Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Poszukuje] Ludzi do zrobienia gry na silniku Unity 3D

tdx110

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Poszukuje ludzi (najbardziej poszukiwany to grafik 3D z umiejętnością animacji obiektów i kogoś od dźwięków) którzy chcieli ze mną zrobić grę 3D.

Pomysł na grę mam, jednakże mogę zrealizować czyiś pomysł.

Szukam głównie grafików 3D i dźwiękowców.

Jeśli umiesz jedną z tych rzeczy i jeśli masz pomył na grę ale nie wiesz jak ją zrobić to też pomogę.

Na początek planowałem zrobić w grupie grę (mini grę) ala Tower Defense 2D abyśmy się zaznajomili z tym co nas czeka.

Później chciałem zrobić coś w stylu gry survival/ team survival.

Jeśli chodzi o mnie to zajmuje się pisaniem skryptu w Unity 3D.

Oczywiście w późniejszej pracy mam nadzieję na nawiązanie współpracy z kolejnymi osobami i także osobami piszącymi skrypty w Unity 3D.

Jeśli chodzi o mnie to wcześniej zrobiłem proste menu wraz z całym sterowaniem w grze i poruszaniem kamerą, ale na razie nie robię nic dalej ponieważ bez osoby zajmującej się grafiką 3D nic nie jestem w stanie zdziałać.

Opublikowano

Ja pół gry 2d zrobiłem na grafice z painta, wiec co za problem odpalić sobie blendera i zrobić szkice, low poly modele albo nawet zwykłe sześciany z byle jaka teksturą? Będzie działajacy kod, będzie się cos działo to i grafika znajdziesz. Nikt ci w ciemno do 'teamu' nie przyjdzie, zwłaszcza, że takich jak ty ogłasza się setki a efektów prac jakoś nie widać....

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę
Opublikowano

Podkreślam po raz kolejny iż zbieram ludzi do tego.

Nie wszystkie rzeczy mam na necie, poza tym jeśli chce mieć w 100% wszystko legalnie to nie mogę z cudzych grafik korzystać.

Poza tym grafika grafiką, ale potrzebne są jeszcze jej animacje (przemieszczanie, atakowanie, skakanie, obrona itp.)

Nie interesują mnie wypowiedzi typy "Ja pół gry 2d zrobiłem na grafice z painta". Ok, ty zrobiłeś ale ja nie lubię/ nienawidzę robić grafiki. Nie wychodzi mi to i nie mam zamiaru próbować.

Poza tym jeśli robię gre 2D to i tak obiekty 3D będą mi potrzebne do Unity.

Kod trzeba dostosować też do animacji (czas trwania ruchu, przemieszczenie, skalowanie itp.)

Podkreślam, szukam osób do pomocy a nie gotowców z których mało co będę miał.

Jeśli już się zaznajomimy z tematem i będziemy chcieli wypuścić jakąś grę komercyjnie, to:

- dla Grafików i animatorów mam zamiar przeznaczyć 10% - 20% udziałów w grze przez pierwsze 2 lata

- dla Dźwiękowców ok. 5%-10%

- dla koderów (jeśli będą) ok. 5%-10%

Odpowiedzi powyższego typu będę uznawał jako brak umiejętności czytania.

Gdybym chciał poradniki czy obiekty 3D albo inne tego typu rzeczy to bym inaczej sformułował ten temat.

Opublikowano

Widzisz, nie zrozumiałeś sensu tego, co pisałem. I kto tu mówi o nieumiejętności czytania. Ale co ja się znam... w końcu mam na koncie tylko jedną grę, zawodowo programuję zaledwie 11 lat a kolejna gra (3d) na razie jest robiona na ... szkicach.

Nie wygłupiaj się z tymi %% od milionowych zysków, których i tak nie będzie. Powtarzam, ludzi przyciągniesz działającymi funkcjami a nie obiecankami... ale co ja się znam, mam zaledwie kilka osób w zespole, który zmontowałem.

Reasumując - jesteś idiotą. Albo marzycielem. Chociaż to w sumie jedno i to samo.

Powodzenia w poznawaniu rzeczywistości ;)

pasek_4oo_6o.jpg

Aktualny poziom zła: 75 punktów ostrzeżeń.
Achievements:
  • 22 zajebiste posty oznaczone czerwonym kółeczkiem
  • 1 urażony modek - dwa razy! (Istny Diabeł)
  • 4365 userów forum, którym powiedziałem smutną prawdę

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...