Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szkoda człowieka, a szkoda zwierzęcia

Brudny Jeleń

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam nie wiedziałem jak nazwać ten temat więc nazwałem go tak. Już mówię o co chodzi, a mianowicie nigdy nie jest mi szkoda jak ktoś umrze, śmierć dzieci mnie nie rusza, a na cierpienie ludzkie mam wyjebane, że tak powiem.

Ale za to nigdy nie mogę patrzeć jak cierpią zwierzęta nawet w najmniejszym stopniu. Serce mnie boli jak jakiś pojeb bije psa, albo innie zwierzątko. Wiem, że podobnie miał Adolf Hitler..

Dyskusja z kulturą

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

A jak Ci mama umrze to będziesz miał to w d***e?

===

Sam też nie mogę patrzeć jak zwierzęta cierpią, no ale człowieka też szkoda.

Opublikowano

Hahhahaha xD xD 
Zabił psa, to rozpierdolmy mu ryj, a potem niech zdechnie w męczarniach

pies = gówno bez mózgu

człowiek = istota inteligentna, na c**j nam psy, jak one tylko srają w kapcie.

"Wiem, że podobnie miał Adolf Hitler.."

ADOLF HITLER NIE BYŁ CZŁOWIEKIEM.

647041416238306889721.png

Opublikowano

Hahhahaha xD xD 

Zabił psa, to rozpierdolmy mu ryj, a potem niech zdechnie w męczarniach

pies = gówno bez mózgu

człowiek = istota inteligentna, na c**j nam psy, jak one tylko srają w kapcie.

"Wiem, że podobnie miał Adolf Hitler.."

ADOLF HITLER NIE BYŁ CZŁOWIEKIEM.

Sam jesteś gowno bez mozgu jak sobie wychowasz psa taki będzie.. mysle ze ten filmik da Ci do myslenia 

http://www.sadistic.pl/wyszkolony-piesek-vt320105.htm?highlight=pies+kupa
Opublikowano

Witam nie wiedziałem jak nazwać ten temat więc nazwałem go tak. Już mówię o co chodzi, a mianowicie nigdy nie jest mi szkoda jak ktoś umrze, śmierć dzieci mnie nie rusza, a na cierpienie ludzkie mam wyjebane, że tak powiem.

Ale za to nigdy nie mogę patrzeć jak cierpią zwierzęta nawet w najmniejszym stopniu. Serce mnie boli jak jakiś pojeb bije psa, albo innie zwierzątko. Wiem, że podobnie miał Adolf Hitler..

Dyskusja z kulturą

Znam wiele osób, które tak uważają.

Mi też jest bardzo przykro, gdy głupi człowiek znęca się nad zwierzęciem. Zwierzęta (zawężam do tych mniejszych, udomowionych gatunków) są w dużym stopniu od człowieka zależne. Najbardziej denerwuje mnie, gdy ktoś sam sobie kupi np. psa czy kota, a potem go bije, morduje, czy wyrzuca na ulicę. To jedynie świadczy jak głupi potrafią być ludzie. Jednak fakt, że ktoś ubolewa nad krzywdą zwierząt nie oznacza, że nie smuci go krzywda ludzka. Ktoś, kto przeżywa krzywdę każdego stworzenia, ma w sobie najwyższy stopień empatii. Nie wierzę, że Ty przeszedłbyś obojętnie obok katowanego człowieka.

#don't care

Opublikowano

@Naiko

Ja normalnie bym przeszedł, dla mnie większość ludzi to bezmózgi, którym się to należy.

Moja matka miała 5 operacji, jakoś żyje z bólem i mnie to nie porusza mocno, jednak wiadomo coś tam czuć.

Bardziej mnie boli to, że jakiś idiota walnie psa, za nic takiemu to bym przyjebał by nie wstał, bo jak pies (np. kundel) ma się bronić, przeciwko takiemu potworowi?

Psy są nam wierne, bo wiedzą, że jesteśmy inteligentniejsi i WIĘKSZOŚĆ chce dla nich dobrze.

Opublikowano
Bardziej mnie boli to, że jakiś idiota walnie psa, za nic takiemu to bym przyjebał by nie wstał, bo jak pies (np. kundel) ma się bronić, przeciwko takiemu potworowi?

Oczywiście, że się z tym zgadzam. Mnie bardzo porusza krzywda zwierząt i zawsze płaczę, gdy w filmach umiera np. pies :P Ale nigdy nie zrozumiem jak można być niemal obojętnym na to, że Twój własny rodzic cierpi? Nigdy bym tak nie mogła powiedzieć. I owszem, ludzie to są bezmózgi, którym czasem się należy, ale bez przesady... Kurde.

#don't care

Opublikowano

Oczywiście, że się z tym zgadzam. Mnie bardzo porusza krzywda zwierząt i zawsze płaczę, gdy w filmach umiera np. pies :P Ale nigdy nie zrozumiem jak można być niemal obojętnym na to, że Twój własny rodzic cierpi? Nigdy bym tak nie mogła powiedzieć. I owszem, ludzie to są bezmózgi, którym czasem się należy, ale bez przesady... Kurde.

Nie pomożesz człowiekowi, jeżeli inni nie zdołali pomóc w przeciwieństwie do zwierząt które można uśpić dla ich dobra.

Opublikowano

Tu nie chodzi już o możliwość pomocy, bo wiemy, że jest ona ograniczona w stosunku do ludzi, ale o współodczuwanie, co często pomaga znieść cierpienie.

PS drażliwy temat, ale człowieka też można "uśpić dla jego dobra" (eutanazja).

#don't care

Opublikowano

Hm, a co powiesz o cierpieniach dzieci? One też w młodych latach "nie myślą" logicznie. Ostatnio sporo słychać w telewizji o molestowaniach/katowaniach. Np. ostatnio o ojcu, który molestował 2 miesięczną córkę i matka nie wierzy w to (tak, sińce same się wzięły). Dla mnie dzieci (do pewnego wieku) są jak zwierzęta, bezbronne. Nie przepadam za ludźmi, ale jednak nie mogłabym patrzeć na cierpienie kogoś (poza tymi, co innych katują).

Opublikowano

Hm, a co powiesz o cierpieniach dzieci? One też w młodych latach "nie myślą" logicznie. Ostatnio sporo słychać w telewizji o molestowaniach/katowaniach. Np. ostatnio o ojcu, który molestował 2 miesięczną córkę i matka nie wierzy w to (tak, sińce same się wzięły). Dla mnie dzieci (do pewnego wieku) są jak zwierzęta, bezbronne. Nie przepadam za ludźmi, ale jednak nie mogłabym patrzeć na cierpienie kogoś (poza tymi, co innych katują).

Dzieci? Dla mnie jeszcze gorsze, jeżeli miałbym wybierać kto powinien czuć ból - dziecko czy zwierze typu pies to wybrałbym dziecko.

Może i nie mam empatii do ludzi jednak sami sobie na to zasłużyli.

@Naiko

Jednak jest to nielegalne.

Opublikowano

Ja również nie mogę patrzeć na cierpienie zwierząt, a widok człowieka który cierpi jest mi obojętny... Zadacie sobie pytanie dla czego?

Według mnie ludzie sami sobie wyrobili taką opinie...  Jak na przykład widzę bezdomnego no szkoda gościa. Ale jak widzę jak ktoś dla zabawy bije/ chce zabić kota lub psa. To mam chęć sam zabić taką osobę...

320551442138510845087.png
Opublikowano

Rozumiem, starszy człowiek, który myśli. Ale jak można katować dziecko? Miesięczne? Przecież to nie myśli, nie ma jak się obronić (zwierzęta mają zęby, pazury), a takie dziecko? Nie rozumiem Waszego toku myślenia. Pies - bezbronny. Dziecko kilku miesięczne - bezbronne :mellow: Nie, nie próbuję wcisnąć Wam swojego zdania, tylko proszę o wytłumaczenie. Czym się różni takie dziecko od zwierzęcia (m.in. wymienionego psa)? 

Opublikowano

Ogólnie obchodzą mnie tylko moja rodzina bądź znajomi, a na resztę mam wyjebane. Wiem, że dla rodzica strata dziecka to coś wielkiego, ale np. co sobie taki pies pomyśli jak ktoś zabija jego dziecko ? zwierzęta też mają uczucia, lecz nie mają takiego swobodnego myślenia jak ludzie dla tego nie jest mi ich szkoda.

Gdybym miał do wyboru zabić jakiegoś człowieka lub zwierze zabiłbym człowieka, ponieważ nie czuje jakiś większych uczuć do ludzi tak po prostu.

Opublikowano

Mam podobnie. Z smierci niektorych ludzi to ja nawet bym sie cieszyl(np. dzieciobojczyni czy osob co sie znecaja nad zwierzetami). Ale jo chyba naturalne u normalnego czlowieka, ze stawia sie za slabszymi.

Opublikowano

Większa beka jest taka, że jak już człowiek skatuje psa lub kota, to dostaje śmieszny wyrok w zawiasach albo pół roku odsiadki, a obrońcy praw zwierząt się burzą i uważają że powinni być tak samo traktowani jak pedofile itp.

No fakt faktem, przyznać tu racje muszę bo zwierzęta najczęściej same się nie obronią przed oprawcami... Problem jednak w tym, że w naszym chorym kraju, sądy nie uwzględniają najczęściej czy dany wyrok jest odpowiedni tu przykład.

Za dzieciobójstwo najczęściej ludzie dostają 15 lat więzienia, a to jest tak samo morderstwo jak dorosłego człowieka więc 25 albo dożywocie powinny być tylko brane pod uwagę. Z kolei znęcanie się nad zwierzętami jest traktowane bardzo pobłażliwie.

Opublikowano

Nie szkoda mi zwierząt, za to ludzi - jak najbardziej, szczególnie małych dzieci. Proszę was, skończcie z tekstami typu "zajebałbym typowi tak, że by nie wstał" - prawda jest taka że dostajecie bombe w pysk i zbieracie zęby z chodnika.

Opublikowano

Jak jesteście takimi obrońcami zwierząt to zapiszcie się do jakiegoś schroniska i pomóżcie im , a nie się wyżalacie na MPC.

Nie popieram zachowania tych osób co się znęcają nad zwierzętami ,ale nigdy nie będe stawiał zwierzęcia nad człowiekiem . Dziwie się w sumie , że to sami to robicie , w końcu jesteście ludźmi..

Opublikowano

Jak jesteście takimi obrońcami zwierząt to zapiszcie się do jakiegoś schroniska i pomóżcie im , a nie się wyżalacie na MPC.

Nie popieram zachowania tych osób co się znęcają nad zwierzętami ,ale nigdy nie będe stawiał zwierzęcia nad człowiekiem . Dziwie się w sumie , że to sami to robicie , w końcu jesteście ludźmi..

To podludzie, małpy - zwierzęta. Swój broni swojego.

A najlepsza beka jest wtedy, kiedy okazuje się że tymi obrońcami zwierząt są seby z Otaku w awatarze xD

Opublikowano

Ja nie lubię zwierząt, bo są głupie i nadają się tylko do utrzymywania flory (no i jeszcze do transportu ludzi). W ogóle mnie nie rusza krzywda zwierząt. Jakbym widzał, że ktoś katuje jakiegoś psa czy kota przeszedł bym obojętnie. Za to każdy człowiek jest o wiele mądrzejszy od każdego zwierzaka. Nawet typowy dres z jakiejś patologii ma szanse na zmiane swojego życia i stanie się wynalazcą rewolucyjnej technologii. Oczywiście nie mam nic przeciwko istnienu zwierząt, bo fajnie sobie czasem skoczyć do zoo pooglądać je.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...