Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co to smart casty?

xemont

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

cytuję

Podczas gry przy wyborze umiejętności trzeba klikać dwa razy, raz gdy wybieramy jakąkolwiek umiejętność na klawiaturze QWERTY i drugi, gdy pojawia nam się celownik i musimy wtedy kliknąć myszką tam gdzie chcemy uderzyć, przez co często zdarza się, że nie możemy poprawnie wycelować daną umiejętnością, lub zrobimy to o ułamek sekundy za późno.
Smartcasting pozwala nam na dużo szybszy wybór i użycie umiejętności. Działa on w ten sposób, że usuwa z tej procedury celownik oraz klikanie myszką. Po wciśnięciu klawisza na klawiaturze umiejętność użyje się w miejscu gdzie aktualnie jest ustawiony kursor myszy.
Co nam to daje? Po pierwsze przyśpiesza używanie umiejętności o połowę, po drugie dzięki temu możemy szybciej reagować w grze (jak np. gdy jungler gankuje nam z krzaków). Smartcasty są również bardzo przydatne na postaciach które polegają na swoim combo (muszą szybko używać umiejętności), takich jak: Akali, Ryze, Katarina, Jarvan IV czy Lee Sin.

odsyłam też tutaj:

http://polskilol.pl/2013/10/20/smartcasting-z-czym-sie-je/
Opublikowano

SM. Nie wiem jak to wytłumaczyć więc powiem tak

Klikasz skill (ten skill musi byc kolkiem ktorym oznaczasz cel jak np: E u yasuo czy skille u ryze) i klikasz na miniona i ten skill ci uzywa. Zobacz prezentacje skilla E u yasuo to zobaczysz.  

Jeśli wytłumaczyłem nie jaśnie to zobacz w google.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...