Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Szukam programu do redukcji szumów live

Dyzson

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Poszukuje programu do niwelacji, usuwania, redukcji szumu nagrywanego przez mikrofonie w czasie rzeczywistym.

Coś co działałoby jak "Remove background noise" w programie TS3. (niestety też nie usuwa szumów z tła całkowicie, ale redukuje je znacznie)

O co mi konkretnie chodzi. Przesiaduje z kolegami na Skype, posiadam mikrofon pojemnościowy Reloop sPodcaster.

Mikrofon jest świetny, niestety mój komputer wydaje z siebie straszne odgłosy, a mikrofon je rejestruje.

Słychać je bardzo głośno, niema z tym większego problemu. Jednak, gdy gramy w CS'a bardzo to przeszkadza.

Po prostu szum zagłusza kroki i dźwięki z CS'a. Po przyciszeniu mikrofonu dalej jest ten sam problem tyle, że mnie gorzej słychać.

Szukam czegoś co mogło by zmniejszyć rejestrowane szumy lub czegoś co pozwoliło by ustawić Push to talk w Skype.

( musi to być coś co działa na skype, rozmowa przez inny pogram niestety odpada )

Fajnie jeśliby dałoby zmniejszyć również owe szumy nie tylko na skype.

Nie chodzi mi o programy, które służą od odszukania nagranego dźwięku.

2991614134831771257995.png

Opublikowano

W żadnym stopniu nie jest to wina mikrofonu ani jego ustawień. Mój komputer naprawdę pracuje bardzo głośno, nie da się przy nim usnąć.

Mikrofon w systemie mam ustawiony na 90% + niema w nim ustawień wydajności. W systemie mogę go tylko włączyć, wyłączyć oraz zmienić głośność.

"Po przyciszeniu mikrofonu dalej jest ten sam problem tyle, że mnie gorzej słychać." Szumy słychać mniej ale i mnie gorzej, a nie mam zamiaru w nocy drzeć się do mikrofonu.

Edit:// Aha, jedyne co mogę włączyć lub wyłączyć w ustawieniach mikrofonu jeszcze to AGC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...