Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Champ]Kogo wybrać?

panieros2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Kogo wybrać?

• Riven - Chce zaczac przygody na topie choć nie jestem pewny czy dam rade carrować
  • Volibear - Warto w nowej jungli? No i jak na topie, niewiem czy dam rade carrować
  • Jinx - Opłaca się ?
  • Vi - Da rade w 5 sezonie? jezeli zajda zmiany w jungli?

Która najlepiej?

xvez_eune_55_6_logo.png

Opublikowano

Polecam Riven:

+ Mechanizm escape'u

+ Stun

+ Ogromny dmg

+ Tarcza

+ Silna 1vs1

+ Brak many

- Dość miękka przy braku itemów pod defa

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Kogo wybrać?

• Riven - Chce zaczac przygody na topie choć nie jestem pewny czy dam rade carrować
  • Volibear - Warto w nowej jungli? No i jak na topie, niewiem czy dam rade carrować
  • Jinx - Opłaca się ?
  • Vi - Da rade w 5 sezonie? jezeli zajda zmiany w jungli?

Która najlepiej?

topem i tak rzadko wykreujesz grę :) chyba, że poleci dobry tp czy coś ;)

powiem ci, że od jakiegoś czasu jadę rivenką i jestem pod wrażeniem. nie wiem co w tym champie jest trudnego. w early robi rozpierrrrrdol:) 

od jinx wolałabym luciana;) 

787741420213763595569.jpeg

Opublikowano

Riven:

+ brak many

+ dobry burst

+ escape

+ mocna w early

+ wykańczające [R]

+ bardzo mocna 1v1

- źle użyte "combo" w tf'cie to ryzyko, że padniesz pierwszy, a nikogo nie zabijesz albo nie zrobisz żadnego DMG

- trzeba troszkę nią pograć, żeby ogarniać podstawowe combosy

- czasami w ucieczce, źle użyty [3-Q] zamiast pomóc, może zaszkodzić

Voli

Tutaj za dużo się nie wypowiem, bo nie grałem nim w ogóle, rzadko spotykałem na soloq. Ale to istny tank, który może dużo przyjąć na swoją puszystą klatę. 

Jinx

Spoko adc, jeżeli przeciwnik nie ma escape, ponieważ u Jinx jedyny minus to brak tej umiejętności. 

W dodatku najlepszym supportem dla niej jest Thresh (który może ratować latarnią - [W]).

Vi

To postać, która sieje postrach w jungli, w early jest silna, w mid game trochę słabnie, natomiast w late, nie dość, że ma dużo DMG to potrafi dużo na siebie tego DMG też przyjąć - oczywiście z odpowiednio zbudowanym build'em. 

:)

jjwxlXl.jpg

Sygna by

Nathalie <3

Opublikowano

Vi w s5 powinna sobie radzić , co do Voliego na jungli sprawuje się jako tako to czysty Tank w białej postaci :D i nim raczej ciężko się carruje , Riven w early robi rozpierdol ale trzeba trochę nią pograć , hmnn od Jinx na pewno są lepsi ADC Lucian , tristana , vayne jeśli przeciwnik nie ma escape to dobrze jej idzie .

­Życie jest podłe, pamiętaj dziecko. Nie trzeba umrzeć żeby przeżyć piekło. - PIH

chadanako_rhspsqr.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...