Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak powinna wyglądać prezentacja Twojego serwera?

Rayso.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przeglądając dział publikacji serwerów na forum, można znaleźć sporo tematów, które odstraszają nas samym wyglądem i brakiem jakiegokolwiek wkładu pracy w przygotowanie.

Dlaczego warto się postarać i napisać schludny temat?
Zdecydowana większość osób na świecie to wzrokowcy, którzy lubią gdy coś ładnie i schludnie wygląda. Gdy taka osoba zobaczy temat, w którym autor zamieścił tylko IP serwera i ilość slotów, to stwierdza, że nie warto marnować czasu, bo pewnie sam serwer wygląda bardzo podobnie.

Co powinno znaleźć się w prezentacji?
Aby przyciągnąć jak najwięcej graczy Twoja prezentacja powinna zawierać jak najwięcej informacji.

• Adres IP
  • Liczba miejsc (slotów)
  • Typ serwera (np. wojny gildii)
  • Opis rozgrywki na serwerze
  • Skład administracji
  • Płatnych funkcjach (np. o Vipie)
  • Zdjęcia

Jak zrobić ładną prezentacje?
Ważnym elementem Twojego tematu będzie grafika, o którą nie jest teraz tak trudno. Możesz skorzystać z różnych generatorów (np. od mpc), a jeżeli chcesz być bardziej kreatywny niż reszta - napisz do któregoś z grafików na forum, większość z nich z przyjemnościa wykona Ci logo i napisy za kilka punktów reputacji ;) Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że sprawdzają się witryny typu cooltext.net czy też textcraft.net oferujący wiele czcionek i styli, również tych minecraftowych.

Myślę, że warto się postarać nad prezentacją by przyciągnąć więcej graczy. Jeżeli macie jakieś pytania lub sugestie co do tematu - piszcie śmiało! 

Temat wykonał @Seldek IV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...