Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nietypowy problem z odpaleniem

Memfistoo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No więc problem wygląda tak, że włącza się czarny ekran z bf'em po czym wyskakuje BF P4F przestał działać, wyślij raport o błędach/nie wysyłaj.

No oczywiście szukałem różnych rozwiązań na własną rękę. Komputer jest świeżo po formacie i postawionym od nowa systemie.

Zaktualizowane wszystkie adobe flash playery i inne, java, net framework.

Zaktualizowałem punk bustera, przeinstalowywałem go.

Tak samo z samą grą (klientem), przeinstalowany (łącznie z wyczyszczeniem logów, odinstalowaniem wtyczki, wypieprzeniem folderu z moich dokumentów).

Wymagania sprzętowe są spełnione. System XP Proffesional SP3

Czy ktoś ma jakieś pomysły co jeszcze mogę zrobić? :)

Opublikowano

Visual jest aktualny. Pracuje jeszcze nad sterownikiem bo miałem zmienianą kartę graficzną i nie jestem pewny czy dostałem dobrą płytę ze sterownikiem. Niestety nie jestem w stanie też zidentyfikować karty, nawet przez komputer i różne programy.

Opublikowano

Visual jest aktualny. Pracuje jeszcze nad sterownikiem bo miałem zmienianą kartę graficzną i nie jestem pewny czy dostałem dobrą płytę ze sterownikiem. Niestety nie jestem w stanie też zidentyfikować karty, nawet przez komputer i różne programy.

No to dociągnij stery przez program o nazwie: SlimDrivers.

Opublikowano

Tyle mi wykrył ten program. 'Zupdatowałem' jeden ze sterowników (kontroler video (zgodny z VGA)) i pomogło to tyle, że gra czasami się odpali, czasami nie. Gdy już się odpali to mapa załaduje się do końca, nie zaloguje mnie do gry tylko znów błąd (zapytanie o wysyłanie raportu o błędach). Czyli dalej nie da się tego dobrze uruchomić. Wyżej screen ze wszystkimi pozycjami co mi ten program pokazał, niestety się w tym zbytnio nie orientuję więc proszę o jakieś wskazówki, które mam zainstalować... jeżeli już ktoś by wiedział.

Edit: tam mi się nie ładowało więc wrzucam link:

https://imageshack.com/i/p532h8IDp

Opublikowano

Pierwsza pozycja to karta sieciowa, spróbuj ją zaktualizować.

Tamten program pokazywał, jak bym nie miał połowy sterowników. Karta sieciowa była instalowana. Jak się bawiłem to uszkodziłem pliki systemowe i po raz kolejny instalowałem windowsa (magik...). Teraz wszystko śmiga, ale do znalezienia sterowników karty graficznej użyłem programu Driver Scanner, który elegancko sobie z tym poradził. Teraz nie ma żadnych błędów.

Dziękuję bardzo wszystkim za pomoc :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...