Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zatrzymajmy okrucieństwo na farmie lisów w Karskach!

LubieZielone

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciał bym sie podzielić tematem i zachęcić do pomocy dla nie winnych lisów które są w nie woli w Karskach.

Klip video na farmie:

Właściciel fermy w Karskach został już dwa lata temu skazany za znęcanie się nad lisem. Jak widać, kara grzywny 500 zł była niewystarczająca. Materiały opublikowane przez Otwarte Klatki pokazują, że na fermie nadal dochodzi do tych samych zaniedbań: chore zwierzęta, przepełnione klatki, zalegające sterty odchodów. Dlatego też Otwarte Klatki nie tylko zawiadamiają o popełnieniu przestępstwa znęcania się nad zwierzętami w Karskach, ale domagają się od Prokuratury Rejonowej i Powiatowej Inspekcji Weterynaryjnej podjęcia zdecydowanych działań zmierzających do zamknięcia tej fermy.

Wystarczy podać Imię Nazwisko miejsce skąd pochodzisz i swój Email.

Dziękuje za uwage :) mam nadzieje że wygramy!

http://www.otwarteklatki.pl/karski/
Opublikowano

Hmmmm.  Akcja jest naprawdę pożyteczna. Trochę aż szkoda mi się ich zrobiło. Co do nazwiska i imienia to pewnie mało kto poda bo tu więkoszość jest -18.

Ale + dla samej akcji. Przydałoby się to przypiąć.

Opublikowano

Siedzę na d***e w domu, c**j mnie ma to obchodzić że w jakiejś

piździe ktoś się znęca nad zwierzętami? Zamkną jednego, urodzi się nowy,

jeden lis umrze, urodzi się kolejny. Chuj z tym.

650311402782440296730.jpeg

Mój PC:

CPU: I5 2500k I GPU: Sapphire HD7950 Vapor-X I PSU: be quiet! L8 CM 630W I MOBO: MSI Z77A G43 I RAM: Patriot 2x4GB 1600MHz I CASE: Fractal za 400zł NW

Opublikowano

Ale ogólnie co wy macie taki ból dupy ze znęcają się nad tymi lisami. Czysta ekonomia, człowiek hoduje dla zysku w jak najgorszych warunkach byle więcej zarobić. To było będzie i jest.

Niech robi co chce jak robi za to kase. A biedne kurczaczki w klatkach kto uratuje ?

battles,proportional,340,200,4aacb48576518419e9d6e448daa43645.jpg

Opublikowano

Kurczaki debilu są hodowane na skalę masową. Lisy już nie bardzo a każde zwierzę czuje (pominmy temat swin krow itp bo one są dla nas niezbędne). A jak już mają hodować to w ludzkich warunkach czyli każdy osobno i czysta klatka. Ah jak fajnie się spi na własnym gównie prawda forumowicze?

Opublikowano

Kurczaki debilu są hodowane na skalę masową. Lisy już nie bardzo a każde zwierzę czuje (pominmy temat swin krow itp bo one są dla nas niezbędne). A jak już mają hodować to w ludzkich warunkach czyli każdy osobno i czysta klatka. Ah jak fajnie się spi na własnym gównie prawda forumowicze?

"Debilu", dlaczego pomijasz krowy, świnie i kurczaki? Przecież każde zwierzę "czuje", nieprawdaż? Równie dobrze możemy jeść lisy i psy, co za różnica? Twoja logika mnie rozbraja.

Opublikowano

Sam tu właśnie pokazujesz jakim jesteś debilem. Myślisz że kurczaki świnie krowy były od początku hodowane na wielka skale ? Widać że hodowle lisów się zaczynają rozrastać.

Ale naprawde mnie tym rozbawiłeś kurczaki nie ważne ale liski trza ratować.

Opublikowano

Sam tu właśnie pokazujesz jakim jesteś debilem. Myślisz że kurczaki świnie krowy były od początku hodowane na wielka skale ? Widać że hodowle lisów się zaczynają rozrastać.

Ale naprawde mnie tym rozbawiłeś kurczaki nie ważne ale liski trza ratować.

Nie wiem czemu mówisz mu debilu, skoro sam też jesteś debilem. No, chyba, że już jesteście "na Ty". 

Szkoda, wielka szkoda, że większość tutaj osób, która się udzieliła to debile, którzy myślą, że jak napiszą "c**j mnie to obchodzą lisy", "nie pomogę" to pokazują swoją wyższość lub inteligencje bo jak jeden debil napisał "to czysta ekonomia". W odpowiedzi dla dwóch debili napiszę, że bojlery (czyt. kury hodowane w klatkach na rzeź) uratuje szerząca się idea o wolnych wybiegach. Nie wiem jak można nie wiedzieć i nie przejmować się, że taki kurczaczek, którego zjadacie na obiad to w rzeczywistości kura, która była schorowana i nafaszerowana (na siłę poprzez manipulowanie jej snem) tanią paszą oraz antybiotykami. A przy okazji ta biedna kurka była kanibalem bo razem z paszą zjadła szczątki innej kury oraz własne odchody bo klatki nie są czyszczone ani z odchodów ani z kurek, które umierają. To samo tyczy się świń, krów, koni a nawet ryb. Warto też wspomnieć, że wszystkie zwierzęta hodowlane przechodzą różnorodne zabiegi, aby nieokaleczały siebie i innych zwierząt. Oczywiście te zabiegi są niewyobrażalnie bolesne, a wykonuje się je bez znieczulenia.

@ Wypełniła, oraz udostępniłam na fejsie. (;

Opublikowano

Nie wiem czemu mówisz mu debilu, skoro sam też jesteś debilem. No, chyba, że już jesteście "na Ty". 

Szkoda, wielka szkoda, że większość tutaj osób, która się udzieliła to debile, którzy myślą, że jak napiszą "c**j mnie to obchodzą lisy", "nie pomogę" to pokazują swoją wyższość lub inteligencje bo jak jeden debil napisał "to czysta ekonomia". W odpowiedzi dla dwóch debili napiszę, że bojlery (czyt. kury hodowane w klatkach na rzeź) uratuje szerząca się idea o wolnych wybiegach. Nie wiem jak można nie wiedzieć i nie przejmować się, że taki kurczaczek, którego zjadacie na obiad to w rzeczywistości kura, która była schorowana i nafaszerowana (na siłę poprzez manipulowanie jej snem) tanią paszą oraz antybiotykami. A przy okazji ta biedna kurka była kanibalem bo razem z paszą zjadła szczątki innej kury oraz własne odchody bo klatki nie są czyszczone ani z odchodów ani z kurek, które umierają. To samo tyczy się świń, krów, koni a nawet ryb. Warto też wspomnieć, że wszystkie zwierzęta hodowlane przechodzą różnorodne zabiegi, aby nieokaleczały siebie i innych zwierząt. Oczywiście te zabiegi są niewyobrażalnie bolesne, a wykonuje się je bez znieczulenia.

@ Wypełniła, oraz udostępniłam na fejsie. (;

Tak ogólnie o czym ty w tym poście pierdolisz ? Opisałaś tylko jak sie hoduje zwierzęta. Nic o lisach o których jest mowa w pierwszym poście. Jeszcze jedo, sama jesteś jak ten "bojler" -.- (Brojlery – drób ras mięsnych, intensywnie tuczony i przeznaczony na ubój)

Opublikowano

Tak ogólnie o czym ty w tym poście pierdolisz ? Opisałaś tylko jak sie hoduje zwierzęta. Nic o lisach o których jest mowa w pierwszym poście. Jeszcze jedo, sama jesteś jak ten "bojler" -.- (Brojlery – drób ras mięsnych, intensywnie tuczony i przeznaczony na ubój)

No, najwyraźniej mi się literka nie wcisnęła, rzeczywiście jest co wytykać palcami.

A jeśli już wytykasz palcami to sam jesteś "jedo" i nie "sie" tylko "się".

O lisach jest wystarczająco napisane i dodany film, który to ukazuje, a jeśli kogoś to interesuje głębiej to jest artykuł na stronie organizacji.

Napisałam akurat o kurczakach bo debile zaczęły temat, że nad lisami ubolewają, a kurczaki mają w d***e.

I nie będę rozpisywać się już debilom bo jak widać skoro jeden debil nie zrozumiał mojego postu to wątpię, że reszta debili zrozumie. ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...