Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o VPS pod stronę

SeniorX

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wymagane parametry są zależne od silnika WWW jaki używasz. Apache jest trochę mniej zoptymalizowane i potrzebuje większych parametrów, natomiast Nginxa odpalisz bez problemu na słabszej maszynie. Dochodzą do tego moduły zabezpieczające ataki Layer7, bo takim atakiem bez cachingu można sobie nieźle zarąbać bazę danych z którą łączy się strona. Na oba (apache, nginx) silniki wystarczy Ci bezproblemowo najtańszy VPS OpenVZ z hosteamu, sam na nim stałem i polecam, bo nie musisz się bawić tak bardzo w konfigurację firewalla, aby wycinać spoofowane ip lub ataki na udp z najprostszych skryptów jak to jest w przypadku OVH.

Opublikowano

OVH wgl działa? ;)

polecam najtańszego vpsa z hosteam, stabilnie i warte swojej ceny

Tak ovh bardzo dobrze sie obecnie trzyma. Obecnie tylko 2 serwerownie dobrze znoszą ataki a są nimi ovh i hosteam

Co do ovh mam oczywiście na myśli oferty z firewallem który możesz ustawić w panelu a nie żadne kimsufi itp

33748387117269464751.png

Opublikowano

OVH nie polecam, ponieważ miałem tam wykupionego VPS pod TS3 i nie jest stabilny ;/

Polecam postawić stronę na DEDYKU ^^

Na vps za 7zł można postawić tsa i tak go zabunkrować, ze Ci pakiety do 0.01 nie skoczą, więc nie wiem co Ty miałeś za ts :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...