Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

10 Początkowych rankedów.

JameS.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam takie pytanie. Ile trzeba wygrać tych początkowych rankedów aby wbić do golda? Narazie wygrałem 3 z 4 rankedów które grałem. 4 Rankeda przegrałem bo w enemy same goldy V/IV :c a u nas silvery 1/3. (Gram z kolegą z Silvera III.)

Chcesz żebym szybciej odpisał? Dodaj @JameS. do postu.

Opublikowano

Cóż, wydaje mi się że możesz przegrać minimum 2/3 rozgrywki aby wbić do golda. Wystarczy że przegrasz 1 rundę z 10 to wywala cie do golda.

Opublikowano

Koło 8 to już powinien być Gold V, niektórzy wygrywają 8 i są SI, więc to wszystko zależy, jako, że grasz duo z silverem, a to chyba też ma wpływ na to, może Cię przydzielić do Silvera.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Ogl chodzi mi o to aby wrzuciło mnie do Silvera 1-3 a nie do Bronzu 1-3 ;c

Opublikowano

Ogl chodzi mi o to aby wrzuciło mnie do Silvera 1-3 a nie do Bronzu 1-3 ;c

Przecież napisałęś: "Ile trzeba wygrać tych początkowych rankedów aby wbić do golda?"...

Silver 1-3 to mnw. wygrane 5-6 meczy

916741414680034286162.png

Opublikowano

Wiem co napisałem. Myślałem że gold to tak ok. 6-7 meczy to jakieś szanse może by były ;p Ale jak 8 to już wątpię i dlatego napisałem że może być silver 1-3. (Trochę żle sformułowałem zdanie.)

Opublikowano

Tak naprawdę nie masz żadnej pewności co do tego. Oczywiście im więcej tym lepiej.

Z moim kolegą na duo-Q wyladowaliśmy po wspólnych placementach: Ja w G5 - ponieważ w poprzednim sezonie już grałem (S4 i wysokie MMR). Natomiast koleżka "na czysto" został wrzucony do S1. W-L : 6/4 ale stawiam, że gdybyśmy mieli 7/3, również on wylądowałby w złocie.

Żeby mieć pojęcie, na jakim mniej więcej poziomie wylądujesz, zwracaj uwagę na dywizje graczy, którzy grają w tym meczu. Wiele osób z wysokich dywizji znaczy, że sam masz MMR na podobnym poziomie. Wiele osób ze Srebra IV oznacza, że możesz się spodziewać wyladowania mniej wiecej w tej dywizji. Mieszanki Złota, srebra i unrankedów, mogą wskazywać na w miarę wysokie poziomy srebra. Jeżeli zdarzają się sporadyczne platyny - Twoje MMR w tym meczu było na mniej więcej na poziomie golda. 

Oczywiście system dobiera nam różnych  graczy, aby sprawdzić nasze umiejętności. Wygrana z drużyną, w której znajdywało się dużo sreber i unrankedów, da nam znacznie mniej, niż wygrana z drużyną pełną Goldów i jednej Platyny. To samo ze zwycięstwem. Przegrana z Goldami - nie będzie bolała naszego MMR tak, jak przegrana z unrankedami i srebrem.

Dlatego też, możesz wygrać 8/2 mecze i wylądować w S1, a wygrać 6/4 i być w G5. Wszystko zależy kogo nam dobierze i czy z nim wygramy.

wikmk9.jpg

Opublikowano

to wszystko zależy też od twojego mmr ale wydaje mi się, że 7-8 rankedów i masz g5 a jeśli chodzi o to że dobiera ci silvery to się nie dziw bo twój kolega to silver a ty unranked więc więcej Ci na pewno nie wezmie 

Opublikowano

Ja wygrałem 7 meczy i dostałem Silver I. Wygrasz 6-7 meczy i Silver III-I gwarantowany. 4 wygrane mecze to już Silver IV (dwóch znajomych miało tak). Brązu nie będzie Kappa

Opublikowano

Najprawdopodobniej tak jest.

0-BRONZE V

1-BRONZE IV

2-BRONZE II

3-Silver V/Bronze I

4-Silver IV / V

5-Silver III

6-Silver II / I

7-Gold V / Silv 1

8-Gold IV

9-Gold III / II

10-Platyna V / Gold I

P.S: PO 7winach Gold V :) tak ja miałem.

Opublikowano

Ten twój duo kolega tak cię ciągnie w dól, że to dramat. Przy 10/10 możesz być silver I.

Grając samemu i wygrywając pierwsze 5 przy 7/10 już powinien być gold. Za każdy kolejny mecz zyskujesz/tracisz mniej lp.

Bóg to twoje sumienie

Opublikowano

To chyba od szczęścia zależy, ponieważ ja wygrałam dwa z ośmiu i weszłam do silver 5. 

Nie od szczęścia :D

Od tego gdzie znajdowałeś/aś się w poprzednim sezonie, z kim grałeś placementy (solo czy duo) i dodatkowo przeciw komu wygrywałeś/aś a przeciw komu przegrywałeś. Po przeliczeniu tych wszystkich czynników system dobiera Ci odpowiednią ligę. 

916741414680034286162.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...