Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Zbyt kwadratowy wybuch.

Pi3GUS3K

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, zrobilem maly skrypt bo mi sie nudzilo i jest maly problem mianowicie:

command /wybuch:
	permission: wybuch.admin
	trigger:
		create an explosion of force 10 at target block

Skript ok, ale tak jak dziala mnie zdziwilo. Tworzy efekt explosji i dzwiek, ale zamiast normalej dziury wychodzi mi kwadrat 3x3 :( Probowalem tez "of force 100". Explosja byla wieksza, ale znow byl ogromny kwadrat z malymi wyniszczeniami po bokach. Kiedys stworzylem podobny skrypt to explosja byla normalna jak po wybuchu TNT, nie wiem co sie teraz spieprzylo ;_;

1390144171-U592769.png

Opublikowano

To jest Skrypt

Czyli uproszczona forma pluginu pisanego w języku java.

W skrypcie nie ma możliwości na "zaokrąglenie wybuchu"

jedyne co to możesz zrobić to aby na "target block" setowało 1 tnt które ze startu jest odpalone

pamiętam dało się to zrobić bo tak rozwaliłem jeden serwer xDD

XUQQ6QZ.png

Opublikowano

Chodzi mi bardziej czemu jest kwadratowe, a kiedys bylo okragle :P

Tutaj macie pokazane jak ktos nie rozumie :P

9578014135777751077551.png

Sorry ze tak krzywo xD

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Chodzi mi bardziej czemu jest kwadratowe, a kiedys bylo okragle :P

Tutaj macie pokazane jak ktos nie rozumie :P

9578014135777751077551.png

Sorry ze tak krzywo xD

łap taki mini kodzik :D

command /wybuch:
    trigger:
        loop blocks in radius 10:
            if loop-block isn't air:
                chance of 10%:
                    set loop-block to air

Powinno działa [skriptów nie pisalem od 4 miesiecy :D]

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

To samo tylko ze tworza sie dziury troche dalej :P

command /wybuch:
    trigger:
        loop blocks in radius 5 of target block:
            if loop-block isn't air:
                chance of 70%:
                    set loop-block to air

powinno byc lepiej :D

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Powstalo sitko ;_; Raczej nie dety droga :P

command /wybuch:
	trigger:
		shoot tnt from target block

więcej pomysłów nie mam, jak nie zadziała to się nie da inaczej :)

Opublikowano

Najgorszy pomysl... Niszczy tylko jedna kratke :( Czy jestem skazany na nienaturalne wybuchy ze strony skryptu ?

jak ci niszczy 1 kratke dfq  ?

kFky7Oo.png

Opublikowano

Mi niszczy tylko kratke w ktorej pojawilo sie TNT... Chyba ze event "on explode" obciaza wybuchy TNT :P Flag z WorldGuard'a tez zadnych nie mam. Chociaz mozliwe ze to wina czegos innego, poniewaz wybuch TNT na moim wczesniejszym screenie tez byl maly, nie mowiac o creeperach. Tylko, ze ja nigdzie nie kombinowalem z wybuchami TNT oprocz eventu "on explode"

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Mi niszczy tylko kratke w ktorej pojawilo sie TNT... Chyba ze event "on explode" obciaza wybuchy TNT :P Flag z WorldGuard'a tez zadnych nie mam. Chociaz mozliwe ze to wina czegos innego, poniewaz wybuch TNT na moim wczesniejszym screenie tez byl maly, nie mowiac o creeperach. Tylko, ze ja niegdzie nie kombinowalem z wybuchami TNT oprocz eventu "on explode"

musi działać ,

mNl1jnf.png

Opublikowano

@Pi3GUS3K sorry za offtop ale co to za program na twoik screenie?:D

@Temat: mozesz zrobic tak:

on explode:

*loop all blocks in radius 5 of event location: #lub event-location#

**if (dupa) is true:

***chance of 36%:

****set loop-block to air

***wait 2 seconds

***clear (dupa)

a w tym /wybuch daj

set (dupa) to true

i wait 0.5 seconds :P

Opublikowano

Różnica polega na tym że glina ma inną wytrzymałość na TNT i wyniszcza się w nieco inny sposób po wybuchu TNT tak samo jak stworzeniu eksplozji, więc przetestuj te same "force" na dircie lub grassie, zobaczysz że działa to poprawnie ;)

Opublikowano

@-krystian1234- To byl stone tylko, ze mam txt wiec moglo Ci sie pomylic. Sprobuje na dircie :P

@MrNorbertPL24 Sublime Text 2, polecam :) Wraz z stylowa skorka :P Moim zdaniem lepsze niz Notepad++ ^.^

@Edit Dobra rozwiazalem, jeden ze pluginow blokowal duze wybuchy TNT, juz dziala, dzieki za starania ^^ Dla kazdego leci fa... ehem znaczy lapka :)

@Padaambo Napisalem ze juz dziala :P Usunalem jeden plugin i wszystko jest ok :) Dzieki za aktywnosc w tym temacie Padaambo, ale juz dziala temat do zamkniecia :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

@-krystian1234- To byl stone tylko, ze mam txt wiec moglo Ci sie pomylic. Sprobuje na dircie :P

@MrNorbertPL24 Sublime Text 2, polecam :) Wraz z stylowa skorka :P Moim zdaniem lepsze niz Notepad++ ^.^

@Edit Dobra rozwiazalem, jeden ze pluginow blokowal duze wybuchy TNT, juz dziala, dzieki za starania ^^ Dla kazdego leci fa... ehem znaczy lapka :)

nie grzebałeś nic w cfg'kach pluginów ? Sporóbujj na czystym serwerze z skript odpalić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...