Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie w sprawie broni

shuterxgame

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam kolegów strzelców.

Otóż trapi mnie pewna kwestia w sprawie trzech nietuzinkowych broni, jakimi są HK-417, FAMAS, oraz K2.
Zapewne wiele wątków z podobnym pytaniem pojawiało się już na tym zacnym forum, lecz nie mam wystarczająco dużo czasu,
żeby śledzić wszystkie tematy. Więc: Potrzebna jest mi wasza opinia drodzy strzelcy, która z wyżej wymienionych broni jest
dobra / najlepsza na rozgrywkę typu blasting / seizure / CW ? Mogę dodać, że grałem tymi trzema cudami i każda z nich ma
swoje plusy i minusy, jednakże nie da się grać trzema na raz dlatego też chciałbym wiedzieć, którą Wy byście wybrali na stałe?
Powiecie zapewne, że dla każdego stylu gry wybralibyście inną broń i tutaj macie rację, lecz skupmy się na stylu "umiarkowanym".
Rozumiem przez to, że nasz przykładowy GRACZ jest opanowany i nie leci na pierwszy ogień. Lubi grać na średnich dystansach, gdyż wtedy czuje się bezpiecznie i może wspierać swoją drużynę. Czasem zdaży mu się również bliskie spotkanie z wrogiem.

Pozdrawiam i czekam na wasze zdanie.

Opublikowano

Ja bym polecił HK, dlaczego?

Ta broń ma w sobie to coś, taki pazur którego brakuje każdej innej broni. 

Ponadto jest bardzo celna co się liczy. 

HK jest bronią bardzo skillową, jeśli od razu Ci nie siedzi granie nią (tak samo jak AK czy SCAR-L Czy H)

I wszystko jasne...

Opublikowano

HK gra mi się bardzo dobrze, ale tę broń trzeba "zrozumieć". Chodzi mi o to, że nie wybacza ona zbyt wielu błędów, jednak masz rację, bo jest to zdecydowanie broń z pazurem.

Na razie mam przegrane nim około 400 minut, więc dopiero się przyzwyczajam. K2 mam około 3k minut a FAMAS'em jakieś 1200. Dlatego to dla mnie bardzo trudny wybór, bo

potrzeba mi broni wszechstronnej. W HK najlepiej podobają mi się te często niespodziewane HEAD SHOT'y, a w FAMAS'ie z kolei drażni mnie trochę to, że szybko kończy się amunicja.

K2 jest dobry na bliskie dystanse i można grać nim praktycznie bez celowania z przybliżeniem.

Opublikowano

Ja mam 3000 min z m4. Wdg mnie kazda bron jest pro,tylko trzeba ją zrozumieć,jej każdy strzal. Bardzo polecam hk, na Dm wyciskam kd 3/1, wspaniala na dalekie jak i bliske dystanse. Nie strzelalem dużo z k2 ale wiem ze famas wdg mnie ma duży rozrzut który kieruje się ku górze. Trzeba ściągać celownik w dol. A wiec hk najlepsze. Polecam ⌒.⌒

APT_STEAM_GIF.gif?t=1562686070

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...