Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sony Xperia Neo V ! Android-który wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam was 

Dziś kupiłem [używaną] Xperi`ę Neo V [MT11i]..

Jednak system na tej komórce to Android 2.3.4 ...

I tu pytanie jaki wgrać system,czytałem nie jeden temat i co po niektórzy radzą by nie instalować najnowszego Androida bo na tej komórce jest niby do niczego itp...i ile mniej więcej kosztuje wgranie nowego systemu w serwisie ?

[Jeżeli jakimś cudem nie ten dział to proszę o przeniesienie]...

Z góry dzięki za pomoc ...

nh766_44609_black_rock_shooter_czarne_wl

Those nostalgic memories,the times where we are simply had fun !

​     ​

Opublikowano

Aplikacją Sony PC Companion zaktualizujesz do wersji 4.0 bez problemu. Jaki chcesz KitKata to będziesz musiał wgrać sam, proces jest prosty. Sam wgrywałem i jestem zadowolony.

Dzięki wspaniałomyślności administracji już nie pomagam na MPC Forum. 

Jeżeli w dziale panuje burdel, to skierujcie wzrok wyżej. 

Jeśli mnie jakoś znajdziecie (patrz > profil) to chętnie pomogę.

935801456340937867857.png

Opublikowano

Po co stock jak można Custom?
Szczególnie na tak fajnym telefonie jakim jest jednojajowy Neo V ! 

Kitkat 4.4.4 CM11 LegacyXperia - polecam :)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Po co stock jak można Custom?

Szczególnie na tak fajnym telefonie jakim jest jednojajowy Neo V !

Kitkat 4.4.4 CM11 LegacyXperia - polecam :)

A no po to, że flashowanie najlepiej wykonać z najnowszej wersji systemu, bo jest najpewniej.

Opublikowano

A no po to, że flashowanie najlepiej wykonać z najnowszej wersji systemu, bo jest najpewniej.

Jesteś w stanie mi to uargumentować w kilku zdaniach? 

Nie koniecznie wielokrotnie złożonych, bo Twoja wypowiedź nic prócz +1 postu dla Ciebie nic mi nie mówi, a to dla mnie ciekawe, ponieważ Twoim tokiem rozumowania niejednokrotnie narażałem telefony już obcych ludzi podczas flashowań na Customowe romy :P

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

Jesteś w stanie mi to uargumentować w kilku zdaniach? 

Nie koniecznie wielokrotnie złożonych, bo Twoja wypowiedź nic prócz +1 postu dla Ciebie nic mi nie mówi, a to dla mnie ciekawe, ponieważ Twoim tokiem rozumowania niejednokrotnie narażałem telefony już obcych ludzi podczas flashowań na Customowe romy :P

Masz rację, szczególnie mi na tym jednym poście więcej zależy, dzięki temu jestem fajniejszy.

Już Ci tłumaczę. Otóż zazwyczaj przez wgrywaniem Customa robi się Nandroid Backup poprzedniej wersji systemu, by przywrócić, jakby się nie udało. CWM wgrywa się zazwyczaj mając roota, a roota robi się pod daną wersję systemu, najczęściej tą najnowszą. Pod starszą jest mniej, lub nie działają.

Tutaj masz mój poradnik dot. rootowania i modyfikowania telefonu.

Mam nadzieję, że wszystko zostało wyjaśnione.

Opublikowano

Masz rację, szczególnie mi na tym jednym poście więcej zależy, dzięki temu jestem fajniejszy.

Już Ci tłumaczę. Otóż zazwyczaj przez wgrywaniem Customa robi się Nandroid Backup poprzedniej wersji systemu, by przywrócić, jakby się nie udało. CWM wgrywa się zazwyczaj mając roota, a roota robi się pod daną wersję systemu, najczęściej tą najnowszą. Pod starszą jest mniej, lub nie działają.

Tutaj masz mój poradnik dot. rootowania i modyfikowania telefonu.

Mam nadzieję, że wszystko zostało wyjaśnione.

To była ironia, a nie wytykanie komuś, że nabija posty  xD 

Zgadza się, akurat nie mogę się tutaj z Tobą nie zgodzić bo zaprzeczyłbym wszelakim prawom jakie w sieci dot. "moddingu" krążą, natomiast jeśli mamy starszy system, który już "rozebraliśmy na czynniki pierwsze" to bez znaczenia jest czy zrobimy update + rozbierzemy go ponownie, czy przejdziemy od razu do custom. 

Nie uszkodzisz w ten sposób telefonu, ani nic mu nie zrobisz szkodliwego. Procedura jak każda inna, tylko przeskakujemy przykładowo o dwa "poziomy" softu a nie tylko jeden. 

Nieprawdaż? :)

(Jeśli ten poradnik dla mnie, to dziękuję ale nie potrzebuję, siedzę przy Samsungach i HTC obecnie ponieważ do takich mam dostęp w swoim domu :P )

yyj6bCh.png

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...