Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kradzież

Deji

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Miałem nóż i pare innych rzeczy. Chciałem sprzedać nóż za 125 euro i wystawyłem go na csgolounge. Jakiś typ dodał mnie i powiedział że musi być middleman. Dodałem mojego kolege i jego i gadaliśmy przez około 5 min. Potem on zrobił nową rozmowe ( nie skapnąłem się wtedy ) i gadaliśmy dalej po czym on napisał żebym dał mojemu koledze nóż. Nic nie wiedząc zaprosiłem typka do wymiany i dałem mu nóż. Typek mówił że kameruje i gadał dalej. Potem powiedział żebym dał też ak koledze bo chce mu zaufać ( wcześniej spytał sie o cene ak ). Dałem mu ak i potem była chwila ciszy.

Zobaczyłem że w ekwipunku kolegi nic nie ma i zacząłem się z nim kłócić ( myślałem że żartuje sobie i schował gdzieś itemy ). Potem okazalo się że ten koleś drugim kontem zmienił nick i avatar i dałem rzeczy innemu gościowi. Co mogę zrobić i czy odzyskam itemy ?

Opublikowano

Dostałem odpowiedz : 

Pomoc techniczna Steam NIE przywróci twoich przedmiotów, jeżeli oszukano cię podczas wymiany. Twoim obowiązkiem jest upewnienie się, że w wymianie otrzymujesz oczekiwane przedmioty. 

Oszusci mogą zostać zgłoszeni poprzez Społeczność Steam. Aby zgłosić gracza kliknij „Więcej” i z menu wybierz opcję „Zgłoś naruszenie zasad”, a następnie wybierz opcję „Próba oszustwa podczas wymiany”.

Opublikowano

Tak jak mówiłem możesz jedynie go zgłosić, bo support jest właśnie taki, że nie pomoże xD

Temat chyba można zamknąć bo nikt więcej Ci niczego nie powie bo support Ci wszystko odpisał.

Opublikowano

Nic nie odzyskasz nie wiem po co wam był w ogóle middleman skoro mogliście się normalnie wymienić.

Steam coraz rzadziej bawi się w te sprawy więc szczerze wątpię.

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Jakie te Polaczki tępe rly... tak zgłaszajcie tego posta do woli. Ja się przynajmniej nie dałem oszukać na takie manewry.

Tak ale ty kupiłeś zdjęcie kosy za tysiaka i przegrałeś 500$.

Opublikowano

Jakie te Polaczki tępe rly... tak zgłaszajcie tego posta do woli. Ja się przynajmniej nie dałem oszukać na takie manewry.

Tak ale ty kupiłeś zdjęcie kosy za tysiaka i przegrałeś 500$.

HHAHAHA CO JEDEN TO LEPSZY JAPIERDOLE HASAHAASXDDD

Opublikowano

HHAHAHA CO JEDEN TO LEPSZY JAPIERDOLE HASAHAASXDDD

Jak się tak śmiejesz to powiedz lepiej co ty zrobiłeś :D 

Opublikowano

Nie przypominam sobie abym kupił zdjęcie noża za tysiaka. Ale co racja to racja irytują mnie te aukcje na allegro w których ludzie sprzedają zdjęcia noży.

Co do przegranej.. jedni mają szczęście drudzy nie. Proste i nie ma powodu by wałkować tematu. 

Opublikowano

Tak jak mówiłem możesz jedynie go zgłosić, bo support jest właśnie taki, że nie pomoże xD

Temat chyba można zamknąć bo nikt więcej Ci niczego nie powie bo support Ci wszystko odpisał.

Dlaczego uważasz, że support jest taki, że nic nie pomaga? 

Wiesz czym zajmuje się support? - support zajmuje się problemami związanymi z platformą steam, jeśli masz zastrzeżenia do gry to piszesz do osób za to odpowiedzialnych. 

Steam to nie gra a platforma do gier, support odpowiada tylko za naruszenie regulaminu korzystania z konta oraz rzeczy tego pokroju, wymiana wszędzie jest podkreślona na własną odpowiedzialność. 

Witam. Miałem nóż i pare innych rzeczy. Chciałem sprzedać nóż za 125 euro i wystawyłem go na csgolounge. Jakiś typ dodał mnie i powiedział że musi być middleman. Dodałem mojego kolege i jego i gadaliśmy przez około 5 min. Potem on zrobił nową rozmowe ( nie skapnąłem się wtedy ) i gadaliśmy dalej po czym on napisał żebym dał mojemu koledze nóż. Nic nie wiedząc zaprosiłem typka do wymiany i dałem mu nóż. Typek mówił że kameruje i gadał dalej. Potem powiedział żebym dał też ak koledze bo chce mu zaufać ( wcześniej spytał sie o cene ak ). Dałem mu ak i potem była chwila ciszy.

Zobaczyłem że w ekwipunku kolegi nic nie ma i zacząłem się z nim kłócić ( myślałem że żartuje sobie i schował gdzieś itemy ). Potem okazalo się że ten koleś drugim kontem zmienił nick i avatar i dałem rzeczy innemu gościowi. Co mogę zrobić i czy odzyskam itemy ?

Niestety, jedynie możesz oznaczać użytkownika konta steam (jeśli masz jego SID) jako niepolecanego i zrobić mu po prostu jak to się pisze "plecy" oraz "negatywną opinię", ponieważ przedmiotów nie odzyskasz. Przedmioty tak samo nie należały do Ciebie lecz do Valve, a Ty tylko je "dzierżawisz" i operujesz, gdyż to wytwór twórcy gry a nie Twój, Ty tylko jako użytkownik poświęcasz czas na zdobycie danego przedmiotu / skinu czegokolwiek z grą związanego.

Tak samo śmieszy mnie dyskusja w tym temacie, gdyż wyzwiska i teksty nic nie wnoszące do tematu płyną prosto, a żeby komuś szczegółowo odpowiedzieć na pytanie to już chętnych nie ma.  :angry: 

yyj6bCh.png
"Żaden etyczny inżynier oprogramowania nie zgodzi się napisać procedury zniszczBagdad.
Jego poczucie etyki domaga się, aby napisał procedurę
zniszczMiasto, a Bagdad przekazał jako parametr"

~
Nathaniel Borenstein 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...