Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opinie na temat Turcji, Rosji, ew. Brazylii (serwery)

Janosik1337

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam w planach zrobienie kolejnego (już czwartego) smurfa. Na EUNE i EUW posiadam, dlatego teraz rozważam opcję Turcji / Rosji / ew. Brazylii.

Jeśli mieliście jakieś styczności z w/w serwerami, to napiszcie najlepiej na takim schemacie:

(Przykładowo)

Serwer: Oceania

Opis: <tutaj opisujesz co Ci się podoba na tym serwerze, co Cię denerwuje, etc. wady i zalety>.

Ping tam: 400

Ping na EUNE / EUW: 60 (chodzi o to, żeby było porównanie).

Daję lajki.

Opublikowano

Gram na tureckim serwerze i odradzam ci tam grać. Sam żałuje że się tam gram. A to dlatego że turkowie będą cię za byle co reportować i ciągle będą spamić. Wprawdzie zwykle piszą po turecku i ich nie rozumiem ale sporo jest takich co po angielsku ciągle ubliżają mi i reszcie teamu. Ping jest taki sam jak EUNE.

Czy serwer turecki ma jakieś zalety? Mniej bolowców.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Turcja - Trochę wyższy ping niż na EUNE (o jakieś 20), słaby poziom gry szczególnie w przedziale platyna-srebro. Czasami trudno dogadać się po ang

Rosja - Ping większy o jakieś 20-30, moim zdaniem bardzo słaby poziom gry, gold z EUNE spokojnie tam mógłby być w plat II-III. Bardzo trudno dogadać się po ang, wręcz czasem możesz zacząć byś obrażany przez to, że nie mówisz po ich języku

Brazylia - Dawno grałem ale ping większy około 40-50, taki sobie poziom gry, trochę pokazują klasy w diamencie. Z ang nie miałem zbytnich problemów.

Polecam raczej Turcję ze względu na ping i możliwość komunikacji.

916741414680034286162.png

Opublikowano

rosja: ping normalny, jak nie znasz cyrylicy to sie nie dogadasz :P

mozesz sobie na luzie zmienic w plikach jezyk na polski, ale jak znasz cyrylice i zmienisz, to bedziesz zamiast ich literek widzial kwadraty.

gra podobna jak na eune. duzo flame, poziom gry sredni :P

Opublikowano

Turcja - Trochę wyższy ping niż na EUNE (o jakieś 20), słaby poziom gry szczególnie w przedziale platyna-srebro. Czasami trudno dogadać się po ang

Rosja - Ping większy o jakieś 20-30, moim zdaniem bardzo słaby poziom gry, gold z EUNE spokojnie tam mógłby być w plat II-III. Bardzo trudno dogadać się po ang, wręcz czasem możesz zacząć byś obrażany przez to, że nie mówisz po ich języku

Brazylia - Dawno grałem ale ping większy około 40-50, taki sobie poziom gry, trochę pokazują klasy w diamencie. Z ang nie miałem zbytnich problemów.

Polecam raczej Turcję ze względu na ping i możliwość komunikacji.

ty k***a j****a w dupe mać wiesz gdzie leży brazylia? weź sie k***a ogarnij tam dostaniesz k***a 250 pingu insta i po c**j wprowadzasz ludzi w błąd przez takich jak ty nie traktuje tego forum powanznie nara

1377531174-U173186.png

Opublikowano

Rosja - dziwni ludzie, wbije ci się jungler na mida, zdivuje umierając, obwini o to ciebie i wyjdzie z gry. Nie ma co tam grać jak nie znasz cyrylicy i jakichś podstaw rosyjskiego.

Opublikowano

W turcji spoko ping 40-60 nie różni sie od eune ping czasami dogadasz sie po angielsku poziom to nie wiem w brazie siedze xD a tak niski raczej

Opublikowano

W turcji spoko ping 40-60 nie różni sie od eune ping czasami dogadasz sie po angielsku poziom to nie wiem w brazie siedze xD a tak niski raczej

Cóż, jeśli chodzi o Silvera i Golda to poziom jest bardzo porównywalny z tym na EUNE. Ale podobno już turecka platyna i diament grają już gorzej niż platyny i diamenty z EUNE.

kirito_signature_final_by_trayylolz-d6jp

Opublikowano

Rosja - dziwni ludzie, wbije ci się jungler na mida, zdivuje umierając, obwini o to ciebie i wyjdzie z gry. Nie ma co tam grać jak nie znasz cyrylicy i jakichś podstaw rosyjskiego.

Ale z doświadczenia mówisz?

Ah, i wie ktoś może jak jest z ludnością na poszczególnych serwerach? Szybko znajduje mecze, itd?

Opublikowano

Gram na Rosji około 4-5 dni i jest tam o wiele lepiej niż na EUNE. Przynajmniej moim zdaniem. :)

Serwer: Rosja (Russia)

Ping tam: ~34

Ping na EUNE / EUW: ~21

Opis:

Bardzo mili ludzie, jak mój kolega grał to się spytał "Can u speak eng plz?" i 3 osoby mu odpisały "yes". Później cały mecz gadali po angielsku.

Nieźli gracze (nie ma takich noobów)

Ping praktycznie taki sam

Nie ma tam spamerów / flamerów (jak są to bardzo rzadko, przez 5 dni spotkałem tylko jednego)

Itemy w grze można wyszukiwać po ang. np. "Last whisper"

Jak się przeniesiesz to nie będziesz miał blokady na chat (jeśli ją miałeś)

Język - bardzo ciężko coś zrozumieć np Double / Triple kill trzeba patrzeć po tych "kreskach" pod napisem

Wyszukiwarka championów jest po rosyjsku (nie można wpisywać)

Kolejność championów (Ashe jest przedostatnia, natomiast Zed jest w drugim rzędzie)

Jak napiszesz coś do supportu odpiszą Ci po rosyjsku mimo, że zaznaczysz "polski"

Resetuje Ci się dywizja, musisz zagrać 1 mecz i radziłbym go wygrać (byłem Plat 2, przeniosłem się - wygrałem, miałem staty 10/3 i aktualnie Plat 5)

Nie można doładować RP (psc) bo jest tam inna waluta (mega minus)

Moim zdaniem i tak było warto, bo psc nie kupuje zbyt często, a nie ma takich ludzi jak na EUNE. :)

Opublikowano

@Up.

O, to jest wzorowy post, czegoś takiego oczekiwałem, bo przynajmniej wiadomo na czym się stoi. Dzięki Ci bardzo za przedstawienie powyższych wad i zalet, byćmoże zdecyduję się na smurfa właśnie na owym serwerze. Możesz mi jeszcze napisać jak wiele osób tam gra? Więcej niż na EUNE? (takiego teambuildera ciężko zagrać na nordicu) :c

Opublikowano

Okej, wypadałoby podsumować jakoś ten temat, skoro już jest rozpoczęty :) Zdecydowałem się na Turcję, póki co jest całkiem śmiesznie, a szczególnie chodzi tu

o mentalność samych Turków :P

Ping taki sam jak na EUNE.

Generalnie polecam.

Opublikowano

Serwer: ----

Opis:Nie grałem lecz wiem że, tam grają ludzie bez mozgu, rąk i nog XDD. W brazie 5 jest taki poziom jak by ludzie mieli 1lvl. I podobno jak tam coś napisziesz po angielsku to leci flame na jap*...

Ping tam: ---

Ping na EUNE / EUW: 0-100

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...