Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem Praca Dorywcza

Piteruum

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Znazlazłem bardzo ciekawą ofertę pracy dorywczej , ale żeby ją dostać muszę mieć ważną legitymację.

Pracodawcy powiedzieli że powinienem najlepiej pójsc do Żaka na darmowe Studium i nawet na to nie chodzić.

Teraz tak :

Czy jesli nie będę chodził nie wywalą mnie?

Czy legitymacje dostanę odrazu po zgłoszeniu sie do szkoły z dokumentami?

Darmowe mieli na mysli Szkole Policealna Dwuletnią tak?

Opublikowano

Idź do najbliższej szkoły zaocznej (weekendy) i zjawiaj się w niej co 2 tygodnie średnio. Legitymacje powinieneś dostać po około tygodniu max.

Opublikowano

Ale to nie jest odpowiedz na moje pytania , pozatym , wlasnie wolalbym nie chodzic ;) Albo jak najmniej sie da.

Pozatym Zaoczne są płatne a napisałem darmowe..

Zaswiadczenie lekarskie każdy lekarz mi wypisze?

Opublikowano

Czy jesli nie będę chodził nie wywalą mnie?

Z płatnej raczej nie - ważne, żebyś robił przelewy. W tych darmowych, zaocznych szkołach działa to tak, że dzwoni dyrektor i informuje cię, iż zostałeś skreślony z listy i prosi cię o zabranie papierów. Tylko w różnych szkołach różnie działa biurokracja - przykładowo, w mojej obecnej szkole na liście jest koleś, który nie pojawił się ani razu (więc oficjalnie, w papierkach kontynuuje edukację). A ogólnie, działa to tak, że musisz mieć 50% frekwencji, aby móc podejść do egzaminu - jak nie będziesz miał możliwości "odrobienia obecności", to nie ma sensu, żeby cię trzymali w szkole.

Czy legitymacje dostanę odrazu po zgłoszeniu sie do szkoły z dokumentami?

Od ręki nie, ale po zapisaniu się prosisz o legitymację, dajesz zdjęcie, wypełniasz papierek i w zależności od szkoły - czekasz albo 0.5h, albo nawet 2 tygodnie.

Darmowe mieli na mysli Szkole Policealna Dwuletnią tak?

Nie widziałem darmowych, dwuletnich liceów (ale szukałem tylko niedaleko swojego miejsca zamieszkania).

ㅈㅈ.

Opublikowano

No jak nie będziesz chodzić to Cię z każdej szkoły wyrzucą przy czym legitymacja nie będzie ważna. Jeżeli zaniesiesz dokumenty i Cię PRZYJMĄ, to legitymację dostaniesz do max 2dni. Studium jest to szkoła policealna, możesz sobie jakiś tam zawód wyrobić etc, ile trwa nie jestem pewna ale to już zależy od kierunku :D.

Gb2zMZi.png

Opublikowano

No jak nie będziesz chodzić to Cię z każdej szkoły wyrzucą przy czym legitymacja nie będzie ważna. Jeżeli zaniesiesz dokumenty i Cię PRZYJMĄ, to legitymację dostaniesz do max 2dni. Studium jest to szkoła policealna, możesz sobie jakiś tam zawód wyrobić etc, ile trwa nie jestem pewna ale to już zależy od kierunku :D.

Nie z każdej - patrz wyżej. Wiem to również z własnego doświadczenia.

Legitymacja nie będzie ważna, ale mało kto to weryfikuje - ważne, żeby była pieczątka, że legitymacja nie jest przeterminowana.

Do zaocznych liceów biorą chyba każdego, kto ukończył gimnazjum. Chyba, że nie mają miejsc.

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie z każdej - patrz wyżej. Wiem to również z własnego doświadczenia.

Legitymacja nie będzie ważna, ale mało kto to weryfikuje - ważne, żeby była pieczątka, że legitymacja nie jest przeterminowana.

Do zaocznych liceów biorą chyba każdego, kto ukończył gimnazjum. Chyba, że nie mają miejsc.

Tak każdego kto ukończył gimnazjum :). I z płatnych wyrzucają :D, im nie tylko zależy na pieniądzach ale renomie, też w sumie zależy od szkoły i województwa :).

Gb2zMZi.png

Opublikowano

Tak każdego kto ukończył gimnazjum :). I z płatnych wyrzucają :D, im nie tylko zależy na pieniądzach ale renomie, też w sumie zależy od szkoły i województwa :).

Wybacz, zgubiłem jedno słowo - chodziło mi płatną, prywatną szkołę. Sporo jest takich, w których liczy się tylko hajs, więc nie trudno jest znaleźć "odpowiednią" placówkę. ;)

ㅈㅈ.

Opublikowano

Nie zaszkodzi , ale poprostu wole nie.

A jak wyglada sprawa z legitką studenta? Trzeba podbijac co miesiac tak jak we wczesniejszych etapach nauczania?

A tak ogolem to znalazlem co szukalem

Przedstawiamy Państwu całkowicie darmowe kierunki w Szkole Policealnej ŻAK:

Technik administracji NAUKA ZA DARMO
Technik bhp NAUKA ZA DARMO
Technik informatyk NAUKA ZA DARMO
Opiekun w domu pomocy społecznej NAUKA ZA DARMO
Technik rachunkowości NAUKA ZA DARMO
Technik usług kosmetycznych NAUKA ZA DARMO
Technik turystyki wiejskiej NAUKA ZA DARMO
Opiekunka środowiskowa NAUKA ZA DARMO 

I jeszcze to:

Szkoła „Żak” jako jedna z nielicznych oferuje w pełni darmowe Liceum Ogólnokształcące dla Dorosłych i Szkoły Policealne! U nas nie płacisz za:
·         Wydanie legitymacji i indeksu
·         Wydanie zaświadczenia o uczęszczaniu do szkoły
·         Sesje egzaminacyjne i egzaminy poprawkowe
·         Za przygotowanie administracyjne i przystąpienie do egzaminu maturalnego
·         Za brak frekwencji na zajęciach
Opublikowano

Dostałem wiad , ze do konca pazdziernika moge sie zapisac na np. darmowe Technika Informatyka.

I chyba tak zrobię , a przez ten czas , bo po semestrze mnie wyrzucą pewnie , znajdę cos normalnego

Opublikowano

Ale to nie jest odpowiedz na moje pytania , pozatym , wlasnie wolalbym nie chodzic ;) Albo jak najmniej sie da.

Pozatym Zaoczne są płatne a napisałem darmowe..

Zaswiadczenie lekarskie każdy lekarz mi wypisze?

geniusz, najlepiej to w ogóle nic nie rób przez całe życie, niech wszystko samo do ciebie przyjdzie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...