Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problemy z przekierowaniem portów.

MrAsinesin

Pytanie

Opublikowano

Cześć! To znowu ja zmieniłem swojego dostawce internetu z Orange Livebox na T-mobile i mam problem z przekierowaniem portów na nowym routerze chyba zrobiłem wszystko poprawnie nie ogarniam o co chodzi. Po morze ktoś?

Mój router: Huawei B683

post-842830-0-68959200-1413474433_thumb.png

15 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z tamtym routerem było gites wszystko śmigało. Lecz przy tym routerze... Ok zadzwoniłem do nich czekałem ok. 30min ale i tak czekałem w kolejce, więc odpuściłem jeżeli chodzi o DMZ i UPNP to i to jest wyłączone. Do tego wrzucam 2 screeny...   Tak pomyślałem o zaporze routera nie trzeba tam nic odhaczyć???

post-842830-0-11655500-1413656874_thumb.png

post-842830-0-39881700-1413656875_thumb.jpg

post-842830-0-51429600-1413656965_thumb.png

Opublikowano

Szanowny kolego:

Po pierwsze to "Pomorze" może być Gdańskie ;). Po drugie zobacz, czy w server-properties masz również ustawiony port 25565 i czy nic go Ci nie blokuje. A po trzecie jeżeli to nie zadziała zmień port w server-properties i konfiguracji router z 25565 na 25566 i pamiętaj, aby mieć wyłączoną zaporę systemową.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

Jaki masz adres serwera i port, i czy na pewno taki adres kompa

Czasem wystarczy tylko załączyć DMZ dla tego komputera

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

licznik-54-96732-stat.png

Opublikowano

filtry po cholerę dla mac i adresów ?

upnp ma być włączone, widocznie nie wiesz że jest koniecznie potrzebne, to samo z DMZ

nadal nie widzę odpowiedzi na pytania co zadałem :/

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

A zanim zmieniłeś dostawce wszystko było ok? Zawsze możesz zadzwonić do obecnego dostawcy i spytać się co masz zrobić.

2cf6pe0.jpg

"Hmm jak by to powiedzieć... Moje pierwsze wrażenie o grupie... Nie lubię was..." - Kakashi

Opublikowano

przecież ci napisałem żebyś włączył DMZ dla swojego komputera a ty masz to gdzieś i ciągle wyłączone

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Opublikowano

Nie wiem o co ci chodzi dokładnie z tym adresem serwera napiszę tak:

IP Wewnętrzne 192.168.1.101

IP Zewnętrzne 37.31.119.137  (Oczywiście zewnętrzne jest zmienne, ale dla tego IP mam domenę)

A porty w załączonej miniaturze: 

post-842830-0-29544300-1413667470_thumb.png

Opublikowano

w sumie UPNP + DMZ już powinno wystarczyć by działało , nawet redirekty ( serwery wirtualne ) powinieneś całkiem zlikwidować , tak samo wyłączyć wszelakie filtry

If you = stupid then

insert(foot.in.your.ass)

end if

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...