Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupowanie z1 na allegro - ta aukcja jest "legit" ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zamierzałem dzisiaj kupić sobie telefon - ale tak czytam te opisy, i jest napisane, że telefon jest nowy, ze zgodnym imei i z naklejoną folią na szybce i klapce. Z tego co wiem, to pudełka z telefonami są zaplombowane - po co sprzedawca miałby więc je otwierać?

Mam na mysli tę aukcję: http://allegro.pl/nowy-sony-xperia-z1-bez-simlocka-wawa-sklep-brodno-i4681263538.html
Co myślicie? Telefon może być jakiś "powystawowy" czy normalny, całkiem nowy wcale nieużywany?
Z góry dzięki za jak najszybszą odpowiedź.

Opublikowano

Jak dla mnie aukacja jest okej. 

Dlaczego pudełko otwarte? Są dwie możliwości:

1. Pierwotny właściciel biorąc telefon w orange otworzył go w salonie w celu zobaczenia zawartości.

2. Komis skupując telefon otworzył pudełko

Jedna kwestia która mnie zastanawia to gwarancja, a konkretnie karta gwarancyjna. Nie jestem pewien czy Sony nie oczekuje pierwotnego paragonu/faktury zakupu 23% (w tym przypadku z sieci orange). Zapytaj może czy dają taki paragon, możliwe, że nie bo jak to faktura to zasłaniają się ochroną danych osobowych. Jednak w moim przypadku kiedy brałem telefon z komisu dostałem pierwotny dowód zakupu w postaci faktury. 

Opublikowano

nic nie jest powystawowe, wszystko zgodne. 

nie lepiej kupić ze sklepu o 50 złoty drożej? 

Hmmm, jak byłem w np. media expercie to były po jakieś 1700, mógłbyś mi dać link do tej oferty? Dzięki

Jak dla mnie aukacja jest okej. 

Dlaczego pudełko otwarte? Są dwie możliwości:

1. Pierwotny właściciel biorąc telefon w orange otworzył go w salonie w celu zobaczenia zawartości.

2. Komis skupując telefon otworzył pudełko

Jedna kwestia która mnie zastanawia to gwarancja, a konkretnie karta gwarancyjna. Nie jestem pewien czy Sony nie oczekuje pierwotnego paragonu/faktury zakupu 23% (w tym przypadku z sieci orange). Zapytaj może czy dają taki paragon, możliwe, że nie bo jak to faktura to zasłaniają się ochroną danych osobowych. Jednak w moim przypadku kiedy brałem telefon z komisu dostałem pierwotny dowód zakupu w postaci faktury. 

Tym mnie zaintrygowałeś. Czyli mam po prostu zadzwonić i spytać się, czy mają pierwotny paragon?

Opublikowano

Zauważyłem, że ktoś poruszył kwestię gwarancji więc wyjaśnię wam to.

Jeżeli użytkownik posiada podbitą kartę gwarancyjną lecz nie posiada dowodu zakupu (paragon / faktura) to gwarancja jest nie ważna.

Przeważnie paragon jest przyczepiony do karty gwarancyjnej zszywaczem.

0LsM05U.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...