Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

[Q]Dysk Twardy

batoncmg2

Pytanie

Opublikowano

Witam, jak mógłbym sprawdzić czy mój dysk twardy nie ma żadnych błędów które przyczyniają się do bluescreen'a , lub ewentualnie , czy mogę jakoś wymontować dysk i sprawdzić czy na bębnach nie ma żadnych zarysowań ? dysk czasami wydaje dziwny odgłos , tak jakby była lub były rysy :) a w większości chodzi cichutko. Gdy np. gram w World of Tank's i wył. grę to np w momencie wył. gry wyskakuje bluescreen :/

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprawdź temperatury od twardego dysku, proca i grafy. Przeczyść wentylatory w grafie, procesorze i zasilaczu. Podaj pełną specyfikacje PC (również liczbę kości RAM).

Opublikowano

Kod błędu z BlueScreen 0x000003b , prawie zawsze po wyłaczeniu WoT'a 

a i robiłem sprawdzanie czy nie ma żadnych błędów , i niby system nic nie wykrył :/

Opublikowano

Systemy Windows mają możliwość sprawdzenia błędów na dysku twardym (klikasz prawym na partycję, narzędzia i tam masz opcję sprawdzania dysków), możesz również użyć jakiegoś zewnętrznego programu np: Check Disk. Dobrze by było, gdybyś podał kod błędu z blue screen'a.

Opublikowano

a skąd mam wiedzieć jakie sa temperatury dysku ? :O procka nie przekraczają 60*C , Karta Graficzna zanotowano 72*C najwyższą.
I5-4460 na podstawce H81M AsRock
2x4GB CL9 RAM zwykłe GoodRam 
ASUS GTX 750Ti 2GB
Zasilacz Thermaltake Smart SE Modular 530W
Dysk Seagate Barracuda 500GB 3.5" 7200RPM 16MB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...