Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Sloty na ram - problem

TeemoForFun

Pytanie

Opublikowano

Kilka dni temu poprzez program CPU-Z zauważyłem, że używam tylko 1 z 4 slotów na pamięć RAM. Postanowiłem zatem skorzystać z tego, że niedziałający laptop posiada DDR3 [2x 2GB] i chciałem je umieścić. Gdy rozebrałem laptopa, a właściwie zdjąłem pokrywe, zdziwiłem się, bo zobaczyłem tylko 2 sloty na pamięć RAM. Jestem ślepy, czy to program sie myli? Sprawa tyczy się laptop marki Lenovo G510

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wskazuje dobrze tylko nie potrafisz właściwie odczytać ze to 4 banki pamięci po dwa na jednej kości pamięci RAM

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

Ilość gniazd pamięci (ogółem / wolne) 2/1

Cpu-z się myli, w specyfikacji masz podane 2.

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Tak też mi się wydawało. CPU-Z i wskazywało 4 gniazda i nie mogłem dojść gdzie mogą być one umiejscowione. Mam nadzieje, że CPU-Z nie myli się co do drugiego laptopa, bo chce stamtąd "ukraść" 4gb i włożyć 2x2GB :)

Opublikowano

Całkiem możliwe. Wcześniej z tym do czynienia nie miałem, aczkolwiek drugi laptop też ma dwa gniazda i wskazuje mu poprawną ilość. Cóż, może nadal źle patrzę. Tak czy inaczej, problem rozwiązany, a nowa kość wpięta. Dziękuję za pomoc i dobranoc ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...