Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem]Pluginy nie wyświetlają znaczków.

Maniec

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w temacie, pluginy nie wyświetlają mi znacków

głównie chodzi mi o te znaczki "» «" 

dodaję iż na enderchest.pl wszystko działało, przeniosłem się na fiberhost i jestem zadowolony, tylko te znaczki nie działają.

Próbowałem zmienić już kodowanie pliku ale nic nie dało, tu macie ss jak to wygląda;

maniec.PNG

Znaczki nie działają prawie w każdym pluginie Jeżeli chodzi czy działa w skripcie to działa :D

Co może być tego powodem? 

─────────────────────────────────────────────────────────────────────────────

Moderator to usuwa. EHE...

Opublikowano

@xSmokBezioxKox

Raport za spam,

No tak oczywiście na enderchest wszystko działało a teraz przychodzi jakieś chodzące gówno które nie umie czytać i nabija posty

co tam authme nie obsługuje takich znaczków.

Opublikowano

Wczoraj byłem na topcrafcie co cie pytalem o hosting :D.

Otworz plik z wiadomosciami programem Notepad++, opcja formatowanie i konwertuj na utf8 bez BOM.

Kolejny który nie umie czytać ze zrozumieniem, przeczytaj dokładnie temat, potem zjedź do swojego posta kliknij edytuj, zaznacz go i weź typ na przekreślony pod spodem daj

"@Edit Przepraszam już będę czytał ze zrozumieniem"

TAK BTW

To nie jest to problem z kodowaniem, bo jak otwieram plik notepadem++ to znaczki są, tyko pluginy ich nie wyświetlają, skrypty je wyświetlają :D

Opublikowano

Ale ty nie masz zmienić kodowanie tylko przekonwertować to najpierw, ułomie.

Notepad++ zawsze Ci wyświetli prawidłowo bo obsługuje wiele kodowań.

Skript to też plugin.

Podobno masz serwer na ovh, a nie na fiberhost xD. Kłamliwa sucz.

Opublikowano

Ale ty nie masz zmienić kodowanie tylko przekonwertować to najpierw, ułomie. Notepad++ zawsze Ci wyświetli prawidłowo bo obsługuje wiele kodowań. Skript to też plugin. Podobno masz serwer na ovh, a nie na fiberhost xD. Kłamliwa sucz.

Fiberhost bierze maszyny z OVH.

Ale ty jesteś niedojebany? Skoro piszę że ten problem nie ma nic wspólnego z kodowaniem to k***a nie ma, a nie mi wciskasz ciemnote...

@Edit

Zrobiłem tak jak niedojeb prosił, i nadal to samo.

Opublikowano

Fiberhost bierze maszyny z OVH.

Ale ty jesteś niedojebany? Skoro piszę że ten problem nie ma nic wspólnego z kodowaniem to k***a nie ma, a nie mi wciskasz ciemnote...

Masz przekonwertowac kod,a nie tylko zmienić kodowanie, bo to nic nie da, najlepiej ściągnij czysty plik authme i od nowa spróbuj edytować 

_____________________________________________________________________________________________________________________

http://www.mpcforum.pl/topic/1300329-mcpadaambonet/
_____________________________________________________________________________________________________________________
Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Masz przekonwertowac kod,a nie tylko zmienić kodowanie, bo to nic nie da, najlepiej ściągnij czysty plik authme i od nowa spróbuj edytować 

Ale powiedz mi poco, skoro na enderchest z tymi samymi plikami działało?

Opublikowano

Ale powiedz mi poco, skoro na enderchest z tymi samymi plikami działało?

ech... jak kopiowałeś pliki, to mogło się najzwyczjniej usunąć :C

Chcecie Survival + Gildie ? Jesli tak to napisz jaki,oraz co chciałbyś na nim zobaczyc  :)

Opublikowano

Patrzcie na debila, nawet nie może sobie poradzić z kodowaniem a serwer robi.

Niedojebie piszę po raz kolejny to nie jest k***a problem z kodowaniem...

ech... jak kopiowałeś pliki, to mogło się najzwyczjniej usunąć :C

Spakowałem wszystko do tar pobrałem na fiberhoście i wypakowałem.

I akurat usuneło się tylko z plików z których korzystają pluginy, bo w skripcie jest wszystko ok.

Opublikowano

Niedojebie piszę po raz kolejny to nie jest k***a problem z kodowaniem...

Spakowałem wszystko do tar pobrałem na fiberhoście i wypakowałem.

I akurat usuneło się tylko z plików z których korzystają pluginy, bo w skripcie jest wszystko ok.

To jest problem z kodowaniem .... Usuń pliczek z authme, spróbuj na świeżym 

Opublikowano

@xSmokBezioxKox

Raport za spam,

No tak oczywiście na enderchest wszystko działało a teraz przychodzi jakieś chodzące gówno które nie umie czytać i nabija posty

co tam authme nie obsługuje takich znaczków.

Nie wiem dlaczego raport za spam, ponieważ On ma po części rację. Ja osobiście też używam tych znaczników, ale tylko w essentials i pluginach, które je obsługują. Chciałem dodać to do authme, ale niestety nie działało, więc też miałem identyczny problem. Nie wiem jak, ale to nie zależy od serwera na którym to wszystko stoi. Może chodzi tutaj bardziej o silnik. Sprawdź dokładną wersje jaką miałeś na enderchest i wgraj ten sam silnik na fiberhost. Myślę,  że może tak to pójdzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...