Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podstawowe rozwiązania w C++

UpDaTeR

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, z braku laku miejsca i czasu.. brak komputera, a na tym to ten dev działa tak oporowo że kur*** idzie dostać mam prośbę do osób które siedzą w temacie C++ ponieważ dla nich to minuta dla każdego z osobnego zadania. Chodzi o to że na jutro muszę to zrobić.. tak wiem obudziłem się za późno ale jest to ważne i bez czyjejś pomocy dzisiaj tego nie wykonam.

Kartka załączona, z góry dziękuje za poświęcony czas

post-189380-0-06711400-1413821722_thumb.jpg

Opublikowano

1. Albo nie wiesz co piszesz, albo masz to na pojutrze, czyli nas okłamujesz.

2. Jak chcesz gotowca na swoim poziomie to zaproponuj jakieś rozsądne wynagrodzenie.

3. Jak chcesz gotowca, który jest dobrze napisany, a nauczyciel nie uwierzy, że ty to pisałeś i będziesz musiał się choć trochę wysilić i czegoś nauczyć to poproś.

Opublikowano

1. Są dwie grupy jedna wtorek czyt. moja, druga środa..

2. Poziom nie jest wysoki tak więc i duży problem to nie jest a wynagrodzenie jakie mogę zaproponować na forum? Pieniędzy nie będę dawał bo wolę wtedy już sam to zrobić zaniedbując resztę rzeczy - potrzebuje na czasie

3. Gotowiec nie musi być na moim poziomie, lecz na mniej zaawansowanym, wiadomo że kropka w kropke nie skopiuje i nie dam, potrzebuje szybki szkic

Opublikowano

z1

robisz 3 zmienne, jedna z nich dajesz wartos 0, wczyujesz inna zmienna i robisz petle ktora sie wykonuje tyle razy ile podał i za kazdym przejsciem petli wczytujesz inna zmienna i do zmienneej o wartosci 0 dodajesz ta wczytana liczbe

int ile,  a,  suma=0;

cin >> ile

for(int i = 0; i < ile; ++i)

{

cin >> a;

suma+=a;

}

cout << suma

Z2

Google, szukaj operator modulo c++

kciuk

Opublikowano

Zadanie 2

#include <iostream>
using namespace std;
int a;
int main()
{cout<<"podaj liczbe:= ";
cin>>a;
if(a%2==0) cout<<"liczba jest podzielna przez 2\n"; else cout<<"liczba nie jest podzielna przez 2\n";
if(a%3==0) cout<<"liczba jest podzielna przez 3\n"; else cout<<"liczba nie jest podzielna przez 3\n";
if(a%5==0) cout<<"liczba jest podzielna przez 5\n"; else cout<<"liczba nie jest podzielna przez 5\n";
if(a%7==0) cout<<"liczba jest podzielna przez 7\n"; else cout<<"liczba nie jest podzielna przez 7\n";
if(a%9==0) cout<<"liczba jest podzielna przez 9\n"; else cout<<"liczba nie jest podzielna przez 9\n";
return 0;
}

<p class='bbc_center'><span style='font-size: 24px;'><span style='font-family: lucida sans unicode'><strong class='bbc'>Hejtować będę</strong></span></span></p>

Opublikowano

Zadanie 4: 

#include <iostream>

using namespace std;
int a,b;

int main()
{
    cout << "Podaj liczbe: " << endl;
    cin >> a;

for(int i = 1; i<a; i++){
            if(a%i==0)
                {cout<<i<<" ";}
    }
    cout << a;
    return 0;
}

Opublikowano

Drugie ładniej

#include <iostream>
using namespace std;
int main()
{
    int a;
    cout << "Podaj liczbe: ";
    cin >> a;
    for(auto i : {2, 3, 5, 7, 9})
    {
        if(a % i == 0) cout << "Liczba jest ";
        else cout << "Liczba nie jest ";
        cout << "podzielna przez " << i << '\n';
    }
    return 0;
}

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...