Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grac?

smith006

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Od niedawna zaczalem ponownie grac w Aiona i teraz kieruje swoje pytanie w wasza strone, czy opłaca sie grać w tego Aiona bez wydawania realnej kasy?

Bootleg

Zuke

Opublikowano

Jasne że się opłaca, bez gp da się przeżyć przez pierwsze ~50lvli, a później jak będziesz chciał to sobie i tak na niego zarobisz więc nie ma z tym problemu.

Opublikowano

O taka odpowiedz mi chodzilo, Dzieki wielkie :)

A czy jest jakis wspólny legion MPCForum-owiczów, czy cos w tym stylu?

Nie ma takiego legionu, a przynajmniej o takim nie słyszałam. :P

Co do pierwszego pytania - oczywiście opłaca się grać. Ciężko będzie zarobić na pierwszy GP, ale potem już bez problemu.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Forumowicze grają na różnych serwerach, więc ciężko byłoby zrobić taki legion. Jak szukasz ludzi do gry, to jest od tego odpowiedni temat :)

Wg mnie Aion robi się coraz bardziej casualowy i p2w, ale i tak oczywiście nie zmienia to faktu, że opłaca się grać, jak ktoś lubi dynamiczne, grupowe pvp, bo nie ma ciekawszych gier f2p na rynku (no może jeszcze rift z tych darmowych)

Opublikowano

Trafilem juz do jakiegos legionu xD

Poki co staram sie ogarnac ten swiat Aion'a bo dla nowego to jednak male wyzwanie jest ;d

A i czy moglby mi ktos powiedziec ocb z tym GP co to daje, po co to i skad to ;d

Bootleg

Zuke

Opublikowano

Gold Pack, czyli Złoty Pakiet znosi różne ograniczenia z Twojego konta, jak np. pisanie na czacie, możliwość tworzenia więcej niż 2 postaci, handlowanie, mając GP masz też lepsze nagody za siege, itp. Więcej info na ten temat http://pl.aion.gameforge.com/website/features/

Można go kupić w Aion Shopie albo od innych graczy.

Pierwszy GP kupujesz u brokera - agenta handlowego (jeśli Aion Shop odpada). Jest to jedyny przedmiot, który możesz u niego kupić bez Gold Packa.

it's not who i am underneath

but what i do that defines me.

Opublikowano

Chociaż nie musisz pierwszego gp kupować z brokera bo są tam strasznie drogie. Jeżeli masz jakiegos znajomego to może Ci kupić nawet o 10kk tańszego, a Ty mu zapłacisz po wczytaniu.

Opublikowano

Aion to specyficzna gra, przy której po prostu nie da się nudzić. Nie ma, jak w większości gier żmudnego expa. Max lvl to najłatwiejszy atrybut, jaki tam możesz zdobyć. Głównie wszystko obiera się na pvp oraz grze zespołowej. Jeżeli znajdziesz fajny, zgrany legion, to tak naprawdę nawet stojąc w mieście nie będziesz się nudził :) Instancje potrafią zając kilka godzin, a wspólne wypady na przeciwną frakcję to istna przyjemność :P Zwłaszcza, jak widzisz szybko rosnące pkt otchłani :P Nie wiem, jak jest teraz, ale niestety na początek będziesz raczej musiał wydać realną kasę na ten GP (gold pack) bo według mnie bez tego, nie da się zarobić na gp od graczy (za walutę w grze) ze względu an duże ograniczenia, chociażby brak możliwości otworzenia własnego shopu, czy limit otrzymanych goldów za sprzedaż w sklepie dropu. Ale jeżeli się na to zdecydujesz, to nie będziesz zawiedziony :)

Opublikowano

dlaczego nie ? :(

Siedze w aione juz dosyc dlugo i ta gra sie poprostu nudzi po czasie, aczkolwiek wracam zawsze do niej.Jednak to nie to co kiedys :/ Mnie poprostu nudzi ta codziennosc w aionie, hajsy, arenki, pvp(oko katalamy).Nawet na jmry, kbf czy inne instancje nie chodze bo jest to poprostu...nudne.Jako, ze ty jestes nowym graczem to raczej powinno cie to jarac, ale jak dziewczyna po czasie przestaje cie 'jarac' xD

Nie czaruj.

Opublikowano

Każda gra się nudzi po czasie ^^ Ale skoro w nią grałeś długo, to znaczy, że się opłaca pogrywać :p

Sama zaczęłam niedawno i mi się podoba jak mało która gra :3 Więc jeżeli lubicie gry tego typu, to polecić aiona można, bo ma dużo fajnych rzeczy i nie nudzisz się wbijając maxa :)

k1hvCVp.gif

Opublikowano

Grałem długo ale obecnie uważam, że to starta czasu.

Ciekawe osoby, z którymi warto było tam tracić czas już nie logują się.

Ogólnie zastanawiam się nad "oddaniem" konta w dobre ręce i całkowitym zapomnieniem o tej grze.

Opublikowano

Siedze w aione juz dosyc dlugo i ta gra sie poprostu nudzi po czasie, aczkolwiek wracam zawsze do niej.Jednak to nie to co kiedys :/ Mnie poprostu nudzi ta codziennosc w aionie, hajsy, arenki, pvp(oko katalamy).Nawet na jmry, kbf czy inne instancje nie chodze bo jest to poprostu...nudne.Jako, ze ty jestes nowym graczem to raczej powinno cie to jarac, ale jak dziewczyna po czasie przestaje cie 'jarac' xD

Do tego można doliczyć nudne siege oraz fakt, że Item Shop się zaczyna rozwijać w złym kierunku - przykładowo obecnie tickety na arenki, które to ponoć dają Honor Pointy. Z tego co zrozumiałem to Governora można teraz wbić mając wypchany portfel i farmiąc arenki przez cały możliwy czas - i ani razu nie wychodząc na PvP czy siege, na swoim serwerze.

Widziałem i zdobyłem praktycznie wszystko co się dało w tej grze i uważam, że w AIONa na pewno warto zagrać chociażby dla fabuły, jaką Koraeńczycy tam stworzyli. PvP jest fajne jeśli ma się z kim biegać po mapach lub instancjach oraz jeśli przeciwna frakcja nie ogranicza się do wyzywania na 1v1 i robieniu dram na różnych forach w celu udowodnienia sobie kto ma większego e-penisa. PvE stosunkowo też nie jest złe chociaż po zabiciu xxx Stormwingów, Hyperionów, Grendalek czy Padmarashek wszystko zaczyna się nudzić. Albo po zrobieniu po raz setny tego samego weekly questa. Monotonne jest robienie codzień tego samego żeby utrzymać się w rankingu ale jeśli to gracza nie interesuje to na pewno znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo każdy nowy patch jeszcze bardziej ułatwia grę czyniąc ją bardziej przystępną dla nowego nieobeznanego gracza. Ma to swoje plusy i minusy. Nowy gracz na pewno się ucieszy, że coś jest łatwiej zrobić... A starszy popatrzy i krótko oceni, że kiedyś było lepiej bo ciężej robiąc dobry set trzeba było się namęczyć i faktycznie było widać kto jest zaawansowany, a kto jest nowy.

Ja osobiście jakiś czas temu z AIONa przesiadłem się na ArcheAge i bawię się tam świetnie bo przy takiej ilości czasu jaką aktualnie mogę poświęcić na grę nie muszę jej traktować jako "drugiej pracy". Wciąż jednak mogę polecić tę grę - AIONa - o ile nowy gracz nie będzie się pchał do słabszej frakcji na serwerze zdominowanym przez np. Elyosów jak Telemachus.

Opublikowano

Do tego można doliczyć nudne siege oraz fakt, że Item Shop się zaczyna rozwijać w złym kierunku - przykładowo obecnie tickety na arenki, które to ponoć dają Honor Pointy. Z tego co zrozumiałem to Governora można teraz wbić mając wypchany portfel i farmiąc arenki przez cały możliwy czas - i ani razu nie wychodząc na PvP czy siege, na swoim serwerze.

Widziałem i zdobyłem praktycznie wszystko co się dało w tej grze i uważam, że w AIONa na pewno warto zagrać chociażby dla fabuły, jaką Koraeńczycy tam stworzyli. PvP jest fajne jeśli ma się z kim biegać po mapach lub instancjach oraz jeśli przeciwna frakcja nie ogranicza się do wyzywania na 1v1 i robieniu dram na różnych forach w celu udowodnienia sobie kto ma większego e-penisa. PvE stosunkowo też nie jest złe chociaż po zabiciu xxx Stormwingów, Hyperionów, Grendalek czy Padmarashek wszystko zaczyna się nudzić. Albo po zrobieniu po raz setny tego samego weekly questa. Monotonne jest robienie codzień tego samego żeby utrzymać się w rankingu ale jeśli to gracza nie interesuje to na pewno znajdzie coś dla siebie. Dodatkowo każdy nowy patch jeszcze bardziej ułatwia grę czyniąc ją bardziej przystępną dla nowego nieobeznanego gracza. Ma to swoje plusy i minusy. Nowy gracz na pewno się ucieszy, że coś jest łatwiej zrobić... A starszy popatrzy i krótko oceni, że kiedyś było lepiej bo ciężej robiąc dobry set trzeba było się namęczyć i faktycznie było widać kto jest zaawansowany, a kto jest nowy.

Ja osobiście jakiś czas temu z AIONa przesiadłem się na ArcheAge i bawię się tam świetnie bo przy takiej ilości czasu jaką aktualnie mogę poświęcić na grę nie muszę jej traktować jako "drugiej pracy". Wciąż jednak mogę polecić tę grę - AIONa - o ile nowy gracz nie będzie się pchał do słabszej frakcji na serwerze zdominowanym przez np. Elyosów jak Telemachus.

Dodam, ze jest nawet zajedwabiste forum przeznaczone do  róznego typu dram, płaczu i udowodnienia jakim to sie nie jest 'pro' :D Kiedys rejestrujac sie tam (jak jeszcze taki mnewbie bylem), ludzie potrafili pomoc jednak z czasem kiedy to wchodzily w aionie nowe update'y (3.0 gdzie wbilo oko), ludzie na forum zaczeli plakac o zergi i bla bla bla.No i tak tamto forum zamienilo sie w trollowisko i wysypisko roznego typu przeklenstw.Szkoda gadac :/

Nie czaruj.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...