Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Metin2 Hamachi a Transfer

SirSligo

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich Bardzo Serdecznie !

Otóż mam taki problem. Mam Internet z  Limitem Transferowym. Moje pytanie brzmi - Czy Hamachi kozysta z internetu  i bierze dużo transferu?
Ponieważ chhciałbym zrobić taki swój serwer Hamachi tak dla siebie, by móc się pobawic ;)

34xi1itwtu8v.png

Opublikowano

Jeśli chcesz na hamachi tylko dla siebie to musisz mieć tylko ustawione na ip z hamachi. Jednak gdy internet ci się skończy to nadal na serwer możesz wejść. Neta Ci tylko pobiera jak ktoś inny wejdzie.(Chyba, ale bez neta można normalnie wbić. I chyba w ogóle Ci nic nie weźme).

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Można człowieku wejść na swój hamachi jak go zrobisz w VBox. Nawet gdy nie ma neta. Sam wchodziłem tak parę razy więc nie pierdol.

W ogóle po co jest internet skoro włączasz clienta który korzysta z plików i bazy danych która się znajduje na twoim komputerze i jest uruchomiona?

Tak samo żeby włączyć painta albo pasjansa też trzeba internet?

Jak włączasz sobie gta to możesz grać bez neta, lecz żeby grać z innymi ludźmi wtedu jest net potrzebny. Tak samo z metinem.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

WTF.... Internet jest Ci potrzebny TYLKO I WYŁĄCZNIE do pobrania adresu IP hamachi. Potem robisz wszystko standardowo a w kliencie ustawiasz ip z końcówką 100 co daje połączenie takie jak localhost... Jeżeli dobrze kojarzę to wtedy nawet launcher nie jest potrzebny :D

Opublikowano

WTF.... Internet jest Ci potrzebny TYLKO I WYŁĄCZNIE do pobrania adresu IP hamachi. Potem robisz wszystko standardowo a w kliencie ustawiasz ip z końcówką 100 co daje połączenie takie jak localhost... Jeżeli dobrze kojarzę to wtedy nawet launcher nie jest potrzebny :D

Hamachi masz dla siebie zawsze. Nawet bez neta jest dla Cb aktywne i możesz normalnie wejść. Mam k***a wyłączyć sobie neta i Wam nagrać jak wbijam na serwer bez neta?

Dla siebie nigdy nie jest potrzebny launcher na hamachi.

Temat:Błąd podczas łączenia się z serwerem.

Zawartość: Tak jak w temacie. Mam taki błąd gdy łączę się ze swoim serwerem.

Użytkownik: Portmap włączony?

Sami się nie znają a wpieprzają takie posty. Nie ram to widziałem.

( ͡° ͜ʖ ͡°)

Opublikowano

Hamachi masz dla siebie zawsze. Nawet bez neta jest dla Cb aktywne i możesz normalnie wejść. Mam k***a wyłączyć sobie neta i Wam nagrać jak wbijam na serwer bez neta?

Czyli mogę zrobić swój serwer dla siebie, nie biorąc przy tym transferu?. Bo ktoś mi mówił, że przy zrobieniu tylko Metina na Hamachi zabrało mu 3GB o.O

Chciałbym sie trochę pobawić. Jakieś mapki pododawać itp :D

34xi1itwtu8v.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...