Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

hosting PUKAWKA!

Gracz69

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam :)

Chcę zamowicsb serwer cs na pukawce i mam pytanie, jakie pluginy do wgrania oferuje ten hosting ??

Bardzo prosze o odpowiedz daję max +

Opublikowano

Załóż konto na pukawce wejdz w kup serwer i tam będziesz miał "serwer testowy" dostaniesz testowy serwer na 24h i zobaczysz jakie oferuje pluginy.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Oferuję gamę podstawowych pluginów. 

Przede wszystkim masz instalator w którym masz kilka rzeczy z podstaw (AMX Mod X, Dproto, VoiceTranssCoder, Metamod) w różnych wersjach, oraz standardowe pluginy typu spadochronu, jakieś pokazywacze obrażeń i inne..

Natomiast nie polecam pukawki ze względu na zbyt dużą cenę względem jakości oraz ostatni syf związany z wiaderkiem oraz tym, że pukawka modyfikowała pliki graczy bez ich wiedzy pod boosty w sprawie związanej z peku33.

Pluginem zabezpieczającym było dproto, co sam niżej udowodniłeś. 
Ponadto infekcja polegała na dopisywaniu wielkiej ilości kodu do każdego pliku (co też było powodem sprawdzenia kompilatorów, gdyż pliki były gigantycznie duże ~10mb, gdzie pliki po 7k kodu mają raptem 100kb)

@ Ściemniam? 
86 pluginów, gama to określenie dużej ilości podstawowych pluginów.
Są tam jakieś pluginy unikalne, których nie znajdziemy gdzieś indziej?

Mają rozbudowany instalator podstawowych pluginów, które przeważnie zawsze znajdują się w pewnych modyfikacjach... 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLosT. Dobrze wiesz, że to nie prawda.

Jeden plugin który faktycznie zabezpieczał serwery i jak się okazało zawierał bota.
A reszta to wgrali sobie sami właściciele serwerów, bo zasyfione były kompilatory on-line.
Gracz wiedzieli, co kiedy i jak zostało wgrane. Mięli backup plików plugins.ini więc mogli jednym kliknięciem przywrócić wcześniejszą konfigurację.
Tak to było, a nie tak jak Ty to rozpowiadasz!

Witam :)

Chcę zamowicsb serwer cs na pukawce i mam pytanie, jakie pluginy do wgrania oferuje ten hosting ??

Bardzo prosze o odpowiedz daję max +

Hosting oferuje 86 pluginów (a nie, tak jak ściemnia @1361622928-U485574.pngLosT., że gama podstawowych pluginów.)

Napisz na [email protected] to dostaniesz serwer na testy na 7 dni, bez problemu.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Mamy 10 lat doświadczenia najniższe ceny, profesjonalny i intuicyjny panel.
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

ROZMOWA ZAKOŃCZONA
(Ktoś mądrzejszy musi to w końcu zrobić)

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Opublikowano

@1361622928-U485574.pngLosT. Jakie fakty? Wgrany jeden plugin tak? A napisałeś, że wiele tak? Czyli ściemniasz!
Plugin nie zarażał inny pluginów, to był do przekierowywania graczy.
A wiesz ile było inny pluginów zarażonych na serwerach w innych hostingach?
Zabijaka o tym napisał, że już od lipca były na serwerach. To ciekawe skąd się wzięły na serwerach u Zabijaki?

Napisałeś, że bez wiedzy graczy i znowu ściemniasz, bo były komunikaty w panelu i bardzo dobrze widoczne, oraz były kopie plugins.ini

Ściemniasz przeciw Pukawce i jesteś nieobiektywny.

Maxcraft.pl to możliwość wgrania własnego silnika np forge, najniższe ceny, profesjonalna pomoc już do 10:00 rano!
Do tego: ochrona przed ddos , aż 31 dni w miesiącu (to 12 dni w roku za darmo) , itemshop w domenie itemshop.pl, najlepsze stawki sms, płatności Paysafecard, hosting www, Dynmapa, konsola serwera w czasie rzeczywistym,

Opublikowano

@mine_master

Jeden plugin ? 

Przepraszam bardzo, ale od tego się zaczęło.  - Napisałem wiele, ponieważ zarażonych plików było od groma. - Twoje słownictwo w tym poście czy powyższym już sugeruje Twoją niedojrzałość lub brak kompetencji i nieobiektywne spojrzenie na sytuację, ponieważ jesteś jednym z kilkuset osób zakochanych w "WIELKIEJ PUKAWCE", która tak naprawdę naciąga was na ogromne koszta :) 

Tak wiem, ponieważ jestem technikiem w jednej firmie hostingowej i wiem na czym polegał ten problem, jakie pliki najczęściej ulegały zarażeniu oraz co się działo. Zabijaka napisała o tym oficjalnie jako pierwsza, ponieważ miała suche i twarde dowody na to, że tak jest i wypłynęło to od pukawki, czego PUKAWKA do dnia dzisiejszego NIE zaprzeczyła. 

A problem globalny wystąpił końcem sierpnia, podkreślam globalny, kiedy zalążki tego były nie wie nikt oprócz pukawki i wiaderka, więc data "lipiec" mogła być początkiem kiedy to pojawiło się na zabijace. 

"Ściemniasz" - nawet takiego słowa  w SJP nie ma, jest jedynie w gwarze podwórkowej, także jeśli Ty tutaj chcesz obiektywne fakty przekazać to ja jestem świętym. 

Wyciąg konkretną argumentację, bo trzymasz się ciągle jednej wersji, która została napisana na stronie pukawki i tak naprawdę nie rozwiązała, żadnych, ale to żadnych problemów z tym związanych :)

Oooo pan dojrzały się odezwał odezwał. Technik z wielkiego hostingu, a można wiedzieć od kiedy technik i w którym hostingu?

No to jedziemy z datami.

Zabijaka napisał, że zarażone pluginy pojawiły się już w lipcu 2014 roku.

Pukawka wgrała jeden plugin, o którym nie wiedziała, że jest zarażony ( i był testowy na ponad miesiąc ) pod koniec sierpnia.

Takie są fakty!

Twarde niezaprzeczalne fakty!

Więc jakim cudem to wyszło od Pukawki? Co Ty za bzdury Panie techniku opowiadasz.

Pukawka pokazała maila z nagłówkiem (nagłówek w mailu dowodzi jego oryginalności) od peku33, gdzie widać, że Pukawka nie zgadza się na instalację bez źródeł. Udało się jednak peku33 który był zaufany dla Pukawki przekonać ich po testach na których nic złego nie wyszło, że plugin jest ok, że faktycznie zabezpiecza serwery.

Jaki globalny problem? Globalny oznacza ogólnoświatowy (sam zajrzyj do SJP). To był problem w naszej małej społeczności cs16 w Polsce.

Zabijaka go celowo rozdmuchał, że dokopać Pukawce, bo nie ma z nimi szans.

Skoro dalej wierzysz w jakieś teorie spiskowe, a masz twarde dowody, że Pukawka nie miała z tym nic wspólnego, to sam jesteś niedojrzały i ewidentnie chcesz dokopać Pukawce.

Pukawka przecież kilka razy jasno zaprzeczyła, że nie miała żadnej wiedzy o tym bocie w pluginie. Więc znowu ściemniasz ( o przepraszam, żeby się nie mógł przeczepić napiszę, wprost: KŁAMIESZ), że Pukawka nie zaprzeczyła.

Nie dość, że zaprzeczyła, to pokazała na to dowody!

Pukawka nic nie zrobiła?

A kto rozesłał do innych hostingów poradnik  jak usunąć tego bota, razem z narzędziami?

Kto dał w panelu skaner całych serwerów?

Zabijaka chciał to wygrać PR -wow, ale nie udało mu się, bo zachowali się złośliwie i to było widać.

Nawet 1s1k przyznał rację Pukawce.

Pukawka naciąga na koszty? Na dniach zobaczysz nową tanią ofertą (pisali o nie na FB).

Pukawka ma oferty i droższe i tańsze. Dzięki temu masz tak dobrze rozwinięty hosting,

Zresztą wrócimy do naciągania na koszty jak już w grudniu będą działać te serwer csgo tr128 za 2.35, albo za 2 zł po slocie.

Więc proszę Ciebie @1361622928-U485574.pngLosT. nie roznoś nieprawdziwych informacji i nie kłam!

Ale dobra. Tak jedziesz z tego jednego powodu na Pukawkę.

To dla czego nie jedziesz po innych firmach?

Zobacz co Pukawka zrobiła w kwestii bezpieczeństwa i to od wielu lat:

- panel na https

- konta zabezpieczone darmowymi sms (to są koszty)

- ftp również dostępne na ftps (czyli szyrowane połączenie ftp)

- prawie zawsze jako pierwsza zabezpiecza serwery jak tylko wychodzą jakieś dziury

Na większości hostingów w PL ludzie mają kradzione konta, a administracja zasłania się regulaminem.

Na Pukawce od wprowadzenia zabezpieczenia sms nie słyszałem, żeby ktoś stracił konto.

Takie zabezpieczenie kosztuje i wiele innych rzeczy kosztuje, ale Ty Panie techniku wolisz tego nie zauważać i rozpowiadać, że Pukawka naciąga na koszty.

Dla tego wbij sobie raz porządnie do tego łba, że liczą się fakty, a jakość Pukawki broni się sama!

@LosT.

Tak się składa, że Pukawka ma bliższe kontakty z innymi hostingami niż Ci się wydaje.

Zapytaj się Petzora co sądzi o tej sprawie.

Pukawka przeprosiła za wgranie pluginu. Za to, że dała się jednak przekonać nie mając źródeł. Dokładnie za to przeprosiła.

Dobrze, już bez wycieczek osobistych.

Co wyszło od nich? Skoro zarażone pluginy pojawiły się lipcu 2014 roku, a Pukawka wgrała plugin na sam koniec sierpnia 2014, to nic nie wyszło od Pukawki.

Zobacz na fakty:

- pojawienie się zarażonych pluginów - lipiec 2014

- namawianie Pukawki przez peku33 do instalacji pluginu - początek lipieca 2014

- testy pluginu robione przez Pukawkę na dwóch serwerach zaprzyjaźnionych osób  - prawie cały lipiec i sierpień 2014

- instalacja pluginu przez Pukawkę - koniec sierpnia 2014

- wykrycie bota przez Jabłuszko w wielu pluginach na serwerach nie tylko hostingów - początek września 2014

- bot w pluginie nie zaraża innych pluginów

- Pukawka tworzy lepsze i sprawniejsze narzędzia do walki z tym botem niż Zabijaka i rozsyła je do wszystkich hostingów

Co rozumiesz, że to wyszło od Pukawki?

Przecież jasno widać, że:

- za sprawą stoi Peku33 których chciał przekierowywać graczy na serwer które kupią reklamę na  serwery,wiaderko.com

- Pukawka została wykorzystana przez Peku33 i właśnie za to przeprosiła Pukawka. Zgadzam się z opiniami, że powinna być bardziej stanowcza. Nie ma źródeł, nie instalują!

Nie pytaj się mnie dla czego chcesz oczernić Pukawkę, ale tak wynika z tego co napisałeś w pierwszym poście. Tam było tyle nie ścisłości, niedomówień i po prostu nie prawdy, że znając całą sprawę musiałem zareagować.

Możesz mnie nazywać fanem Pukawki, a ja będę z tego dumny.

Opublikowano
popatrz na to co napisałeś.

Pluginy pojawiły się w lipcu - czyli peku wypuścił je w lipcu, tak przypuszczasz, bo nikt tego nie potwierdził jeszcze. 

Namawiał peku pukawkę na początku lipca, natomiast pluginy pojawiły się w lipcu, tutaj już masz rozbieżność. 

Test - lipiec / sierpień, tak ? 

Dlaczego testowali to blisko 2 miesiące skoro POJAWIŁY SIĘ już w lipcu ? 

Skoro się pojawiły musiały już szkodzić, więc 2 miesięczne testy to już była "akcja" a nie "test" 

Instalacja pluginu końcem sierpnia? - Końcem sierpnia mój drogi to już walka z wiatrakami była a nie instalacja dopiero . 

Tymi czterema punktami sam sobie niszczysz opinie i swoją wiarygodność.

Co Ty znowu wysnuwasz za teorie spiskowe.

Zabijaka napisał, że pluginy pojawiły się w lipcu tak?

Tak!

Data maila, że nie chcą instalować bez źródeł jest z  2014-07-15 20:14 tak ?

Tak!

Fakt zarażenia pluginów został wykryty na początku września, a nie w lipcu!

Jako technik powinieneś wiedzieć, że w Linux (każdym Unix) można sprawdzić datę:

- modyfikacji pliku

- ostatniego czytania pliku

Można też sprawdzić w logach ftp kiedy został wgrany plugin.

To właśnie zrobił Zabijaka i stwierdził, że dany zarażone pluginy pojawiły się na serwerach klientów już w lipcu.

A kiedy Zabijaka to stwierdził? No na początku września 2014 po wykryciu bota przez Jabłuszko.

Zabijaka jak wykrył zarażone pluginy ( na początku września 2014)  u klientów to sprawdził kiedy je wgrali i wyszło, że w lipcu.

Teraz Ci się wszystko zgadza?

To ja się kompromituję? No pomyśl trochę....

Same twarde argumenty. Fakty, fakty i tylko fakty.

Nie masz tu racji.

Wina Pukawki polega TYLKO na tym, że po testach, ale jednak zaufała człowiekowi z którego uważali za zaufanego. Nie ma źródeł nie instalują. Chcieli dobrze i ja to rozumiem.

Publicznie oskarżasz Pukawkę o spisek z Wiaderko, to publicznie musi to być wyjaśnione.

Nie było żadnego spisku. Pukawka została wykorzystana przez peku33 w najbardziej perfidny i szkodliwy sposób. Oszukał ich zaufanych człowiek i zrobił to dla śmiesznych pieniędzy.

Przymnij wreszcie fakty do wiadomości i przestań oskarżać Pukawkę o jakieś spiski i inne dziwne działania.

Czy Ty sądzisz, że Pukawka ryzykowałaby dla jakiegoś tam peku33? Oni wgrali plugin żeby chronić i to widać od razu.

Opublikowano
Masz 100% rację ! Natomiast każdą datę można w prosty sposób "zataić" czy edytować, więc akurat to jest najmniej wiarygodne źródło>

To po co Zabijaka pisałby na ght o pluginach które znalazł na serwerach klientów? Przecież im gorzej dla Pukawki tym lepiej dla Zabijaki.

Czyli według Ciebie bot miałby modyfikować datę plików? Hahahah. Przecież tego nie ma w jego kodzie!

Gdzie to masz wyczytane?

To, że napiszesz coś nie znaczy, że tak jest.

Tu się kompromitujesz!

Wszystko jest w temacie na GHT, Wystarczy tylko przeczytać uważnie.

Nie przeczytałeś, a oskarżasz! Wstyd. Idź z tego forum i nie wracaj bo się skompromitowałeś!

Po co pukawka wchodziła w współpracę z "zaufanym peku33" skoro wcześniej już na jego temat różne mity które zostały potwierdzone krążyły ? 

Po co pukawka wyraziła zgodę na instalację pluginów z nieznanego źródła? 

Po co pukawka ryzykowała dla "jakiegoś tam peku33" ? - bo ewidentnie to zrobiła. 

Po co pukawka instalowała zabezpieczenia od "jakiegoś tam peku33" skoro w jej składzie jest 5'ciu programistów z "bożej łaski"? - ponieważ sami niewiedzieli co instalują, jak co działa i co to jest. Także mimo, że peku33 okazał się "oszustem" (dla kogo oszustem dla tego oszustem) to powinieneś mieć do niego szacunek, bo osiągnął więcej niż Ty czy ja, umie więcej niż TY na 100% i zapewne więcej niż ja, lub mogę troszkę tylko odbiegać od niego (w słabszą stronę)

Proszę bardzo oto odpowiedzi:

1. Pukawka od lat współpracuje z wiaderko.com. Zawiązała też współpracę z serwery.wiaderko.com, że nie było sytuacji że serwer jest pełen tyko jak płacisz. Układ był taki, że Pukawka wesprze peku33, ale w zamian ludzie będą mogli za darmo reklamować serwery. Dla tego plugin (ze źródłami) do współpracy był w panelu od kilku miesięcy. Co ważne nawiązana jest też znajomość i cssetti bo Pukawka jest pozytywnie nastawiona.

2. Dla tego, że dziury w cs16 i dproto są faktem i są wykorzystywane do włamań na serwery. Wielokrotnie były takie przypadki. Plugin miał to łatać.

3. Nie robiła tego dla peku33 tylko dla bezpieczeństwa klientów.

4. Testy które odbyły się dwóch serwerach nie wykazały, żeby ten plugin źle wpływał na działanie serwera. Żadnych zmian nie było. No i znowu jedziesz po ludziach którzy wdrażali Linuksa kiedy Ty chodziłeś prosto pod szafą.

Czy Ty wiesz, że Ci ludzie wykonali pierwsze komercyjne wdrożenie terminali linuksowych w Polsce? Pisała o tym nawet Gazeta Wyborcza. To było 2004 rok.

Tam średnia wieku jest powyżej 30 lat.

Czy Ty wiesz, że Ci ludzie zaprojektowali i wdrożyli systemy na których pracują teraz setki sklepów w Polsce?

Poczytaj sobie na openmakers.pl a potem się wypowiadaj!

Czy wiesz, że ten bot w różnych w ogóle na żadnych serwerach nic złego nie zrobił? Nawet tego nie sprawdziłeś.

Nawet nie wiesz jak on działał.

Opinia?

Tylko Twoja opinia i kilku takich oszołomów jak Ty.

Po Pukawce już jechałeś sporo wcześniej zanim tacy jak Ty rozkręcili tą niby aferę.

Prawda jest taka, że ludzie wierzą Pukawce, bo nigdy ich nie zwiodła. Poczytaj sobie na GHT. Ile poważnych dużych sieci stanęło w obronie Pukawki.

Wszyscy zgadzają się z jednym, że Pukawka nie powinna jednak instalować, nie mając źródeł. Za to Pukawka przeprosiła.

Jedna wpadka. Jedna, na 9 lat działania. To zobacz sobie ile wpadek miały inne firmy, dużo większymi budżetami.

Choćbyś nie wiem jak się starał nie zepsujesz Pukawce opinii. Ciągle nowe serwery się tam zakładają i to nie od nieświadomych ludzi. Zakładają ludzie z GHT!

Jesteś zwykłym pieniaczem i nie wiem dla czego nienawidzisz Pukawki, ale to widać!

Tak się skompromitowałeś, że lepiej żebyś się tu nie pokazywał, bo wszyscy będą się śmiać z Twojej głupoty.

Wracaj na GHT i tam wypisuje swoje "pożal się boże" mądrości.

Nie masz żadnych argumentów, tyko same pomówienia.

Opublikowano
Nie udowodnisz mi nic, natomiast do Ciebie apeluję o rozwagę w stosowanych słowach, ponieważ to forum publiczne i nie życzę sobie, żeby jakiś nieobiektywny miłośnik "tej firmy", zagorzały za przeproszeniem dzieciak który zapatruje się w te firmę nie wiadomo jak bardzo, obrażał mnie na tle publicznym, ponieważ uwierz mi ale wyciągnę z tego konsekwencję w bardzo prosty i skuteczny sposób... 

To, że Ciebie szacunku do innych nie nauczyli, nie znaczy że jesteś bezkarny..

Ja też nie pozwolę aby jakiś gówniarz który w prost przyznaje się, że jest z konkurencji wypisywał nie poparte faktami bzdury na temat na prawdę uczciwego i porządnego hostingu w Polsce.

Ciekawe jak zareaguje Pukawka jak im prześle Twoje kłamstwa.

Forum na żądanie organów ścigania będzie musiało podać Twoje ip.

Obronisz te kłamstwa w sądzie cwaniaczku?

Będzie musiał je udowodnić!

Będziesz musiał udowodnić, że cytuję:

pukawka modyfikuje pliki graczy bez ich wiedzy pod boosty, napełniając je różnym syfem

Czyli będziesz musiał udowodnić cwaniaku że:

- klienci nie byli informowani o wprowadzeniu pluginy (byli informowani)

- Pukawka działała w złe wierze we współpracy z serwery.wiaderko.com

- celowo i w pełni świadomie wprowadziła do zainstalowanego pluginu szkodliwe oprogramowanie.

PYTAM SIĘ CIEBIE PANIE @1361622928-U485574.pngLosT. CZY TY TO UDOWODNISZ PRZED SĄDEM?

Bo jeżeli nie, to będziesz musiał to publicznie to odszczekać! Szykuj się na wezwanie przed sądowe!

Już ja Ci to załatwię. Masz to jak w banku. Za daleko cwaniaku to zaszło.

--------------------------------------------------

Każdą rzecz Ci udowodniłem. Każdy argument Ci zbiłem.

Nie zmusisz mnie co cytowania konkrecyjnego forum. To jest oczywiste, że to łamie regulamin.

Ale chcesz dowodów proszę przykleję kilka:

Druga strona tematu post Zabijaki:

Czy może przez jakiś okres były gdzieś umieszczone te zainfekowane pluginy? Według logów FTP były one już wgrywane od początku lipca!

W tym czasie Pukawka nawet nie rozmawiała z Peku o tym modzie.

Pytałem się ich i pierwszy mail jaki dostali był z dnia 14.07.2015

Nie wierzysz napisz do nich to Ci prześlą. Mi przesłali. Nie mają nic do ukrycia.

Mi przesłali z nagłówkiem, jako załącznik.

Masz wątpliwości? Napisz do Googla. Potwierdzą. Sam peku to potwierdził, że niby ktoś pisał z jego konta. Czyli maile pochodziły na 100% z jego konta.

7 strona tematu na GHT i zamieszczony link z mailem: http://screenshooter.net/5166960/mnsdmmh

Śmiało pisz na co chcesz jeszcze dowody!

Nawet Ci się nie chciało tych 8 stron na GHT przejrzeć dokładnie. Wstyd i żenada. Jesteś skompromitowany na tym forum. Idź się zakop ze wstydu i nie wracaj!

Groźby karalne? Buhahahah Ty nawet nie wiesz co to jest. Tu nie ma nigdzie gróźb karalnych. Tu jest tylko proste pytanie. Czy będzie w stanie udowodnić to co nakłamałeś.

Jeżeli nie będziesz mógł to konsekwencja jest oczywista. Zgodnie z polskim prawem będziesz musiał to sprostować.

To nie jest żadna groźba to jest uświadomienie konsekwencji publicznych oszczerstw które oczerniają uczciwą firmę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...