Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Opłaca się grać?

Xeeideex

Rekomendowane odpowiedzi

Legenda
Opublikowano

Za trudna. Gimby rady nie dadzą. Możesz spróbować, ale nie oczekuj czegoś pro.

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Uwierz mi ze duzo osob tak sadzi. Dota jest bardziej skomplikowana a  nie jak w lolu walniesz glowa o klawiature to penta.

"Upadli powstaną"

Legenda
Opublikowano

Uwierz mi, że jest ciężko. Mam kolegę co w lolu D3 a gra teraz w dote. Jest mega cepem, aż mam ochotę mu wyje*ac komputer przez okno.

Opublikowano

@Veme tez w lolu ma diament a zagral ze mna w dote to mial 0/30 wiec nie porównuj gry dla 10 latków bo większość graczy lola to dzieciaki. 

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Oplaca sie grac! Wymaga nie tyle co wiekszych umiejetnosci, co i wiekszego mozgu. Jeden zly ruch, ciach ... Za pozno kupiles jakis item, ciach. Padniesz? Tracisz golda. Przeciwnik dobije creepa? Tracisz golda i expa. Przeciwnik dobije wieze? Dostajesz tylko 50%. Tutaj musisz kazdy ruch przemyslec, carry robiacy za supporta czy support za semi carry :D W Docie wszystko jest mozliwe :D Czego tez nie ma w Docie to dziwny podzial linii (np. w lolu Cary tam, Mage tam itd.)

61093c6efb.png

Opublikowano

Banalne pytanie. Zacząłem grać w Dotę 2 w czerwcu. W międzyczasie zagrałem też w Lola, Smite`a, Heroes of Newerth i w Strife ale tylko Dota 2 mnie przekonała. 

Lol - niemili dla początkujących gracze ( osobiście w Lolu nie podoba mi się kupowanie postaci - wszystkie powinny być od początku tak jak w Docie. )

Smite - fajna grafika, nawet spoko klimat, przyjemnie się gra. ( system kupowania postaci - nie podoba mi się osobiście )

HoN - albo to HoN skopiował Dotę 2 albo to Dota 2 skopiowała Hona. Praktycznie wszyscy bohaterowie są żywcem wzięci z Doty 2. Mimo to gra się przyjemnie lecz taki Darkness klimat :) 

Strife - gra dosyć cukierkowa tak jak Lol. Ogólnie to taka średnia.

Dota 2 - najlepsza MOBA na świecie. Żadna nie jest tak dobra jak ona. W tej grze jak to ktoś wyżej wspomniał, jeden błąd i koniec! Tracisz golda. W tej grze musisz umieć Deny`ować creepy. Dopuszczalne są sytuacje gdzie jeden bohater ( na midzie ) ma 9 lvl a drugi 4. Wszystko dzięki systemie Deny`owania. 

Tak ogólnie w Docie 2 cały mecz może wygrać jedna osoba. W Lolu trzeba liczyć na drużynę. Pozdrawiam. Polecam Dote 2

Legenda
Opublikowano

Banalne pytanie. Zacząłem grać w Dotę 2 w czerwcu. W międzyczasie zagrałem też w Lola, Smite`a, Heroes of Newerth i w Strife ale tylko Dota 2 mnie przekonała.

Lol - niemili dla początkujących gracze ( osobiście w Lolu nie podoba mi się kupowanie postaci - wszystkie powinny być od początku tak jak w Docie. )

Smite - fajna grafika, nawet spoko klimat, przyjemnie się gra. ( system kupowania postaci - nie podoba mi się osobiście )

HoN - albo to HoN skopiował Dotę 2 albo to Dota 2 skopiowała Hona. Praktycznie wszyscy bohaterowie są żywcem wzięci z Doty 2. Mimo to gra się przyjemnie lecz taki Darkness klimat :)

Strife - gra dosyć cukierkowa tak jak Lol. Ogólnie to taka średnia.

Dota 2 - najlepsza MOBA na świecie. Żadna nie jest tak dobra jak ona. W tej grze jak to ktoś wyżej wspomniał, jeden błąd i koniec! Tracisz golda. W tej grze musisz umieć Deny`ować creepy. Dopuszczalne są sytuacje gdzie jeden bohater ( na midzie ) ma 9 lvl a drugi 4. Wszystko dzięki systemie Deny`owania.

Tak ogólnie w Docie 2 cały mecz może wygrać jedna osoba. W Lolu trzeba liczyć na drużynę. Pozdrawiam. Polecam Dote 2

Odpowiedz na pytanie. To HoN skopiowal z doty, ale z pierwszej wersji gry.

Opublikowano

Nie oplaca, pelno ruskow i innych gowien, jedyne co to stracisz myszke i klawiature, i moze nawet okno no chyba ze rzucasz te przedmioty przez otwarte okno.
Chyba, że masz znajomych chetnych do gry no to juz co innego, wtedy to Ci czas leci tak szybko, ze zasiadles do doty rano a odchodzisz od niej w nocy ;)
Polecam, Piotr Fronczewski.

Legenda
Opublikowano

Nie, voice chat mnie poprostu dobija. A twój team to zapewne będzie 4 rusków + ty

Dota się chowa za LoL'em

Dota jest trudniejsza od LoLa <kappa> https://www.youtube.com/watch?v=S-xIr28pqFc#t=96

Zamilcz!

1. Istnieje coś takiego jak mute (nie wiesz? Milcz!)

2. 95% lolowcow nie będzie potrafiło kontrolować 3 jednostek nie mówiąc o 5.

3. Zamiast się wypowiadać tracąc resztki inteligencji wbij miłośniku lola MMR w docie i miej powyżej 2k.

Każdy piszący, że lol trudniejszy pozwól, że mam prawo ci wyje*bać.

Nie mowie o jungli w docie. Pullowanie, stackowanie nowe pojęcia goldy? Pies jak je to nie szczeka, więc lolowcu niech riot karmi was trudnościami a od doty wara.

Opublikowano

Widziałem że Dota 2 jest za darmo. Teraz zastanawiam się czy warto ją pobrać. Warto ją pobrać jak nigdy w nią nie grałem?

Pobieraj, tylko się nie zdziw jak na starcie nie będzie Ci szło. Dota2 jest cięższa od LoLa, ale daje więcej funu (przynajmniej dla mnie), no i community jest lepsze od rakensów w LoLu. Nie zniechęcaj się tylko na początku, bo jak ogarniesz podstawy i jakąś postać, gra zaczynie być o wiele ciekawsza.

Opublikowano

Pobieraj, tylko się nie zdziw jak na starcie nie będzie Ci szło. Dota2 jest cięższa od LoLa, ale daje więcej funu (przynajmniej dla mnie), no i community jest lepsze od rakensów w LoLu. Nie zniechęcaj się tylko na początku, bo jak ogarniesz podstawy i jakąś postać, gra zaczynie być o wiele ciekawsza.

Dokładnie w lolu przez community nie da się grać, bo popsuli tą gre. To jest MOBA team jest najważniejszy! Początki w Docie są trudne, lecz ma większy potencjał od lola.

"Upadli powstaną"

Opublikowano

Dla mnie dota wygrywa, przedewszystkim nie zwracaj uwagi na rosjan bo potrafią meczyć w tej grze ;p

Zawsze moze sobie wylaczyc region rosji xD

"Upadli powstaną"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...