Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zakorkowane miasto vs Komunikacja miejska.

Savien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, ostatnio coraz częściej zdarza mi się podróżować komunikacją miejską i gdy ostatnio wracałem do domu, naszło mnie pytanie kto bierze na barki zakorkowane miasto czyli to że autobus stoi w miejscu a czas naszego biletu ucieka. Załóżmy że sprawdzamy ile dany autobus jedzie z naszego miejsca A do miejsca B i pod ten zakres czasowy kupujemy bilet. Wsiadamy do autobusu i ten jedzie nieco dłużej niż było to zaplanowane. Jeżeli w takiej sytuacji pojawiła by się kontrola, kto bierze to na barki? My czy komunikacja? 

Wypowiadajcie się na ten temat ; )

r3ePj8E.png

Opublikowano

Płacisz za czas podróży, nie za przejechane kilometry.

Czyli wychodzi na to że zamiast 20 minutowego muszę zapłacić 2 razy więcej i kupić bilet 40 minutowy bo są korki? Hehs.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Czyli wychodzi na to że zamiast 20 minutowego muszę zapłacić 2 razy więcej i kupić bilet 40 minutowy bo są korki? Hehs.

Tak, ich to nie interesuje. Chyba, że np. jak u mnie w Łodzi teraz było, nie wiem czy dalej jest, ale był remont tam którejś drogi i bilety 20minutowe dzialaly 20minut wiecej ze wzgledu na remont drogi, bo wiadomo - jest to wina miasta i tak dalej. A korki ich nie obchodza bo na to wplywu nikt nie ma.

Opublikowano

Dlatego jak się jeździ dużo najlepiej kupić bilet miesięczny.. A co do czasu podróży, firma przewozowa nie odpowiada za opóźnienia.

"[...]są informacją dla pasażerów i nie stanowią oferty w rozumieniu prawa handlowego."

Things have changed. Forever.

314x177-many-faces-of-aj-lee.jpg

Opublikowano

Dlatego jak się jeździ dużo najlepiej kupić bilet miesięczny.. A co do czasu podróży, firma przewozowa nie odpowiada za opóźnienia.

"[...]są informacją dla pasażerów i nie stanowią oferty w rozumieniu prawa handlowego."

Czyli przez to że są korki musimy płacić 2 razy jak nie 3 więcej za podróż.. To chyba jednak lepszy jest samochód bo w takim wypadku wyjdzie na to samo.

r3ePj8E.png

Opublikowano

Zależy od przewoźnika.

U mnie jeśli skasujesz bilet na 1h i podróż będzie trwała dłużej niż 1h, to nie dostajesz mandatu. http://prntscr.com/4x3vol

Sprawdź na stronie swojego przewoźnika albo popytaj gdzieś.

No u mnie też jest coś takiego że bilet 40 minutowy jest na 40 minut podróży lub na jeden cały przejazd, ale zazwyczaj jeżdżę z przesiadkami więc to za bardzo mi się nie przyda.

r3ePj8E.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...