Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Metin2.sg początki itp

Neapy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka dopiero co zacząłem grać na metin2.sg, mam 30lvl , i szukam porady u kogoś kto już gra dłużej na serwie lub po prostu u kogoś kto sie na tym zna - ZAROBEK

jak zarobić ? w miarę przyzwoitą sumkę w przyzwoitym czasie 

Jak ktoś gra to niech poda nick albo na pw ( można pograć razem, zawsze to raźniej ;) 

(mam Mentala)

Opublikowano

Myślę, że zarobek nie różni się jakoś specjalnie od innych serwerów, globala.

Efekt zarobku może też zależeć od Twojego EQ - więc jak możesz to je podaj.

Osobiście mogę polecić Ci łowienie ryb; dobicie 35 lvl'a, zrobienie boja i ruszenie na metki w m2; zrobienie dropa na metki w m1/medale.

Opublikowano

Mam riba +2 33sr / zbroja na 18lvl +6 , buty na 9lvl +6 , tarcza na 21lvl + 4 , branza na 15lvl +5 / helm tradycyjny +6 

Co do m3 , robiłem już dropy ale zabardzo mi to nie idzie bo nie mam kaski zeby zrobic eq jakies , i ciezko mi tam ogarnac ale jak już to miałem rekawice zlodzieja i cos tam dropnąłem ale problem jest bo nikt mnie do gildi nie chce wziac i exp mi tam leci szybko wiec, co do 35lvl wbije 35lvl to bede chodzil na metki jak zrobie sobie boja , medale chodzą po ok 100k i rzadko je ktos kupuje 

Legenda
Opublikowano

W takim razie zacznij łowić. Wbijesz 35 i zrobisz bojowego i przeniesiesz się na metki.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Legenda
Opublikowano

Możesz małże lub full karasi i spróbować ustawić cześć za 30k a dwa np po 300.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Na podstawowe eq najlepiej zarobisz na eventach, ewentualnie na rybkach lub tradycyjnie dropek 15lvl na metki bitwy, tak jak na początku gry. Z jako takim eq pozostaje tylko wbić 35 lvl i latać po m2 z bojowcem (i łapka złodzieja, po 200k nawet znajdziesz a to grosze). Resp metków na sg jest większy niż na PL, więc zarobek jest dużo bardziej opłacalny, metki nie są trudne. Tylko latasz po m2 i bijesz.

Jak lubisz ryzyko i chcesz szybko zarobić to możesz się bawić w ulepszanie KD (potwora, śmierci, defa) u Seona przy wejściu do Groty, ale szansa na kd na +5 to chyba 35 albo 50% więc lepiej nie inwestować całej kasy w to ;)

Opublikowano

@KnysioPysio

Resp metków jest na SG większy? Możesz to potwierdzić?

Gram kilka miesięcy i nie zauważyłem tego. Metka jest łatwiej dorwać, bo graczy mniej, ale nie jest zwiększony resp.

Opublikowano

@.KAT

W poprzedniej prezce (którą dodał Metin2Singapore, teraz już kto inny prowadzi nową) było takie info. Na sg też jest zmniejszona ilość wymaganego expa od lvla 75 i wyżej.

Opublikowano

30 lv to podobnie jak kiedyś na pl rybki łowić lub otwierać i małże sellać jednak według mnie to słaby zarobek z tego by był. Zrobić osobne konto wbić ten 23-27 lv i bić besty, lecą z nich fms i inne bronie na 30 lv. 35 lv i boj i metki bić to według mnie słaby zarobek, ponieważ trochę się trzeba narobić by tego boja zrobić. Można także na początek zarobić jakieś marne grosze na małżach i obserwować rynek jeśli ktoś wystawi coś chociaż 30-40% taniej to kupować to i sprzedawać po normalnej cenie. Takim sposobem można dorobić się bardzo szybko. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...