu zbierać na set który i tak zmienisz..

True love survives all

Opublikowano

Secik za BM nie jest wcale taki fajny ... :D Skoro chłopak chce sie pobawic to czemu nie ? Zreszta nie chce mi sie w kazdym temacie pisac ciagle tego samego, nudne to.

Nie czaruj.

Opublikowano

Secik za BM nie jest wcale taki fajny ... :D Skoro chłopak chce sie pobawic to czemu nie ? Zreszta nie chce mi sie w kazdym temacie pisac ciagle tego samego, nudne to.

Po co bawić się w robienie eq za kahruny, skoro dużo szybciej zrobi eq za bm i będzie mógł już spokojnie iść w abysoowe eq?

Ogólnie eq za kahruny jest dobre na postaci magiczne, ale ja osobiście nie widzę sensu, by tak bardzo się o nie starać. Ja osobiście za kahrunki wzięłam sobie tylko strój, mounta i skrzydełka, zanim zrobiłam misje na lepsze :)

Opublikowano

Po co bawić się w robienie eq za kahruny, skoro dużo szybciej zrobi eq za bm i będzie mógł już spokojnie iść w abysoowe eq?

Ogólnie eq za kahruny jest dobre na postaci magiczne, ale ja osobiście nie widzę sensu, by tak bardzo się o nie starać. Ja osobiście za kahrunki wzięłam sobie tylko strój, mounta i skrzydełka, zanim zrobiłam misje na lepsze :)

Nigdzie nie napisalem, ze ma robic to z naciskiem na ROBIC.Chlopak sie spytal wiec my mu grzecznie odpowiedzielismy na zadane pytania.Co do zabawy, jesli ma ktos czas to moze robic kahruny, bmy, tfa, raksang, runadium, rst itp itd sraty taty

Nie czaruj.

Opublikowano

niekoniecznie musi byc to 1 stone ;P jak ci wypadnie l115x5 to juz jest niezly zarobek :> ale chyba szybciej idzie zbieranie bmow niz kahrunow :> a w ogóle po co się męczyć jak można iść na tfa/sauro itp

Opublikowano

Może i to nie ma sensu, sam tak uważam jendak ja wspomniałem są osoby, które robią normalnie wszystko: bm'y, kahruny, insty.W skrocie maja czas to sie 'bawia'.

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...