Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak powstali ludzie? :_:

ThatSortiqoVsky

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak można w tych czasach dalej wierzyć, że jesteśmy od boga, adama i ewy czy innych wytworów psychopatycznych wyobraźni?

Wszystko szło przez ewolucje, małpa> człowiek, prosta sprawa. Nawet ostatnio gdzieś były dowody ewolucji.

Opublikowano

Ale sie warny posypią w temacie :D Już to czuje.

Moim zdaniem obcy nas tutaj zesłali aby zobaczyć jak sie rozwijamy i jesteśmy w wielkim świecie The Sims z włączoną wolną wolą :D

175001456602037225492.gif

Opublikowano

Teoria Darwina  się kłania i to w zasadzie tyle... Bo tak jak Harnaś uważa, jak można wierzyć w coś co nie jest udowodnione naukowo? Nie ma dowodu na istnienie mocy wyższej zwanej potocznie jako bóg.

Więc proces ewolucji taki.

Bozon Higsa -> Powstanie naszej galaktyki w wyniku super nowej -> Ukształtowanie ziemi -> bakterie które z czasem zaczęły się rozwijać -> Reszta znana.

Opublikowano

Jak można w tych czasach dalej wierzyć, że jesteśmy od boga, adama i ewy czy innych wytworów psychopatycznych wyobraźni?

Wszystko szło przez ewolucje, małpa> człowiek, prosta sprawa. Nawet ostatnio gdzieś były dowody ewolucji.

Mój katecheta dalej myśli że ziemia jest płaska więc sie zgodze...

21515.jpg

Opublikowano

człowiek nie mógł powstać od "Boga" ponieważ w całej galaktyce "Kosmosie" jak to nazwać  bo nie ma takich słów by ująć cały wszechświat..  jest miliardy planet i to jest nie możliwe by tylko na naszej planecie było życie... Człowiek powstał od bakterii inaczej mówiąc bakterii która powstała przy tworzeniu ziemi  i zaczęło się 

"cyjano-bakterie, czyli niebiesko zielone glony nauczyły się wykorzystywać wodór. Glony pobierały cząsteczki wody uwalniając tlen, jako produkt uboczny. W ten sposób ?wynalazły? fotosyntezę. W miarę rozmnażania się cyjano-bakterii powstał tlen. Gaz ten jest niezbędny do naszego życia lecz nie wszystkim nam jest wiadome, że jest to jeden z najbardziej toksycznych i trujących gazów. Tlen wyniszczył większość organizmów żywych, które nie przystosowały się do życia w środowisku, w którym on się znajduje. Nowe organizmy za pomocą tlenu w szybszy i łatwiejszy sposób pozyskiwały energię, a sam tlen wyniszczał konkurencję. Po pewnym czasie na Ziemi pojawił się nowy typ komórki zawierający jądro. Naukowcy przypuszczają, że zaczęło się od jakiejś zabłąkanej bakterii, która porwała lub została porwana przez inną bakterię, po czym okazało się, że obie są z tego zadowolone"

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Serio? :D Myślałem że takich już nie ma. :P

Jak mu chcieliśmy tu wytłumaczyć naukowo to wziął nas przed szkołe i z wyższością w głosie zaczął pokazywać łapami, że przecież widać.

21515.jpg

Opublikowano

Człowiek powstał z ewolucji. Swoją drogą ciekawe co będzie "po nas" ;)

Ehh.. te wszystkie bajki z kościołem... 

Z "wiary" taki hajs trzepią, że szok. Dlaczego wierzymy? Bo tak było od zawsze a dlaczego tak było? Bo jakiś leszcz wcisnął ciemnocie kit o bogu, chrystusie i innych tego typu...

2662114216934981012447.png

Opublikowano

Ludzie my jesteśmy tylko simsami D: Kiedy potrzebujemy pograć obcy klikają graj itp... 

Przecież to jest ewolucja łomy :D Ale wsumię też kiedyś miałem taką rozkminę xD

73046579344112236771.jpeg

Opublikowano

Doba spoko, ale nawet ta bakteria musiała zostać przez "Kogoś" stworzona - bo z doopy sie nie wzieła...

chrześcijanie 1 - ateiści 0

Opublikowano

Bakteria? Ateiści? to dobre...

Tak można w nieskończoność, kto stworzył twojego boga? ;)

Boga nikt nie stworzył, na religii mnie uczono, że Bóg był od zawsze. A ktos stworzył człowieka? Wiadomo. Sam Bóg go stworzył na swój obraz.

MindlessCanineHanumanmonkey-max-1mb.gif

Opublikowano

Doba spoko, ale nawet ta bakteria musiała zostać przez "Kogoś" stworzona - bo z doopy sie nie wzieła...

chrześcijanie 1 - ateiści 0

"Bakteria została stworzona po przez zderzenie się ziemi...   Nasi pradziadowie żyjący wieki temu powszechnie wierzyli w samorództwo – samorzutne powstawanie myszy, much czy bakterii z brudu. Choć brzmi to niewiarygodnie, do dziś istnieją ludzie, którzy taką wiarę kultywują. Tymczasem już w XVII wieku Francesco Redi pokazał doświadczalnie, że w gnijącym mięsie nie zalęgną się same z siebie robaki, mogą one jedynie wykluć się z jaj złożonych tam przez muchy. 200 lat później Ludwik Pasteur udowodnił, że nawet najprostsze żywe organizmy – bakterie – nie powstaną z materii nieorganicznej, a wyłącznie z innych bakterii. 

Jeśli życie nie zostało stworzone na Ziemi w cudownym, mistycznym akcie wymagającym założenia o istnieniu sił nadprzyrodzonych i ich ingerencji w naturę, i jeśli nie przybyło ono z niewiadomego źródła, musiało powstać na naszej planecie. Ten dość logiczny i racjonalny wniosek torował sobie przez całe wieki drogę do zaistnienia w nauce.

Skoro bowiem udowodniono, że samorództwo to pogląd naiwny i niemożliwy do zaakceptowania, i że życie nie powstaje z materii nieożywionej, wydawało się logiczne, że nie mogło także powstać z substancji nieorganicznych w przeszłości. Niektórzy do dziś posługują się takim właśnie rozumowaniem, zapominając, że tkwi w nim błąd nieuprawnionego uogólnienia, stanowiący zresztą prawdziwą zmorę w historii nauki, duszącą jej rozwój.

Co bowiem tak naprawdę oznacza odrzucenie idei samorództwa? Dokładnie to, że w ciągu minut, godzin czy nawet dni z brudnego siana nie powstaną myszy, z rosy nie wylęgną się mszyce, z mięsa nie wyjdą muchy, ani nawet w odizolowanej pożywce nie pojawią się bakterie. Nie ma jednak najmniejszych podstaw, by rozumowanie to przenosić na czas znacznie dłuższy, warunki, które dziś na Ziemi nie występują, i na organizmy prostsze niż najprostsze dziś znane nauce. Innymi słowy, z faktu, że z brudu nie lęgną się myszy nie wynika, że z pierwotnego bulionu nie mogły powstać organizmy prostsze od bakterii."

za wysoka sygnatura

Opublikowano

Boga nikt nie stworzył, na religii mnie uczono, że Bóg był od zawsze. A ktos stworzył człowieka? Wiadomo. Sam Bóg go stworzył na swój obraz.

religia to gówno które cie uczy bys chodzil do kosciola i zebys dawał kase bo inaczej to nie pójdziesz do nieba itp. i ksiedza debile mowia ze ateisci to zjeby i dla nich jak najgorzej w zyciu #tak#bardzo#wierzacy

i poza tym to zacznijcie uzywac wlasnego rozumu, rozumiem jak ktos wierzy w boga bo on ma ku temu swoje powody, ale nie rozumiem ze ktos wierzy w boga bo mu rodzina każe albo bo mu tak wpajali od dzieciaka

kciuk

Opublikowano

Czemu bóg kocha ludzi a pozwala im cierpieć przez innych ludzi?

Jakby bóg kochał ludzi to by zgładził wszystkich skurwieli a jak daje umierać normalnym ludziom na raka np. jobsowi to pozdro

nie ma boga

Opublikowano

religia to gówno które cie uczy bys chodzil do kosciola i zebys dawał kase bo inaczej to nie pójdziesz do nieba itp. i ksiedza debile mowia ze ateisci to zjeby i dla nich jak najgorzej w zyciu #tak#bardzo#wierzacy

zgadzam się z nim!  jestem Wierzący nie uczęszczający bo dla mnie ksiądz nie jest nawet bez pośrednikiem z Bogiem ani Jezusem, Jezus ani Bóg nie zbierał na tace by jeździć najnowszym mercedesem a w tamtych czasach wielbłądem czy czymś tam, gdyby zbierał to mógłby zapłacić za to by go nie ukrzyżowali.. tak tak hejtujcie mnie ale i tak się modlę do Boga bo lepiej mi się śpi po modlitwie ale nie ufam księdzu itd 

za wysoka sygnatura

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...