Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaki kurs wybrać?

kubecki92

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich forumowiczów .Mam 22 lata i chce iść do pracy.Chciałbym zdać kurs/szkolenie,ale nie wiem jaki wybrać.DO wyboru mam następujące kursy:

-drwal-pilarz

-hydraulik

-murarz-tynkarz

-technolog robót wykończeniowych(wykończenia wnetrz budynków)

-magazynier+wózki widłowe

interesuje mnie kurs/szkolenie,który cechuje sie na łatwym i szybkim zdobyciu pracy(duze zapotrzebowanie pracowników)

Mam nadzieje,że pomożecie mi w doborze jakiegoś z nich.Dodam,że znajomi polecali mi hydraulika.Jaki kurs z tych lub własnych byście mi polecali i dlaczego?za pomoc like.dzieki  :unsure:

Opublikowano

Praktycznie kazdy zawod co wymienileś jest poszukiwany na rynku. Co do drwala musisz byc dosc silny(na jakies badania kieruja). Ja bym na twoim miejscu bral wykonczeniowke: praca w zamknietym pomieszczeniu i kasa tez niezla.

Opublikowano

Praktycznie kazdy zawod co wymienileś jest poszukiwany na rynku. Co do drwala musisz byc dosc silny(na jakies badania kieruja). Ja bym na twoim miejscu bral wykonczeniowke: praca w zamknietym pomieszczeniu i kasa tez niezla.

dzieki za opinie.czekam na dalsze propozycje.

Opublikowano

Nom, w zamknietych pomieszczeniach spoko sie robi, zwlaszcza jak przyjdzie do tarcia scian xD

Moim zdaniem nie ma co isc na wykonczeniowke bo takich ludzi jest duzo a i rzeczy ktorych Cie naucza nauczysz sie jak pojdziesz sobie do jakiejs pracy dorywczej (I tak bys wiecej nie zarabial majac papiery bo mlodzi zazwyczaj sa od przynies piwo ze sklepu albo przynies/wynies/pozamiataj a nawet jezeli dostalbys cos bardziej ambitnego to dasz rade po krotkim przeszkoleniu przez pana Mietka.

Co do drwala no to tak jak kolega wyzej napisal, ktos kto nosil co najwyzej zakupy ze sklepu odpada. Praca trudna, nie polecam, no chyba ze w wieku 40lat chcesz mowic "o kurwa moje plecy"

Wozki widlowe sam mam, niby robota jest ale nie oczekuj wiecej jak minimalnej. Kurs bajecznie prosty i nie musisz byc dobry w czyms konkretnym, jezdzenie jest latwe.

Osobiscie polecam hydraulika, jak komus zaleje dom to nie paczy na pieniadze, nie bedzie tez zwlekal tylko powie "panie, przyjedz pan" a innego nie bedzie szukal jak juz znajdzie Ciebie, no chyba ze go zniechecisz :)

HBV27j.png

Opublikowano

Zdecydowanie odpada drwal. Polecam stanowczo hydraulik, mój starszy kolega też ma hydraulika i nie narzeka. Pracę znalazł od razu, 4 lata później założył firmę i na brak pracy nie narzeka, a najwięcej pracy dla hydraulika jest w okresach zimowych, więc też dobrze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...