Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dlaczego tanki nie sa tankami?

alemamfaze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

dlaczego w tej zjebanej grze tanki robia wiecej dpsu od zalozmy maga albo ad? 

grałem sobie riven na sheena ja mialem 305ad on 57 full tank. i zostawilem mu k***a 50% hp zajebal mnie jak smiecia. to samo z alistarem 80ap 0 ad i jechal mnie jak scierwo. i praktycznie z kazdym tankiem jest tak samo... 

tank to k***a tank ma tylko otrzymywac dmg a nie k***a robic najwiecej.

nie zebym plakal i zebym byl unskiledem ale k***a bez przesady rito. ja mainuje mida i jungle. zaczalem grac topa no ale bez jaj tank robiacy wiecej dps od kogos kto jest full ad? 

dlaczego riot nie wezmie przykladu z wowa? tam k***a tank to tank trzyma moby a reszta bije

a w lolu? napierdala mocniej od wszystkich.

p******e nie gram w ta z*****a gre w tym sezonie wiecej.  

mam diament i styknie. jebac tego lola w tym sezonie

Age is just a number :)

Opublikowano

Tank może długo przeżyć, więc i obrażeń zadać więcej może ;) Nic mu nie bijesz, bo ma armory/mr, a Ty nie masz. Tanka zabić to tylko w kilku da się.

k***a, jak yoda to napisałem

647041416238306889721.png

Opublikowano

Jak masz problem z tankami, a lubisz grać takimi postaciami jak Riven czy Rengar, polecam zrobić:

- Masteriesy (+6% armor penetration)

- Runy (+19 armor penetration)

- Kupić itemy na przebicie pancerza:

- The Black Cleaver (5 Aa = 25% armor penetration)

- Last Whisper (+35% armor penetration)

- Youmuu Ghostblade (+20 armor penetration)

Opublikowano

Bo riven to nie jest dobry champ 1v1 pajacu xD Ona nie polega na aa tylko na skilach, aa to tylko dodatek. Jej zadaniem jest załapanie kogoś w stuna, podrzucenie by twój ap czy adc mógł go zajebać szybko. Jak chcez wygrywać 1v1 z shenem to buduj itemy pod 1v1. W late tank nikogo nie zajebie 1v1, moze maga jak jest głupi, adc ma za duży heal. 

Panowie up lw huja da 1v1 liczy sie lifesteal, jak chcez go tyrac to polecam botrk bt i cos na as, tyle ze bedziesz dobry 1v1 a w tfach giniesz 

Opublikowano

Jak ty jesteś w diamencie to ja jestem challengerem w korei .. I jak riven full ad to też Cie pozdrawiam :)

Ja mainuje VI w jungli tak samo jestem bardzo tanky ale przy takiej trinitce robi dość duże dps-y  ;) 

Opublikowano

Dam ci przykład:

Postać 4500hp i zadaje 1 dmg, postać która ma 1500 hp i zadaje 3dmg = Obie giną, Tank więcej zada DMG w dłuższym czasie bo dłużej na nogach może się utrzymać. A taki AP czy tam ktoś inny szybko pada więc wiesz. Po za tym Tanky mają dużo cc zazwyczaj, to wygrają z innymi. Jeśli chodzi oczywiście 1v1. Wszystko zależy od postaci i itemow

427571487345508569248.jpeg

Potrzebujesz Pomocy?Pisz śmiało PW

Opublikowano

Bo riven to nie jest dobry champ 1v1 pajacu xD Ona nie polega na aa tylko na skilach, aa to tylko dodatek. Jej zadaniem jest załapanie kogoś w stuna, podrzucenie by twój ap czy adc mógł go zajebać szybko. Jak chcez wygrywać 1v1 z shenem to buduj itemy pod 1v1. W late tank nikogo nie zajebie 1v1, moze maga jak jest głupi, adc ma za duży heal. 

Panowie up lw huja da 1v1 liczy sie lifesteal, jak chcez go tyrac to polecam botrk bt i cos na as, tyle ze bedziesz dobry 1v1 a w tfach giniesz 

Ze niby riven nie jest do 1v1?:O

Przeciez ona w mid/late niszczy kazdego w 1v1.

4zzt3n.png

Bywalec
Opublikowano

Wydaje mi się, że autorowi tematu chodziło o tanka który potrafi nawet kogoś na combo ściągnąć, a nie akurat o riven vs shen, ale okej...

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDD pochwal się dywizją

Riven polega w 90% na AA, popraw mnie jeśli się mylę, w końcu rozegrałem nią tylko 1k gier i doszedłem do D1.

@top

Słaba Riven ;p, a tak serio tanków ciężko jest upierdolić, najłatwiej czymś co jest bursterem z dfg np. syndrą albo assasinem, a najlepiej zedem.

Opublikowano

XDDDDDDDDDDDDDDD pochwal się dywizją

Riven polega w 90% na AA, popraw mnie jeśli się mylę, w końcu rozegrałem nią tylko 1k gier i doszedłem do D1.

@top

Słaba Riven ;p, a tak serio tanków ciężko jest upierdolić, najłatwiej czymś co jest bursterem z dfg np. syndrą albo assasinem, a najlepiej zedem.

a czy ja gdzies napisalem ze riven jest slaba? :D probuje zacząć grać nią na topie bo wlasnie myśle że jest op champem. ale w sezonie 5 dopiero bede grał. bo  c**j mnie juz strzela. wiecej sie na wkurzam niz pogram :)

shen ma przeliczniki pod %hp ?
kto boostował ci tego diamenta ? ahahah

twój stary mnie boostował. spytaj sie go moze cie wyciagnie z golda ;)

tak btw dojście do d5 nie jest az tak duzym wyczynem ;>

Opublikowano

a czy ja gdzies napisalem ze riven jest slaba? :D probuje zacząć grać nią na topie bo wlasnie myśle że jest op champem. ale w sezonie 5 dopiero bede grał. bo  c**j mnie juz strzela. wiecej sie na wkurzam niz pogram :)

twój stary mnie boostował. spytaj sie go moze cie wyciagnie z golda ;)

tak btw dojście do d5 nie jest az tak duzym wyczynem ;>

Polecam mainowanie, ale trochę Ci zejdzie zanim wszystko ogarniesz. 

@top

Grałem sobie na shena i w sumie xina też, bo go śmieć kampił

http://screenshooter.net/100249043/pegnfuj

Opublikowano

Ekhm. Bez urazy i z całym szacunkiem. Ja nie wiem jakim cudem w takim wypadku masz diament, skoro tankowie są problemem....
Są postaci, które będą się lepiej skalować z wytrzymałością (Shen) A są takie, które pomimo budowania w tanka są jak papierki (Nocturne). I tak już jest i tyle.
Stąd też nie bierze się tanka 1v1, ani nie bije się, jeśli samemu nie ma się jak przeżyć jego obrażenia (kradzież zdrowia, jakiekolwiek podstawowe resisty).

Możesz mieć nawet 300 AD a bez penetracji pancerza nic nie zrobisz. Możesz mieć wszystko to, ale nie będziesz mieć samemu wystarczającej ilości zdrowia, aby przeżyć czyjeś bicie to nawet z 1000 AD nie dasz sobie rady. Dlaczego?
Bo co z tego, że możesz zadać 1000 obrażeń na jeden cios, skoro nie będziesz mieć okazji aby to zrobić, gdyż nie przeżyjesz pierwszego burstu, lub krótkiej blokady w CC.

Ale najwidoczniej te informacje mogą być nowością, dla osoby która fecerolluje Riven i nagle dziwi się, że w diamencie są ludzie, umiejący przeciw niej grać.

dlaczego riot nie wezmie przykladu z wowa? tam k***a tank to tank trzyma moby a reszta bije

Może dlatego, że w tej grze nie ma mobków? Znaczy się są, ale gra nie polega na zabijaniu tylko nich, i ten schemat działa tylko na baronie.
W tej grze walczymy z prawdziwymi graczami i postaci będące tylko chodzącym CC nigdy w żadnym momencie gry nie istniały i istnieć nie będą.

Powód?
Pamiętacie 3s. fear Fiddlesticksa? Lub Taunt Rammusa trwający tyle samo? Q Morgany snare'ujące na 3s oraz 3.5s Stun i spowolnienie Ashy?
Maszyny do CC po prostu nie mają prawa bycia, ze względu na to, w jaki sposób będą działać na wroga, ciągle stojącego w niekończącym się łańcuchu podrzuceń i ludzi, którzy zasiadają za sterem takiego tanka, gdyż zwyczajnie sami są wtedy zerem. W tej grze KAŻDY i powtarzam KAŻDY ma mieć sposób aby móc zrobić fajne zagrywki nawet samemu.

A Riven dostaje w papę od tanków, to raczej powszechnie znana rzecz :)
I dobrze - nie lubię tej postaci.

wikmk9.jpg

Opublikowano

Ekhm. Bez urazy i z całym szacunkiem. Ja nie wiem jakim cudem w takim wypadku masz diament, skoro tankowie są problemem....

Są postaci, które będą się lepiej skalować z wytrzymałością (Shen) A są takie, które pomimo budowania w tanka są jak papierki (Nocturne). I tak już jest i tyle.

Stąd też nie bierze się tanka 1v1, ani nie bije się, jeśli samemu nie ma się jak przeżyć jego obrażenia (kradzież zdrowia, jakiekolwiek podstawowe resisty).

Możesz mieć nawet 300 AD a bez penetracji pancerza nic nie zrobisz. Możesz mieć wszystko to, ale nie będziesz mieć samemu wystarczającej ilości zdrowia, aby przeżyć czyjeś bicie to nawet z 1000 AD nie dasz sobie rady. Dlaczego?

Bo co z tego, że możesz zadać 1000 obrażeń na jeden cios, skoro nie będziesz mieć okazji aby to zrobić, gdyż nie przeżyjesz pierwszego burstu, lub krótkiej blokady w CC.

Ale najwidoczniej te informacje mogą być nowością, dla osoby która fecerolluje Riven i nagle dziwi się, że w diamencie są ludzie, umiejący przeciw niej grać.

Może dlatego, że w tej grze nie ma mobków? Znaczy się są, ale gra nie polega na zabijaniu tylko nich, i ten schemat działa tylko na baronie.

W tej grze walczymy z prawdziwymi graczami i postaci będące tylko chodzącym CC nigdy w żadnym momencie gry nie istniały i istnieć nie będą.

Powód?

Pamiętacie 3s. fear Fiddlesticksa? Lub Taunt Rammusa trwający tyle samo? Q Morgany snare'ujące na 3s oraz 3.5s Stun i spowolnienie Ashy?

Maszyny do CC po prostu nie mają prawa bycia, ze względu na to, w jaki sposób będą działać na wroga, ciągle stojącego w niekończącym się łańcuchu podrzuceń i ludzi, którzy zasiadają za sterem takiego tanka, gdyż zwyczajnie sami są wtedy zerem. W tej grze KAŻDY i powtarzam KAŻDY ma mieć sposób aby móc zrobić fajne zagrywki nawet samemu.

A Riven dostaje w papę od tanków, to raczej powszechnie znana rzecz :)

I dobrze - nie lubię tej postaci.

przeciez pisalem ze k***a probuje grac na topie. i pisalem ze mainuje j****a jungle i mid. i zdziwilo mnie to ze taka riven nie daje rady z jakims shenem. i ja nie gram riven rankedow tylko probuje normale. po co mam grac rankedy skoro i tak juz nie wyjde w miesiac z diamentu a i tak ramke ta sama bede miec

tak btw w wowie jak tank pojdzie na pvp to przejebie z wariorem lub rogue tak ze nie wypowiadaj sie w sprawach wowa jak nie ogarniasz  bo podalem go tylko jako przyklad.

a diament wbijasz ogarniajac chociaz troche gre i zagrajac te 500-600 gier w sezonie. jak widze jak ktos ma zagrane 300 gier w silverze to mi rece opadaja :) przeciez to tyklo kwestia czasu i sie z dywizji wychodzi...

Opublikowano

Nie wiedziałeś, że Riven nie daje rady z "jakimś" Shenem. :D A czasy, gdy Shen miał 95% ban rate? 

Poza tym - to nie tylko kwestia czasu. Być może umiejętności przychodzą z czasem, ale są czasem przypadki w których czas nic nie zrobi.
Z wielu przyczyn, dla graczy mego pokroju, diament będzie nieosiągalny. Jak w sporcie. Jedni mają predyspozycje i czas - drudzy nie. Mi brakuje obu rzeczy i szczerze raduje mnie fakt wejścia do golda po zwykłych grach mających mnie dopiero usadzić w rankingu. Gold jest? Jest. Nagrody i hajs się zgadzają, wiec koniec tematu. A żebym miał się o jakiś kolor ramki trzaskać....

A WoWa faktycznie nie ogarniam. I nie mam szczerze zamiaru. Nigdy nie czułem jakoś potrzeby płacenia regularnego abonamentu aby móc zagrać. Osobiści emam już na co wydawać pieniądze :P
I zapamiętajmy jedną bardzo ważną rzecz. League of Legends to nie World of Warcraft. Balans w jednej nie może i nie będzie dyktował balansu drugiej. Po prostu nie.
Obecnie jestem bardzo zadowolony z tego, jak gra wygląda i sądzę, że jest wystarczająco dużo odpowiedzi, przeciwko niezwyciężonym tankom, jak Blade of The Ruined King czy Liandry's Torment, wraz ze ślicznymi przedmiotami na lekką przeżywalność, dla każdej klasy....
Zresztą....
Zobaczyłbyś balans w DoTA2. Nie mówię, ze jest słaby, ale jest znacząco inny od tego w Lidze, a wiele osób na niego nie narzeka...

wikmk9.jpg

Opublikowano

Na 100% wjebales się na niego jak miał Full HP zamiast tradowac się z nim . Riven cały trade przyjmie na shielda , nie rozumiem jakim cudem wgl zajebal cię shen . Jego cale dipay weźmiesz nashielda . Albo jesteś tak c*****y albo nie wiem . Potrafienie się tradeowac na topie to podstawa a nie all in . Obijasz go tak z pol HP i wjazd . Jakim cudem jesteś w diamencie skoro tak głupi jesteś i slaby mechanicznie żeby cię shen zajebal . To nie możliwe zobacz ile shen ma dmg i tylko 1dash , ty masz więcej dmg shielda i 3 dashe . C***a ci zrobi jak by miał cię zajebac 1v1 to jesteś niezłym drewnem bo riven jest nie możliwa do złapania przez shena . Jescze shen ma bezużyteczne ulgi do 1v1 , albo nie używałeś skilli albo kolega cię wyboostowal lub siedzisz w brązie a mówisz nam ze jesteś d5 .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...