Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Core LTE - Problem z zasięgiem

KaMiL3Kk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, 

jakiś czas temu pisałem tutaj jaki wybrać telefon, mój wybór padł na Core LTE. Powiem tak, jeśli nie wymagamy dużo od telefonu, chcemy ekranu przeciętnej rozdzielczości, możliwości zainstalowania kilkunastu aplikacji, gier oraz przeciętnego aparatu to dobrym wyborem będzie Core LTE. Mam z nim mianowicie jeden problem, kupiłem go na ofertę mix z play'a, dokupiłem sobie 2GB internetu miesięcznie i z powodu, że w mojej miejscowości nie ma zasięgu LTE to go nie łapie, natomiast w większych miastach nie ma z tym problemu. Moim problemem jest to, że telefon nie łączy się automatycznie z siecią play tylko t-mobile i przechodzi w roaming i wtedy nie mam dostępu do internetu, muszę wejść w ustawienia sieci, wyszukać sieci, połączyć z play i jeśli zgubi zasięg to muszę zrobić od nowa to samo i tak w kółko. Moje pytanie brzmi, czy da się ustawić automatyczne łączenie z daną siecią? Jeśli tak to w jaki sposób? Dodaje screeny w załączniku i chodzi o samą górę, o zasięg. 

post-778879-0-20952100-1413653199.png

post-778879-0-24086800-1413653203.png

xD

Opublikowano

Telefon przechodzi na roaming z siecią T-Mobile, ponieważ Play korzysta z roamingu innych sieci. Nic z tym nie poradzisz. Wejdź sobie w Ustawienia >> Więcej sieci >> Sieci komórkowe i tam coś popróbuj.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Na s4 brata mam normalnie w roamingu internet, nie wiem czemu teraz tylko E ale chodzi szybko. Mi w play łapało tylko H, E, G, H+, LTE, nigdy nie miałem 3g, czego to może być wina? jakie ustawienia sprawdzić?

Czy mogę liczyć na aktualizacje do andka 5.0? Bo z tego co widziałem, to nie mam mojego tel na liście

Dobra, pozmieniałem w ustawieniach i mam H+ w roamingu

596be87387c57_post-778879-14136544225875_thumb.png

xD

Opublikowano

Magiczny skrót H+ to nic innego jak HSPA+ (czyli jedna z sieci 3G). Wszystkie sieci typu: HSPA,HSPA+,HSDPA itp. to sieci 3G. Natomiast LTE to sieć 4G. 

Ten magiczny skrót E to nic innego jak sieć EDGE (2G), GPRS (2G)

#teams4bal

Opublikowano

Magiczny skrót H+ to nic innego jak HSPA+ (czyli jedna z sieci 3G). Wszystkie sieci typu: HSPA,HSPA+,HSDPA itp. to sieci 3G. Natomiast LTE to sieć 4G. 

Ten magiczny skrót E to nic innego jak sieć EDGE (2G), GPRS (2G)

LTE nie jest siecią 4G więc proszę nie siać kłamstw.

0LsM05U.png

Opublikowano

Dziękuję za wyjaśnienie bo zielony jestem w tym temacie :) To 4g i lte to to samo czy nie?

W ustawieniach 4G i LTE to jedno i to samo lecz naprawdę jest między nimi przepaść.

LTE / 4G według operatorów(czyli frajerstwa i złodziei) - transfer do 150mb/s

Prawidzwe 4G - transfer od 1Gb/s

Prawidzwe LTE - transfer do 100mb/s

Prawdziwe LTE Advanced - transfer do 150mb/s

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...