Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Specyficzny problem z monitorem LG

Xaltor

Pytanie

Opublikowano

Witajcie,mam bardzo nietypowy problem z monitorem LG. Zastygl na nim obraz i w tle caly czas sie pokazuje (akurat zastygla pewna strona internetowa). Po odlaczeniu od komputera dalej pokazuje mi tamta strone internetowa,odlaczenie od pradu nic nie pomoglo,nawet zmiana gniazdka. Obecnie caly czas mam w tle ta strone i obraz troche mryga (na srodku).Ktos wie co z tym zrobic !? Pierwszy raz spotkalem sie z czyms takim.

W skrocie: Monitor podlaczony do pradu,ale odlaczony od komputera wyswietla obraz,ktory jakims cudem sie zachowal. Przy podlaczeniu do komputera ten obraz jest widoczny w tle....

Xaltor_eune_121_1_nozg.png

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Możliwe problemy z matrycą, jest taka szansa że się przepala.. ponieważ w monitorze nie ma żadnej pamięci podręcznej która by przechowywała obraz więc to jest jedyne logiczne wytłumacznie... Po prostu obraz zostaje bo się matryca jebie.

Opublikowano

Pierwsze słyszę. Może stuknij w niego lekko, czy coś? 

Wlasnie lekkie stukniecie czy zmiana gniazdka z pradem nic nie pomogly..

Opublikowano

Pierwsze słyszę. Może stuknij w niego lekko, czy coś?

Stuknij w niego - jak naprawic cokolwiek xD wygrałeś xDD #topic: Gdybyś sprecyzował jaki model monitora łatwiej by było bo ktoś moglby poszukać w google czy ktoś ma podobny problem lub miał I już go rozwiązał. Beka by była jakby na tym ekranie ci zastygła stronka redtube hehe.

Opublikowano

Nie wiem jak to mozliwe,ale zniknelo. Pierw ten obraz zaczal zanikac,nastepnie drgania (pionowe paski) byly coraz slabsze i obecnie nic nie ma. Prosze o przytrzymanie tematu jeszcze pare godzin,gdyz moze ktos bedzie wiedzial czego to wina,w przyszlosci moge znow potrzebowac pomocy ^^

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...