Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zarabianie AD

misiek199466

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po dłuuugiej przerwie (od kwietnia) postanowiłem wrócić do gry. Mam postać 60lv CW,aktualnie już 3 części wezyrka,robie kampanie itd. Ale pytanie,gdzie zarobić AD.Wiem że są dzienne itd ale to sa małe ilości jeżeli patrzyć na aktualne ceny uroków itd.. Na które dungeony chodzić,żeby coś wydropić. I o co chodzi z tymi talizmanami czy też paskami z tych smoków z dalszego ciągu  kampanii smoczej?

sygnabp.png

Opublikowano

Najbardziej zarobkowe lochy to T2 z których dropią m.in. części Twojego setu vezyra:

• SP
  • Kuru
  • TOS
  • FH

Jednak jeśli chodzi o sprzęt dla DC to lochy T1. Jednak części dające -X% do pancerza przeciwnika jako bonus za 4 elementy. Nie pamiętam teraz nazwy, więc jak nie znajdziesz, to odezwij się w temacie.

Co do przedmiotów z kampanii, to jest to na wzór misji z artefaktem za posiadanie kolejnej postaci na 60 poziomie. Wykonujesz zadanie lub serie zadań i masz możliwość wyboru danego paska, czy innego elementu. Nie przepadam za tą kampanią i idzie mi jak krew z nosa, więc w tej kwestii mogę się mylić.

Opublikowano

Najbardziej zarobkowe lochy to T2 z których dropią m.in. części Twojego setu vezyra:

• SP
  • Kuru
  • TOS
  • FH

Jednak jeśli chodzi o sprzęt dla DC to lochy T1. Jednak części dające -X% do pancerza przeciwnika jako bonus za 4 elementy. Nie pamiętam teraz nazwy, więc jak nie znajdziesz, to odezwij się w temacie.

Co do przedmiotów z kampanii, to jest to na wzór misji z artefaktem za posiadanie kolejnej postaci na 60 poziomie. Wykonujesz zadanie lub serie zadań i masz możliwość wyboru danego paska, czy innego elementu. Nie przepadam za tą kampanią i idzie mi jak krew z nosa, więc w tej kwestii mogę się mylić.

odnośnie zarobku to własnie tak myslalem,bo jednak wezyr z bossa ostatniego jest coś warty. (co to jest DC? Kleryk?^^). Czyli chodzić na dungeony gdzie dropią end gameowe sety takie jak wezyr dla poszczególnych postaci? I co z kamykami? Kupić jakies 7? Aktualnie mam 5 powkładane

A co do smoka to chodziło mi o normalne smoki,u mnie w gildii chodzą i farmią je codziennie,(te 2 ostatnie,wiem ze 5 jest roznych) bo jakiś naszyjnik czy tam talizman leci co jest wart pare kk,nie pytałem o szczegóły,ale 2 czy 3 osobom juz sie udalo to zdobyc.

A i co z CN? Czy opłaca się chodzić na 2 pierwsze bossy? Z tego co słyszałem to są łatwiejsze i z moim 12k i paroma osobami ogarnietymi podobno łatwo można robić. Narazie zamierzam wyfamić tą ostatnią częśc z TOSa i wymienić kamyki na lepsze,skończyć przynajmniej 2 kampanie oraz bawić się w smoczą...

sygnabp.png

Opublikowano

@misiek199466

DC to devoted cleric, czyli kapłan. Wspomniany przeze mnie set jest jednym z najdroższych dla niego, więc oprócz standardowych T2 chodź też na T1. Są łatwiejsze, ale czas zwraca się tylko za części dla kapłana.

Kamyki 7 rangi spokojnie wystarczą. Nawet na pvp.

Jeżeli zdobycie smoczego ekwipunku nie jest zależne od misji, to jest to opłacalne. Może i milionów nie dostaniesz, to i tak coś wpadnie.

A CN jak to CN. Z pierwszych bossów to najlepsze do zarobku są pierścionki i naszyjnik z ozdrowieniem, krytem i mocą.

Opublikowano

T1 to te które w kolejkach mają normalną(mniejszą bramkę) ale tam chyba wszystkich nie widać,tylko te które są na 60,czy to też są epickie tylko słabsze? Sorry,brak wiedzy,kiedy kończyłem  gre miałem 58lv,więc nie za dużo wiem,dopiero to wszystko ogarniam :) Ze smoczą troche się zejdzie,zanim artefaktyczną się zdobędzie...

sygnabp.png

Opublikowano

T1 to te które w kolejkach mają normalną(mniejszą bramkę) ale tam chyba wszystkich nie widać,tylko te które są na 60,czy to też są epickie tylko słabsze? Sorry,brak wiedzy,kiedy kończyłem  gre miałem 58lv,więc nie za dużo wiem,dopiero to wszystko ogarniam :) Ze smoczą troche się zejdzie,zanim artefaktyczną się zdobędzie...

Najłatwiej powiedzieć:

te które mają wymagany GS od 5700 i 6800 reszta to T2. - CT - skrytowieża; CC - krypty crgmire; idris - idris; GWD - leże wilka

Opublikowano

tyle że żeby wejśc do T1 to trzeba iśc tam gdziesą portale,bo pod L nie ma dostępnych kolejek,jedynie na Karrundax zwykłą i chyba krypte postrachu.Rezta to epickie.Więc trzeba szukać na lokacjach?..

sygnabp.png

Opublikowano

tyle że żeby wejśc do T1 to trzeba iśc tam gdziesą portale,bo pod L nie ma dostępnych kolejek,jedynie na Karrundax zwykłą i chyba krypte postrachu.Rezta to epickie.Więc trzeba szukać na lokacjach?..

Nie, nie. W tej chwili mówisz o zwykłych lochach. Do nich musisz wchodzić przez portale. Ich epickie odpowiedniki znajdują się w menu kolejek, domyślnie K, i możesz przez to się dostać. - Z lochów epickich T1 lecą pierwsze fioletowe sety. W tym i ten dla kapłana debuffa.

Opublikowano

a set dla kaplana ma nazwę...

Meh, mogłeś poszukać na polskiej wersji językowej na podstawie bonusu. ;) Tak czy inaczej, angielska nazwa to High Prophet. Wysokiego proroka lub jakoś tak. Nie pamiętam teraz polskiej nazwy,a lokalizacja musie się ściągnąć.

Opublikowano

Po nazwie wyszukam pod CTRL+J,dlatego chciałem nazwę  :) a tam jak już znajde set,to będe wiedział gdzie co jest i sobie od razu ceny obczaję :)

Dzięki za odpowiedzi

A i ostatnie pytanie: czy opłaca się chodzić teraz na GG,bo słyszałem że przedmioty sie teraz przypisują z bossów..

sygnabp.png

Opublikowano

Po nazwie wyszukam pod CTRL+J,dlatego chciałem nazwę  :) a tam jak już znajde set,to będe wiedział gdzie co jest i sobie od razu ceny obczaję :)

Dzięki za odpowiedzi

A i ostatnie pytanie: czy opłaca się chodzić teraz na GG,bo słyszałem że przedmioty sie teraz przypisują z bossów..

Pamiętam, że niektóre wcześniej przypisywały. Tak czy inaczej, GG od pacza z ICWD służyło tylko i wyłącznie jako farma ekwipunku pvp. Po zebraniu odpowiedniej ilości monet kupowało się set T2 z GG i następnie w Związku Ostrzy wymieniało na ekwipunek tej samej rangi, ale do pvp. - Ponure ekwipunki.

Jeśli jednak posiadasz sporo wolnego czasu, to odwiedzaj mapę i złomuj wydropione części lub zbieraj osiągnięcia. ;)

Opublikowano

Ale skoro teraz jest smoczy za lód do pvp to czy opłaca się te za chwałę? Myślałem najpierw kupić ten artefakt za chwałę bo mam tylko jeden i to ten sklep(!).... I czy kamyki kupić,czy robić samemu,i co z biżuterią do pve,set wezyra a reszta?

Wiem że broń i naszyj chyba będą pomarańczowe ale pierścionki?

sygnabp.png

Opublikowano

Ale skoro teraz jest smoczy za lód do pvp to czy opłaca się te za chwałę? Myślałem najpierw kupić ten artefakt za chwałę bo mam tylko jeden i to ten sklep(!).... I czy kamyki kupić,czy robić samemu,i co z biżuterią do pve,set wezyra a reszta?

Wiem że broń i naszyj chyba będą pomarańczowe ale pierścionki?

Zanim skompletujesz ekwipunek za lód, to szybciej zdobędziesz te za chwałę. Chociaż w sumie to zależy, jak często chodzisz na heroiczne spotkania. Artefakt dobierz względem mocy aktywnej i statów. Boostuj te, których potrzebujesz. Podobnie z biżuterią; pierścionki różne, albo piro, albo te z cn ozdro, kryt, moc; zależy od kombinacji i wspomnianych statów. Kamyki możesz robić sam, ale jak masz sporo składników do ulepszeń. Ewentualnie na ah sprawdź, co wyjdzie Ci taniej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...