Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkręcanie ;O

n3ver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszyscy pisza zeby podkrecic kompa trzeba poszperac w biosach ... to nie prawda :)

Teraz troche napisze o podkrecaniu ;) To jest bardzo latwe :D

A wiec :

1.Sciagamy program " GlockGen " - hxxp://download.chip.eu/pl/ClockGen-1.0.4.7_149819.html xx=tt

46402536.png

2.Wlaczamy program i powinno nam wyskoczyc takie okienko :

17080507.png

3.Dusimy "PPL Setup" i Wybieramy tak jak na screnn ( "ICS 94228" dla mnie to najlepsze :> ) I nadus " Read Clocks "

95730064.png

4.Teraz wylaczamy " PLL Setup " i wlaczamy " PLL Control "i powinno nam takie cos wyskoczyc "

41891722.png

5. No i teraz podkrecamy :) W moim przypadku to 132.05 na 157.10 ( Wiem ze malo bo to moj stary komp :P niektorzy podkrecaja z 330 do 390 ;oo ) Dlaczego tylko z 130.05 do 157.10 ? bo jak wezme 160.00 to mi sie komp wylacza .... w najgorszym wypadku sie procek spali xD

29805276.png

6. I dusimy 48675606.png I jest juz komp podkrecony :)

Podoba sie ? daj 5* !

PS. Najlepiej podkrecac podczas grania ( lepsze efekty )

NIE PODOBA SIE ? TO POPROSTU WYJDZ !

By n3vers

Opublikowano

Ładnie Ładnie :) masz +

kapucha06.png

Pomogłem ?? DAJ + lub 5 :D

FuLLMT2

OFF

ElipseMT2

Klasa: Woj

Lvl: 76 ciagle rosnie :)

Królestwo: Jinno

Profesja: Body

Nick: Josh

Gilidia: Brak

postac-16435.jpg

Opublikowano

ja się tego nie tknę, wole podkręcenie w biosie

nie wydaję mi się, ze to dużo da...

xniquinjectx.png

sygnaniqu.png

Opublikowano

Trochę pomogło :) szybciej lata :) ale też jak się ma brud w procku i się przegrzewa warto przeczyścić radiator :0 i widać dużą różnice :)

Logo.JPG

Opublikowano

Ludzie, gówno się znacie na OC w WR ;] Aby zauważyć jakiekolwiek różnice należy podkręcić w trakcie, gdy gra jest włączona ~ 15% pierwotnej częstotliwości. A przy 30% latasz jak speed hack i plantujesz bombe w około 2 sekundy.

I w PLL powinniśmy wybrać akurot tą opcję, która pasuje do naszej płyty głównej, a nie ta, która się podoba. Pozdro <3

Dziękuję, dobranoc.

Opublikowano

ja się tego nie tknę, wole podkręcenie w biosie

nie wydaję mi się, ze to dużo da...

W biosie?:> Jak podkrecalem w biosie to mi gowno dawalo .... Jak sciagnalem GlockGen no to odrazu byly efekty :)))

Opublikowano

tak wszystko fajnie ale jak mi te okienko sie wyswietla to sa tylko 2 opcje clock i options :P pewnie nie reaguje z moim prockiem albo cos :P

1377774857-U369478.png

Opublikowano

u mnie to tam nie działa

da się tylko zmniejszyć a zwiększyć nic

staje na pewnym poziomie i nic

dobra tam ja zresztą tego nie potzrebuję ;p

ale hmm ok może się przyda

1374132184-U48159.png

Sygna by Cristiano

Opublikowano

I w PLL powinniśmy wybrać akurot tą opcję, która pasuje do naszej płyty głównej, a nie ta, która się podoba. Pozdro <3

A jak sprawdzić, która opcja akurat pasuje??

...

Opublikowano

Ej mam problem POBRAŁEM WŁACZYŁEM I mam tylko clock i options nie mam tego all pas czy cos tam czemu tak mam ???

Jestem sobą nie udaje dorosłego w Warrocku bo to bez sensu.Staram sie grać na skillu bez cheatów he d;)

10 postów [x]

20 postów [x]

30 postów [x]

40 postów [x]

50 postów[x]

60 postów [x]

70 postów [x]

80 postów[x]

90 postów []

100 postów []

110 postów [] http://crossfire.cfps.pl/syg

120 postów []

130 postów []

140 postów []

150 postów []

http://crossfire.cfps.pl/sygnatura/rpsforfight_2_14.png

Opublikowano

a więc tak ;) kolega patrze tutaj się starał wam opisać sposób lecz dzięki jego nie uwadzę pewna ilość osób korzystających z tego programu może stracić swoje fantastyczne płyty główne. widać że chłopak nie zna się na rzeczy i pisze to co znalazł gdzieś tak przypuszczam ;) do karzdej płyty głównej jest inny program !! no chyba że się będziecie bawić w biosie ;* tutaj jak widać nie ma umieszczonego do jakiej to jest karty graficznej, ani napisu wszystko robicie na własną odpowiedzialność ;)) a więc jeżeli komuś sprzęt nawalił przez ten "beznadziejny" temat (bo jest on tylko dla osób które nie mają skilla i muszą oszukiwać). i życzę powodzenia osobom które tak porobiły... radzę cofnąć ustawienia i jak nie znacie innych programów odpowiednich do waszych płyt głównych radzę się bawić w biosie... bynajmniej bezpieczniejsze...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...