Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jaką linię mainować na SoloQ?

Yucares

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę się zdecydować, w każdej linii jest coś fajnego.

Top:

+Bardzo podobają mi się postacie przeznaczone na tą linię, przyjemnie mi się nimi gra.

-Ciężko jest, kiedy przeciwnik mnie skontruje, muszę wtedy defować co jest ciężkie, gdy gość freezuje linię.

-Trzeba pilnować turreta, nie za bardzo można pomóc teamowi, chyba, że teleportem (zazwyczaj kosztem turreta).

Ulubione postacie, którymi najlepiej gram: Tryndamere, Ryze, Malphite, Irelia, Jax, 

Jungle: 

+Przyjemne postacie.

+Nie trzeba się tak mocno skupiać, wystarczy patrzeć na mapę i gankować.

+Duży wkład w grę, łatwo wycarrować.

-Często mi się nudzi granie na jungli.

Potrafię grać każdym junglerem.

Mid:

+Fajne postacie.

+Kiedy sobie nie radzę schodzę na bota, często łapiąc double killa. Jest mi wtedy łatwiej na linii.

+Skillowa linia, moim zdanie kontry nie są tak odczuwalne jak na topie.

+Łatwo wycarrować.

-Ciężko się czasem dostać, dużo osób mainuje tą linię.

Gram najczęściej Katariną, Zedem, Twisted Fatem, Fizzem, Ahri, Jaycem, 

ADC:

+Lubię ten damage.

+Lubię lasthitować.

-Aby wygrać linię potrzeba dobrego supporta (albo chociaż, żeby nie wbijał się i nie feedował).

-Lubię tylko Dravena (i to baaardzo)

Draaaaaven <3 Best champion ever!

Support:

+Lubię carrować mojego ADC i teamfighty.

+Lubię sightstona, zawsze warduję ile się da.

-Jakoś nie lubię tego, że np. kiedy nikogo nie ma na bocie, np. w 40min. to ciężko jest samemu odpushować miniony.

Lubię wszystkich tankowatych supportów, a zwłaszcza Brauma.

Trochę się rozpisałem (nudziło mi się). Liczę na to, że doradzicie mi, co opłaca się mainować na SoloQ. Mimo, że lubię i umiem grać wszędzie to większość osób mainuje 1 linię albo nawet 1 postać. Ja też chcę znaleźć gdzieś swoje miejsce :/

Opublikowano

Nie chce mi się tego czytać.

Równiez to powiem.

Antywarn ; Jezeli chcesz wygrywać to mainuj jungle albo adc. 

Jungla ma największy wpływ na gre, zaś adc szybko się feeduje.

Czerwone jest piękne! Kocham <3

Opublikowano

Wazna w tej roli jest twoja aktualna dywizja.

Ja osobiscie uwielbiam topa ale powinienes wybrac linie na ktorej czujesz sie najlepiej czy tez najpewniej.

Osobiscie polecam Ci mainowac Topa i/lub Suppa, z lekkim "ogarem" oraz dobra komunikacja z innymi ( Brak flame'u ) Mozna wysoko zajsc w YoloQ.

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Opublikowano
Osobiscie polecam Ci mainowac Topa i/lub Suppa, z lekkim "ogarem" oraz dobra komunikacja z innymi ( Brak flame'u ) Mozna wysoko zajsc w YoloQ.

Podałeś najmniej znaczące linie na SoloQ, lol.

Top, który jedyny kontakt z grą do mid game ma jedynie po użyciu tp. Support może niby może wardować, pomagać, bronić adc i jest to ważne, ale ogarniając inne pozycje typu; mid z roamem w każde miejsce, czy jungla, która może pomagać wszystkim, kontrolować mapę etc. są o wiele bardziej przydatynmi pozycjami gdy chcemy wygrywać rankedy, a nie po prostu grać tam gdzie lubimy najbardziej.

Btw. Ktoś napisał wyżej, że adc, bo topki w challengerze grają adc. Dobry argument bro, Kappa.

tl;dr - graj mid/jungle

Opublikowano

Jeżeli masz taki problem... To po prostu ciągnij losy. Jeżeli w KAŻDEJ grze będziesz wygrywał swoją linię to gwarantuje Ci, że wybijesz się natychmiastowo.

Diss_Stream.png

Opublikowano

Polecam supporta.

Jesteś ogarnięty - w 70% wygrana. Wystarczy jedna dobra inicjacja  na bocie z Twojej strony i adc ora. Druga sprawa - dbasz o wizję, stawiasz wardy na baronie/smoku i w miarę możliwości we wrogiej jungli. Dzięki temu przewidzisz ruchy wrogiego junglera i ułatwisz swojemu counterjunglę. Starasz się czyścić wardy. Trzecia sprawa - pingujesz gdy widzisz wroga na wardzie, może to uratować komuś życie. 

Ogólnie wyszedłem suppem z SV do GV i było to proste, nawet jeśli Twój adc niezbyt ogarnia, to jeśli dobrze zainicjujesz to powinno być dobrze. 

Proponowane zestawy komputerowe na bieżący miesiąc:

KLIK!

Pomogłem? Daj lajka! Potrzebujesz mojej pomocy? Oznacz proszę mój nick w poście @Nitex

:)

Opublikowano

Polecam supporta.

Jesteś ogarnięty - w 70% wygrana. Wystarczy jedna dobra inicjacja  na bocie z Twojej strony i adc ora. Druga sprawa - dbasz o wizję, stawiasz wardy na baronie/smoku i w miarę możliwości we wrogiej jungli. Dzięki temu przewidzisz ruchy wrogiego junglera i ułatwisz swojemu counterjunglę. Starasz się czyścić wardy. Trzecia sprawa - pingujesz gdy widzisz wroga na wardzie, może to uratować komuś życie. 

Ogólnie wyszedłem suppem z SV do GV i było to proste, nawet jeśli Twój adc niezbyt ogarnia, to jeśli dobrze zainicjujesz to powinno być dobrze. 

Powiedzmy sobie szczerze wyjsc z silvera można tak naprawdę wszystkim. Zresztą platyna -diament 5 też jest easy, ale supportem tam już nie wykerujesz. Ostatnio boostowałem p5->d5 polecam grać jinx // kayle // ryze około 90% win ratio

Opublikowano

To już nie S3, że mid był najłatwiejszy do carrowania. Teraz jest w miarę wszystko zbalansowane, no może top trochę odstaje, bo 2 koniec mapy od drake, wszyscy biją się raczej w dolnej części mapy i mały wpływ na grę przez to. Graj tym czym lubisz, proste :D

Opublikowano

To już nie S3, że mid był najłatwiejszy do carrowania. Teraz jest w miarę wszystko zbalansowane, no może top trochę odstaje, bo 2 koniec mapy od drake, wszyscy biją się raczej w dolnej części mapy i mały wpływ na grę przez to. Graj tym czym lubisz, proste :D

Właśnie identyczny przypadek miałem grając Irelią bez Teleportu, wszyscy tam poginęli przez Ahri z przeciwnego teamu... :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...